SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCati oameni pleaca de la Fisc si cati vin in loc?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ca prin restructurarea ANAF, Guvernul Ponta "politizeaza institutiile fiscale ", iar ordonanta care ar fi trebuit sa modernizeze administratia fiscala face ca mii de persoane sa ramana fara loc de munca. "Ordonanta spune clar la articolul 100 ca se face reorganizare prin fuziune, ceea ce ar insemna ca angajatii institutiilor se pot regasi in noua structura, pe alte pozitii. Acest lucru nu se intampla si zilele trecute, doar in Sibiu 240 de persoane au primit preaviz, cu posibilitatea de a opta pentru 160 de posturi noi, ceea ce inseamna ca 80 de persoane pleaca acasa direct. Ei au fost mintiti de guvern ca se vor regasi in noua structura. La nivelul tarii sunt 2.700 de astfel de persoane mintite, carora premierul le-a dat sperante, iar acum e obligat sa le dea explicatii", a declarat deputatul PDL, Raluca Turcan. Ea spune ca vestea buna este ca Justitia ii poate apara pe cei care se simt nedreptatiti de aceasta situatie.

Potrivit deputatului Turcan, ordonanta prevede ca functionarii publici nu vor mai putea fi numiti pe post daca li se modifica lista de atributii cu mai mult de 50%. "Dar majoritatea celor care au primit preaviz si care vor ramane pe drumuri ar avea in noua structura aceleati atributii, care decurg din natura postului ", arata politicianul.

in acest context, PDL cere USL sa prezinte criteriile care vor duce la "aruncarea in somaj " a mii de persoane din toata tara, sa precizeze motivele pentru care aceasta reorganizare s-a facut prin Ordonanta de Urgenta si nu printr-un proiect de lege. Dezbaterea din Parlament putea sa elimine suspiciunea ca reorganizarea mascheaza politizarea masiva si se putea gasi cea mai buna forma pentru cresterea veniturilor si combaterea evaziunii. "Avocatul Poporului trebuie sa se autosesizeze cu privire la emiterea acestei Ordonante de Urgenta pentru ca este incalcat Art. 115 al. 4, iar urgenta este invocata doar pentru a ocoli dezbaterea Parlamentara ", arata Turcan.Ce spune Fiscul?Pe site-ul Fiscului sibian se arata ca doar 127 de persoane au primit preaviz. "Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 74/2013 a fost initiat procesul de reorganizare al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Reorganizarea ANAF a fost anuntata prin Memorandumul cu tema aprobat de Guvern in 18 aprilie 2012 si constituie o preconditie pentru implementarea , proiect pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala. Cadrul general pentru reorganizarea ANAF a fost stabilit prin Hotararea Guvernului nr. 520/2013, privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. in conformitate cu prevederile actelor normative mentionate, Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu se reorganizeaza in Administratie judeteana a Finantelor Publice Sibiu in subordinea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov ", arata comunicatul publicat pe site-ul institutiei

Potrivit documentului, "cu data de 1 august 2013, (data inceperii procesului de reorganizare al ANAF), la nivelul Fiscului sibian au primit preavize un numar de 127 angajati (functionari publici si personal contractual). Majoritatea acestora fac parte din cadrul serviciilor suport ale Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Sibiu, care conform noii structuri se regasesc la nivelul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov. Angajatii care au primit preavize pot opta pentru posturile vacante in cadrul noii structuri. Lista posturilor vacante se va afisa pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala www.anaf.ro, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice www.mfinante.ro, la sediul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov si la sediul Administratiei judetene a Finantelor Publice Sibiu ", arata documentul.

Potrivit documentului citat, prin reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se urmareste fuziunea prin absorbtie si preluarea Autoritatii Nationale a Vamilor, preluarea activitatii Garzii Financiare si desfiintarea acesteia, infiintarea unei structuri de antifrauda in cadrul ANAF si infiintarea directiilor generale regionale ale finantelor publice. Scopul urmarit prin aceasta reorganizare este imbunatatirea performantei operationale a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 09 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter