SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCastigatorul concursului de logo-uri, organizat de ULBS, pentru Sibiu Smart 2013: `Turnul Sfatului este semnificativ pentru Sibiu`

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


In prezenta presei si a unei audiente formate din cadre didactice, la rectoratul Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu, Adrian Stoia, castigatorul concursului de logo-uri pentru Sibiu Smart 2013, a primit, ieri, de la rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea premiul de 1.000 de lei, care se cuvine locului I.

Logo-ul castigator, care infatiseaza Turnul Sfatului din Sibiu, a fost ales din 66 de lucrari. `A fost un numar de 66 de lucrari, iar la acest concurs au participat doar studentii Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, pentru ca era concursul nostru, studenti de la toate formele de invatamant – licenta, master si doctorat. A existat o comisie, care a avut misiunea dificila de a alege din cele 66 de lucrari pe cea castigatoare. Dupa jurizare, lucrarea castigatoare, realizata de studentul doctorand Adrian Stoia, a obtinut sufragiile comisiei. Cu aceasta ocazie, ii inmanez si premiul in valoare de 1.000 de lei`, a spus rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Turnul Sfatului si Podul Minciunilor, reprezentative pentru Sibiu

Concursul a fost castigat de Adrian Stoia, student doctorand al Universitatii `Lucian Blaga`. Acesta spune ca la conceperea logo-ului, care va trona la toate evenimentele de anul viitor organizate in Sibiu, au contat in primul rand simplitatea cat si faptul ca produl finit trebuia sa reprezinte orasul de pe Cibin. `Cand am pornit la acest logo, am incercat sa incep cu o imagine semnificativa pentru Sibiu. Seminificativ pentru Sibiu mi se pare, ca si arhitectura, Turnul Sfatlui, Podul Minciunilor, deci lucrurile istorice. M-am gandit sa incep cu Turnul Sfatului. Asa cum prevedea concursul, am facut trei modele, trei logo-uri. Este un lucru simplu, dar consider ca sa fii simplu nu e deloc simplu, cum spune Blaise Pascal. Din moment ce candidez la un concurs, da, sper sa imi vad macheta postata in tot orasul si, deci, acceptata de Municipalitate`, a declarat Adrian Stoia, cel care a primit de la rectorul Bondrea suma de 1.000 de lei, promisa castigatorului.

Stoia a fost completat de heraldistul Constantin Itu, de la Muzeul Brukenthal, potrivit caruia `Turnul Sfatului` este un exemplu `clar si simplu`. `Ca heraldist, m-am gandit in primul rand la ceva ce tine de istorie. Intotdeauna, heraldica este ancorata in istorie. In 2007, cand Sibiul a fost Capitala Europeana, s-a mers pe afirmatia . Turnul Sfatului est eun exemplu clar si simplu. Am incercat, pe cat posibil, sa introduc elementele de heraldica, vechi de 8-900 de ani, intr-un logo ce va fi folosit, vehiculat si valorificat la nivelul anului 2013`, a declarat Constantin Itu, de la Muzeul Brukenthal.

Bondrea: `Logo-ul va fi pe afisele Sibiu Smart 2013`

Rectorul ULBS a dezvaluit ca a avut o discutie cu primarul Klaus Johannis, iar in urma intrevederii a primit asigurari ca logo-ul premiat ieri va fi prezent pe afisele Sibiu Smart 2013. Nu singur, ci insotit de logo-ul ales de Primarie, deoarece Municipalitatea organizeaza un concurs asemanator. `Am avut o discutie cu domnul primar Johannis. Asa cum bine stiti, si Primaria a lansat un concurs de logo-uri, dar impreuna, atat acel logo pe care il va premia Primaria, cat si acest logo, vor sta pe afisele Sibiu Smart de anul viitor. Vor fi cu siguranta pe afise, dar ne dorim sa fie si pe alte instrumente de marketing ale Universitatii acest logo. Poate si aceasta simplitate de care amintea Adrian a concurat in alegerea lui, pentru ca logo-ul va fi multiplicat pe varii suporti fizici, asa ca e nevoie si de o simplitate in acest logo`, a mai spus Bondrea.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter