SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCartoful, ambasadorul Tarii Oltului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in zilele sfarsitului de saptamana ce a trecut, Ţara Oltului, teritoriul cuprins in zona de sud a judetului, intre comunele Arpasu De Jos si Boita, dar si comunele valcene Caineni, Titesti si Boisoara, a primit vizita unei delegatii a Grupului de Actiune Locala Pays de Saint Brieuc- Sud (Departamentul Côtes-d'Armor, Bretania- Franta), condusa de expertul LEADER Thibaut Guignard. Francezii au fost oaspetii membrilor Asociatiei Grupul de Actiune Locala "Ţara Oltului ", cele doua structuri fiind partenere mai vechi in diverse actiuni si proiecte derulate in anii din urma.

Vizita derulata zilele trecute a avut ca scop stabilirea detaliilor finale ale unui proiect de dezvoltare rurala ce vizeaza cele doua teritorii din Romania si Franta, proiect comun ce va fi depus spre finantare catre autoritatile LEADER din cele doua tari. Proiectul poarta numele "Cartoful, ambasadorul teritoriilor noastre ", ambele zone fiind cunoscute pentru atentia deosebita acordata culturii si exploatarii acestei legume.

Astfel, in zilele in care oaspetii francezi s-au aflat in Ţara Oltului, s-a desfasurat o intalnire a responsabililor implicati in elaborarea proiectului comun, cele doua parti reusind sa se puna de acord asupra detaliilor complete ale acestuia (scop, activitati cuprinse, modalitate de lucru, responsabilitati, buget, alte detalii tehnice). Grupul roman ce a participat la aceste dezbateri a fost condus de Camelia Limbasan, manager al actualului Plan de Dezvoltare Locala al Asociatiei Grupul de Actiune Locala "Ţara Oltului ". Dupa ce va fi editat in forma sa finala, proiectul va fi semnat de catre responsabilii Grupului de Actiune Locala Pays de Saint Brieuc -Sud si va fi trimis in Romania pentru a fi parafat si de partea romana. Apoi, documentul va fi remis autoritatilor pentru a fi prins pe finantare in anul 2014.

Prin noul proiect ce este pe cale de a fi depus pentru finantare, cele doua structuri GAL doresc sa puna in valoare experienta deosebit de bogata pe care locuitorii din cele doua teritorii o au in ceea ce priveste cultura si valorificarea cartofului. Editarea unui amplu ghid, care va promova potentialul turistic, cultural si, mai ales, culinar al celor doua zone (pe langa prezentarea generala, ghidul va propune cititorilor cate o reteta a unui produs sau fel de mancare bazat pe cartof sau care are in compozitie cartoful, din fiecare localitate componenta a celor doua teritorii GAL), implicarea in organizarea si participarea la "Festivalul Cartofului" (Ploeuc sur Lie- septembrie 2014) si Festivalul "Produse si Traditii in Ţara Oltului" (octombrie 2014), sunt doar cele mai importante actiuni ce se vor desfasura in cadrul proiectului.

in afara intalnirii dedicata finalizarii proiectului comun pentru 2014, delegatia franceza a avut diverse intalniri cu colaboratorii si prietenii romani, a vizitat cateva obiective economice si turistice importante din zona etc.

Daca nu vor interveni probleme deosebite, proiectul comun dintre Asociatia GAL "Ţara Oltului " si Grupul de Actiune Locala Pays de Saint Brieuc -Sud va fi primul proiect LEADER semnat de doua organisme din tari diferite, de cand a inceput derularea programului in Romania.

Parteneriatul dintre cele doua structuri GAL a debutat in anul 2008 (atunci, Asociatia GAL "Ţara Oltului " nu era inca un organism acreditat) iar, un an mai tarziu, a fost semnat protocolul de colaborare pentru derularea proiectului comun "Culturi alimentare si energetice- cartof si mischantus". Festivitatea semnarii documentului a fost organizata la sediul Ministerului Agriculturii si s-a desfasurat in prezenta ministrului de resort de la acea vreme, a ambasadorului Frantei in Romania si a comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 decembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 28 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter