SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCasa Turistilor VitalHotel, investitie de 4 milioane de euro

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

imbinarea traditiei cu modernismul - aceasta a fost ideea pe care s-a pornit atunci cand au inceput lucrarile la Casa Turistilor, perla Paltinisului, construita inca din 1895. Astazi, la 20 de luni de la startul lucrarilor, Casa Turistilor VitalHotel isi intampina turistii cu eleganta si stil. Dupa un secol marcat de evenimente si transformari, Casa Turistilor si-a redeschis, vineri, portile intampinandu-si oaspetii intr-o atmosfera speciala care a imbinat armonios eleganta clasic-traditionala cu contemporanul modern. Investitia de peste 4 milioane de euro, din care 7,8 milioane de lei fonduri nerambursabile venite prin proiect european, reprezinta cea mai importanta investitie in infrastructura turistica din ultimii ani din statiunea Paltinis si a fost realizata de SC Paltinis SA. Lucrarile au fost axate pe marirea capacitatii de cazare si pe modernizarea hotelului, iar in urma investitiei au fost create 30 de locuri de munca. Astazi, Casa Turistilor VitalHotel dispune de 200 de locuri de cazare, in 88 de camere, dintre care 3 single, 17 duble matrimoniale, 55 duble Twin, 3 garsoniere studio si 10 family suite. Hotelul, clasificat la 3 stele, are doua sali de conferinte, de 100, respectiv 120 de locuri, iar capacitatea restaurantului a fost crescuta la 300 de locuri, la care se adauga alte 40 de locuri pe terasa si 30 in salon. Toate acestea sunt completate de un Cafee Lounge cu mese de biliard, sala de fitness, Kidsclub si o piscina in centrul Spa. "Toata investitia s-a bazat pe traditie si modernism. Am folosit in special materiale traditionale, cum sunt piatra, lemnul si fierul forjat, care au fost imbinate cu elemente moderne folosite in dotarile bucatariei, in salile de conferinte sau in Spa.

Au fost executate lucrari de calitate, sub directa coordonare a designerilor care au realizat si hotelul Hilton. Sigur ca aceasta investitie nu s-ar fi putut realiza daca nu am fi beneficiat de cei 7,8 milioane lei din fonduri europene. Aceste fonduri ne scutesc de plata lunara catre banci a unei sume de 16-17.000 euro lunar ", a declarat Teodor Ancuta, proprietarul hotelului.

Inaugurare cu fast

Inaugurarea de la Casa Turistilor VitalHotel s-a facut cu mare fast. Personalitati din administratia locala, dar si oameni de business au fost alaturi de Teodor Ancuta vineri. Prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Banciu, viceprimarul Sibiului Virgil Popa au fost la inaugurare si cu totii l-au felicitat pentru efortul facut si pentru curajul de a investi in aceasta perioada dificila din punct de vedere financiar. Ancuta a fost felicitat si de Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib, Nicolae Minea, proprietarul hotelului Hilton de la Sibiu, de rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, Ioan Bondrea, de rectorul Univesitatii "Alma Mater" Sibiu, Nicolaie Georgescu, precum si de Ioan Ciolan, patronul Ambient, de Mircea Niculescu, directorul general al SC Apa-Canal si de Constantin Trihenea. Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a oficiat o slujba de sfintire a locului si a urat toate cele bune celor care vor ajunge la Paltinis.

Dupa ce panglica inaugurarii hotelului a fost taiata, toti invitatii au petrecut la o cina festiva, la care invitat de onoare a fost cunoscutul interpret Sergiu Cipariu.

Spa la inaltime

Faima statiunii Paltinis, inaugurata cu fast in 1894 a depasit repede granitele Transilvaniei si chiar ale Imperiului Austro-Ungar. Era prima statiune montana din Carpatii romanesti, statiune cunoscuta si astazi ca fiind la cea mai mare altitudine din Romania (1.403 metri). Paltinisul are acum sansa sa fie cunoscut si datorita unui Spa modern, unde turistul se poate relaxa atat vara, cat si iarna. "Bijuteria " hotelului o reprezinta oaza de relaxare de la parter, un Spa care este remediul perfect dupa o zi pe partie. Spa-ul este dotat cu piscina, jacuzzi, 3 saune (bio-sauna, sauna infrarosie si sauna uscata), baie de aburi, dusuri, doua sali de relaxare si paturi ergonomice incalzite, sala de fitness, masaj si salina.

Investitiile continua

Teodor Ancuta sustine ca investitiile vor continua la Paltinis, de aceasta data in infrastructura de divertisment. "Ne-am propus sa continuam investitiile in Paltinis si sa construim un salon de bowling cu patru piste si dotari de ultima ora, un club de biliard, tenis de masa si alte modalitati de distractie pentru turisti ", a spus Ancuta. Şi aceasta investitie urmeaza sa beneficieze de fonduri europene.

Pe langa acestea, SC Paltinis SA isi propune sa realizeze si un teren de minigolf, o partie de schi sintetica, o tiroliana, etc. "Toate aceste proiecte necesita multi bani, dar ne-am gandit sa facem o majorare de capital, cautam sa atragem langa noi alti investitori privati, pentru ca, in loc sa platim bancilor dobanzi, mai bine gasim parteneri cu care sa investim. Sigur ca ne aflam in criza, dar acum este cea mai buna ocazie de a face investitii profitabile pe termen lung ", a conchis Ancuta.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter