SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Casa de Pensii are nevoie de personal

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Desi nu dispune de suficient personal, Casa Judeteana de Pensii Sibiu ar trebui sa dea afara opt oameni, conform planului national de restructurare. Dorel Aldea, directorul executiv al CJP Sibiu, spune insa ca niciunul dintre actualii angajati nu va ramane fara slujba. Mai mult chiar, Aldea crede ca institutia are nevoie de cel putin 16 oameni in plus, pentru a face fata tuturor sarcinilor.

CJP Sibiu are in total 72 de angajati. Conducerea institutiei a ajuns la concluzia ca personalul este insuficient si nu poate duce la sfarsit toate indatoririle care ii revin. " incercam sa facem fata tuturor solicitarilor. Daca nu o sa reusim, ne vom cere scuze pentru eventualele intarzieri. Efortul este, insa, mult mai mare pentru cati angajati avem ", subliniaza Dorel Aldea. Pe langa sarcinile de pana acum, CJP Sibiu a devenit si Centru regional pentru muncitorii migranti. Acest lucru inseamna ca o parte din angajatii institutiei vor trebui sa lase vechile indatoriri pentru a prelua noile atributii. " Suntem Centru regional pentru muncitorii migranti. Persoanele care merg sa lucreze in alta tara, pe teritoriul Uniunii Europene, beneficiaza de pensie din tara respectiva. Pe baza acordului european, strainii care vin sa munceasca la noi pot sa valorifice anii lucrati in Romania. Noi vom fi obligati sa facem toate demersurile. Trebuie sa reprectam termenele, altfel pot aparea probleme la nivelul ambasadelor. Prin urmare, patru dintre angajati vor fi retinuti doar cu aceste sarcini. Vor fi luati de la activitatile de baza ale Casei ", explica directorul executiv al CJP Sibiu.

inca 16 angajati

Numarul angajatilor nu poate fi suplimentat. De fapt, deja sunt prea multi functionari, conform schemei de reorganizare a institutiei. " Posturile sunt blocate, nu putem face angajari. Suntem cuprinsi in planul de restructurare, adica, pe baza schemei de reorganizare, depasim cu opt posturi ", adauga Aldea. Directorul subliniaza, insa, ca niciun angajat nu isi va pierde locul de munca. Pentru a solutiona cererile pensionarilor mult mai repede, institutia ar avea nevoie de 16 angajati in plus. " La nivel national este nevoie de inca 600-700 de posturi, intre 12 si 16 posturi pentru fiecare casa judeteana de pensii. Daca mi s-ar da inca 16 oameni, as fi foarte multumit ", mai spune Dorel Aldea.

Sistem blocat

Un alt pericol care ar putea pune piedici eficientei Casei Judetene de Pensii Sibiu ar fi plecarea angajatilor catre alte institutii sau firme private. in aceasta situatie, oamenii plecati nu ar putea fi inlocuiti pentru ca autoritatile centrale vor bloca posturile. " Lucrurile merg spre bine. Avem deja o echipa stabila. Cine a intrat in sistem, devine dependent de sistem. Sunt si cazuri in care, daca prind un loc mai bine platit, oamenii pleaca. A fost o asemenea situatie cu un angajat de la Arhiva, care a plecat. Am depus un efort foarte mare pentru a nu i se bloca postul. Am trimis o nota de explicare la Bucuresti, prin care am subliniat ca Arhiva este locul unde se intalneste cererea cu oferta. Speram sa nu avem intarzieri in partea de recalculare a pensiilor ", a incheiat directorul executiv al CJP Sibiu.
de Magda CACE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 13 septembrie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter