SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Cativa sibieni au starnit o rascoala in Satu Mare

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »


O mana crescatori de animale din Sibiu au reusit sa puna pe jar trei sate in nordul tarii. Din cauza unor animale lasate nesupravegheate prefectul din Satu Mare si-a trimis corpul de control in inspectie, in vreme ce Politia a primit cateva zeci de plangeri.
" Sunt niste ciobani care fac praf hotarul. Din vara tot umbla cu oile si le lasa pe culturile oamenilor. Ziua se ascund cu oile in padure, ca si talharii, iar noaptea ies cu ele si fac prapad. Eu, impreuna cu vreo 30 de oameni, am facut o plangere la Politie, dar politistii au spus ca ei nu pot interveni si ne-au trimis la Primarie. La primar am fost de vreo trei ori, dar ne-a trimis inapoi la Politie. Primarul ne-a spus ca nu poate face nimic`, a declarat Viorel Giurgiu pentru Gzeta de Nord Vest. " Am incercat cu vorba buna, am vorbit cu ciobanii, dar au spus ca pe ei nu ii intereseaza, au spus sa vorbim cu proprietarii oilor, care sunt din Sibiu. Am incercat sa vorbim si cu ei, dar, din pacate, nu am reusit`, a mai precizat Viorel Giurgiu. Vazand ca autoritatile nu se implica in aceasta disputa, oamenii ameninta cu represalii.

Delegatie la Prefectura

De sarbatori, cateva zeci de localnici din satele deranjate de crescatorii de animale au mers cu jalba in protap la prefectura Satu Mare. Prefectul Eugeniu Avram a dispus declansarea de ample verificari privind repetatele reclamatii legate de ciobanii care au grija de turmele unor cetateni din judetul Sibiu si a caror animale provoaca de mai multe luni distrugeri consistente in culturile agricole de pe raza localitatilor Piscolt, Resighea si Scarisoara Noua. Interventia prefectului este motivata si de lipsa de implicare a autoritatilor locale, primarie si politie, care nu au luat masuri in urma numeroasele semnale ale cetatenilor privind pagubele pe care agricultorii le inregistreaza de mai multi ani din partea animalelor aduse din judetul Sibiu, mai mult oamenii acuza faptul ca aceasta problema este pasata intre autoritatile locale si nu s-ar dori luarea unei decizii.
`Prefectul Eugeniu Avram a cerut Corpului de control si Serviciului juridic din cadrul Institutiei Prefectului sa verifice toata documentatia privind acest caz, conducerii Inspectoratului Judetean de Politie sa solicite subordonatilor de la Piscolt sa fie in slujba legii si a cetatenilor, si totodata a cerut Directiei Sanitar- Veterinare si Siguranta Alimentelor sa analizeze documentele privind starea de sanatate a animalelor`, a transmis prefectura Satu Mare, intr-un comunicat de presa. Rezultatul anchetei prefecturii urmeqaza a fi anuntat spre sfarsitul acestei luni.

Politia nu intervine

" La Postul de Politie s-au prezentat azi patru persoane care au reclamat ca o turma de oi le tranziteaza terenurile, distrugand recoltele ramase pe camp. Din primele cercetari rezulta ca proprietarul animalelor ar fi inchiriat mai multe terenuri, folosite drept pasune pentru oi, dar pentru a ajunge in aceste locatii turmele traverseaza si parcele aflate in proprietatea acestor persoane vatamate. Petitia a fost inregistrata la Post, urmand a fi efectuate verificari. La finele lunii trecute a mai fost inregistrata o reclamatie similara, avand acelasi obiect, la momentul respectiv incercandu-se solutionarea pe cale amiabila a problemei, proprietarul animalelor angajandu-se sa nu mai tranziteze terenurile reclamantilor. De asemenea, politistii au comunicat persoanelor vatamate ca fapta reclamata nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de distrugere, indemnandu-i sa recurga la o actiune civila`, se arata intr-un comunicat de presa remis de catre Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Satu Mare.
de Stefan DOBRE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 15 ianuarie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter