SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCasa de cultura a studentilor, fabrica de socializare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cum percepea studentul Cornel Alin Macarie Casa de Cultura a Studentilor si cum o percepe acum... in calitate de directors

- Avand in vedere faptul ca pe vremea studentiei am fost membru fondator al Ligii Studentilor de la ┼×tiinte Politice si Relatii Internationale, nu aveam informatii despre oportunitatile pe care le putea oferi Casa de Cultura a Studentilor. Niciodata nu am fost contactat pentru discutii legate de proiectele pe care le puteam organiza in parteneriat cu aceasta institutie. Pentru mine era o simpla institutie careia nu ii intelegeam menirea in randul studentilor si pe care nu o consideram utila in vreun fel. insa in urma cu doi ani de zile, acest lucru s-a schimbat radical. in momentul instalarii mele ca director al Casei de Cultura a Studentilor Sibiu, prima masura pe care am initiat-o a fost de a contacta toate asociatiile studentesti din Sibiu. Acesta a fost primul pas, dupa care am inceput sa colaboram cu ei in orice proiect pe care doream sa il materializam. Astfel Casa de Cultura a Studentilor Sibiu a devenit o rampa de lansare, un sustinator activ si deschis la orice provocare venita din partea asociatiilor studentesti.

- in ce masura preocuparile extracurriculare pe care le au studentii se intersecteaza cu ofertele institutiei pe care o coordonatis

- incercam sa fim cat mai aproape de cerintele si nevoile studentilor si a tinerilor din Sibiu. Asadar avem o oferta destul de variata pentru cei care doresc sa desfasoare o activitate extracurriculara: cursuri de jazz, modelling, dansuri moderne, dansuri folclorice, dans contemporan, teatru-dans. De asemenea incercam pe cat posibil sa le asiguram suportul necesar in proiectele pe care le initiaza.

- Casa de cultura ar trebui sa fie "o curea de transmisie a procesului de formare", sau trebuie sa se rezume la activitati menite a oferi o alternativa recreativas

Casa de Cultura a Studentilor va continua sa sprijine studentii si tinerii in procesul de formare, organizand training-uri pe diferite subiecte si teme menite sa ii indrume pe cei care doresc sa obtina un anumit job, insa pe langa acest lucru ofera si o alternativa recreativa pentru studenti. Spre exemplu organizam anual un concurs de literatura intitulat "Student Creation" , al carui scop este de a descoperi si incuraja studentii si tinerii care au o inclinatie deosebita spre literatura, iar finalul acestui proiect este de a-i promova pe cei mai talentati dintre ei prin editarea unei antologii de texte. Acest proiect este sustinut de Uniunea Scriitorilor din Romania. O alta dovada pentru procesul de formare a studentilor dar si alternativa recreativa o reprezinta trainingul pe care l-am organizat in luna ianuarie a acestui an, la care au participat 45 de persoane, toti fiind membri activi ai asociatiilor studentesti din Sibiu. Tema trainingului a fost team building-ul, unde au fost stimulati sa interactioneze si sa comunice ca si o echipa unitara pentru proiectele viitoare pe care le vor implementa.

- Cum functioneaza aceste institutii in UEs

-in UE nu exista o institutie care sa desfasoare o activitate similara cu cea a Casei de Cultura a Studentilor. Noi ca si identitate juridica desfasuram o activitate in folosul studentului, oferindu-i sprijin in orice activitate pe care o va intreprinde. De asemenea, avem diverse parteneriate cu institutii de cultura locale, nationale si internationale dar si cu asociatiile studentesti din Sibiu care au ca menire promovarea imaginii studentesti in diverse ipostaze.

- Studentii activeaza in cadrul institutiei sub umbrela organizatiilor studentesti, sau prefera sa activeze ca persoane individuales

- Nu exista o regula pentru acest lucru. Indiferent ca activeaza sub umbrela organizatiilor sau ca si persoane individuale, ei sunt bineveniti sa ia parte la cursurile si evenimentele organizate de Casa de Cultura a Studentilor Sibiu. Oricare ar fi motivul pentru care ei aleg sa ne calce pragul, noi ii vom sustine si le vom acorda atentia pe care o merita.

- in aceste conditii este greu sa intocmesti o agenda culturala viabila tuturors

- Nu este greu sa intocmesti o astfel de agenda care sa intruneasca cerintele tuturor. Noi organizam tot felul de evenimente cu caracter cultural local, national dar si international si incercam pe cat posibil sa multumim pe toata lumea. in fiecare an exista si turnee in strainatate ale formatiilor care activeaza in cadrul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu. Cele mai edificatoare evenimente ar fi: Festivalul National Studentesc de Dans, unde in fiecare an sunt antrenati peste 350 de studenti din tara, Galele Studentesti de Jazz - au ca scop descoperirea, sustinerea si promovarea celor cu inclinatie spre acest stil de muzica si la care participa anual aproximativ 60 de participanti angrenati sub forma de band-uri, solisti vocali si solisti instrumentisti din toate centrele universitare din tara, Galele Studentesti - care reprezinta o sarbatoare dedicata studentilor si tinerilor din Sibiu, la care de asemenea participa in jur de 300 de persoane. Pe langa aceste evenimente majore as mai mentiona Concursul National de Literatura "Student Creation" , Concursul National Studentesc de Pescuit "Cupa Cibiniensis" , Cursuri de Modelling, Cursuri de Jazz, productii de teatru-dans ale Companiei de Dans Microbis, spectacole folclorice oferite de Ansamblul Folcloric Ardealul, spectacole de dans modern oferite de Formatia de Dans M&M.

Asadar oferta noastra este foarte diversificata si suntem deschisi la orice alta provocare sau propunere venita din partea studentilor.

- Cine sunt cei care activeaza in cadrul Casei de Cultura a Studentilor s

- AEGEE *Asociatia Studentilor Europeni s-a infiintat in anul 2001, promovand ideea unei Europe unite. Este organizata la nivel local in antene. AEGEE este coordonata de un Comitet European de Directori din Bruxelles, cunoscut sub denumirea de Comitet Director. AEGEE organizeaza conferinte la nivel inalt unde se abordeaza diferite subiecte cum ar fi " Pace si Stabilitate ", " O Europa fara frontiere " etc. in acest an isi propune sa continue activitatea de voluntariat.

Network Meeting-ul " Spring In! Blend In! Unlimited! ce va avea loc in Sibiu intre 17 si 20 martie anul curent, scolile de vara, realizate in colaborare cu AEGEE Cluj-Napoca si AEGEE Timisoara, colaborarea cu cei de la Casa de Copii Guliver sunt prioritatile anului.

AIESEC *Este o organizatie internationala, independenta, non-profit si neafiliata politic, condusa de studenti si proaspat absolventi ai institutiilor de invatamant superior. De 12 ani, AIESEC Sibiu a reusit sa aiba un impact pozitiv in mediul local sibian si a oferit un mediu propice de dezvoltare pentru peste 700 de studenti. in 2011, AIESEC Sibiu are planificate 3 proiecte: Money Sense - un program national de educatie financiara organizat in parteneriat cu Royal Bank of Scotland. Activitatile din program au ca obiectiv dezvoltarea competentelor de management financiar personal si stimulareasimtului responsabilitatii la elevi. Grow este un program educational national adresat elevilor de liceu din cele mai mari orase ale tarii. Recrutarea de toamna - are ca obiectiv recrutarea de membri in cadrul organizatiei din mediul studentesc sibian. Recrutarea se desfasoara pe parcursul a 5 saptamani.

Asociatia "CSD Sibiu"*Are sediul in Facultatea de Inginerie si incearca sa aduca in special studentilor de la Calculatoare sau oricui interesat de acest domeniu, activitati destinate dezvoltarii atat pe plan scolar si profesional, cat si social. Nu in ultimul rand, punem accent pe dezvoltarea relatiilor dintre oameni prin echipe de lucru si comunicare. Planurile noastre de actiuni vizeaza: demonstratii ale clubului nostru de karate (www.karatesibiu.ro); cursuri de modelare 3D, programare avansata, webdesign, editare fotografie, tehnologii web; participarea la diferite concursuri sportive si concursuri de fotografie.

Clubul Studentilor Economisti *Este o organizatie nonprofit, nonguvernamentala si apolitica, infiintata in 1995. Pentru mai multe detalii accesati www.cse.ulbsibiu.ro. Proiectele cele mai importante sunt: DocExpert; impreuna pentru un "Paste fericit"!; Conferinta ┼×tiintifica Internationala; Business Summer School. Pe langa aceste proiecte care au loc in fiecare an, CSE propune si alte proiecte rezultate din colaborari cu diverse firme sau organizatii studentesti din alte centre universitare, cum ar fi: programul " Practica-ta " ( www.practica-ta.ro) desfasurat in centrul univeristar de la Sibiu, cu scopul de a creste gradul de angajabilitate al studentiilor.

Liga Studentilor din Facultatea de Litere si Arte *A fost infiintata in anul 1996. in anul 2009 devine membru cu drepturi depline in cadrul Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (A.N.O.S.R.). Din activitatile acestui an mentionam: UNIverSTUDENT International Fringe Festival - Sibiu este printre cele mai importante festivaluri studentesti din Romania, care propune un program ce aduce la Sibiu participanti din peste 10 tari si prezinta peste 100 de evenimente ce se desfasoara in peste 30 de spatii de joc, asteptand zilnic peste 2000 de tineri spectatori. UNIverSTUDENT este impartit in doua zone: Festival si Fringe, fiecare zona avand mai multe sectiuni si anume: artele spectacolului, expozitii, dans, poezie, muzica, ateliere de lucru, sport, conferinte si sesiuni de comunicari. Ziarul "10 (zece) " - este o publicatie de profil studentesc, ce isi propune informarea studentilor din Universitate in legatura cu probleme de interes pentru ei, precum si crearea unei legaturi si unei mai bune comunicari intre cei care doresc sa se implice in viata studenteasca.

Societatea Studentilor Medicinisti "Hipocrates" * Este un ONG apartinand studentilor Facultatii de Medicina "Victor Papilian " Sibiu, care a fost infiintata la data de 24 noiembrie 1998. SSMH promoveaza continuu activitatea stiintifica in randul studentilor, avand ca scop principal completarea, actualizarea si perfectionarea perpetua a cunostintelor si deprinderilor specifice meseriei de medic. S.S.M.H. a devenit, rand pe rand, membra a: Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania, 2002; Federatiei Internationale a Asociatiilor Studentilor in Medicina, 2002; Asociatiei Studentilor Stomatologi din Romania, 2002; Asociatiei Europene a Studentilor in Medicina, 2001; Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania,2009. in cei aproape 13 ani de existenta, Societatea Studentilor Medicinisti "Hipocrates " Sibiu a desfasurat o serie larga de activitati in scopul unei mai bune dezvoltari profesionale, culturale, sociale a medicinistilor sibieni. Cateva dintre activitatile SSMH: Congresul International ASKLEPIOS pentru Studenti si Tineri Medici,TransMed - proiect national de schimb de experienta intre universitatile cu profil medical din Romania."Chain of Life. Don't break it! "- program national de instruire in acordarea de prim ajutor." Micii Sanitari "- proiect national de educatie medicala pentru elevii din scoli, "Zilele Educatiei Medicale", "Limbajul Semnelor"etc.

ASPS *Asociatia Studentilor in Psihologie Sibiu ( A.S.P.S.) a luat nastere in anul 2002 la data de 19 aprilie. isi propune sa reprezinte, ca institutie, studentii in relatiile cu institutiile de invatamant, cat si cu celelalte asociatii existente.in al doilea rand, voluntarii promoveaza instruirea si dezvoltarea personala a studentilor, initierea si realizarea de studii, cercetari, simpozioane, conferinte, work-shop-uri, sesiuni de comunicari sau alte activitati in domeniul socio-psiho-pedagogiei etc. in acelasi timp, isi propune sa dinamizeze viata cultural-stiintifica a studentilor in psihologie din Sibiu. ASPS este unul din membrii fondatori cu drepturi depline ai Federatiei Asociatiilor Studentilor la Psihologie si ┼×tiintele Educatiei din Romania "Cognosis " infiintata in anul 2007, unde a participat activ atat la conducerea acestui organism care reuneste toate asociatiile studentesti de domeniu din Romania, cat si la organizarea proiectelor nationale: Exchange-uri, Infolicee, ┼×coala de vara, Mobilitati, InfoStud. Activitati mai speciale: Miercurea Psihologului;Revista "Profil ";Congresul National de Psihologie Sibiu; Newsletter PSI ; ┼×coala de iarna; Balul Psihobobocului; Conferintele interdisciplinare; UniverStudent Fest; Seara de fillm. De asemenea mentionam ca SSMHS, in anul 2007, a primit titlul de "Cel mai bun ONG pentru tineret " din Sibiu, iar in anul 2009, a primit titlul de "Cel mai bun coordonator de voluntari " din Sibiu.
de Adrian Popescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter