SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCaut voturi, ofer cetatenie la schimb!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

E de-a dreptul induiosator cum, din cand in cand, pe unii ii apuca dorul de fratii din Republica Moldova si ii mistuie reintregire de reintregire a familiei romanesti. Va amintiti poate, ca, pe vremea cand nu eram atat de europeni si cand nu circulam fluierand si cu mainile in buzunar prin tarile Uniunii, fratii de peste Prut spuneau ca nu vor sa se uneasca cu noi, pentru ca le e bine acolo. Sa vezi minune: de cand cetatenii romani nu mai au nevoie de viza pentru a circula bine mersi prin Europa, pe fratiori i-a apucat dragostea de cetatenia romana. E un fel ciudat de a pune problema, o atitudine ce miroase de la o posta a oportunism. Nu cred ca e cazul sa vorbim despre vreo unire, vreo alipire a Republicii Moldova la Romania, dar acordarea cetateniei romane, asa, la vrac, nu stiu daca ne aduce prea multe avantaje. Daruirea cetateniei e folositoare - eventual - celui care initiaza si sustine acest demers, rasplata putand fi calculata in posibile voturi ale celor pe care i-ai cadorisit cu un statut ce le deschide portile spre Europa. Atat. in rest, nu esti decat o tara de tranzit pentru cei care vor sa incerce senzatia Occidentului sau un loc mai rasarit decat patria celor ce vin aici, doar doar or gasi un trai mai bun. Sincer sa fiu, nu cred prea mult in povestile acelea usor penibile cu glasul sangelui si al pamantului care i-ar chema pe moldovenii de peste Prut incoace. Traim vremuri din cale afara de pragmatice, vremuri in care mi-e greu sa cred ca, oamenii obisnuiti, care se iau la tranta cu subzistenta, ar fi chinuiti de sentimente nationale, de apartenenta samd. Atat cei care vor sa imparta cetatenia romana, cat si cei care vor sa puna mana pe ea si-au facut niste calcule foarte stricte: primii se gandesc la niste voturi si ceva simpatie acumulata, ceilalti, beneficiarii, la modalitatea simpla de a pleca spre Apus, trecand prin granitele Romanesti din Vest. E un schimb reciproc avantajos, strict pentru cei implicati in aceasta poveste. in rest, dezavantajele curg. in primul rand, rusii vor stramba din nas fata de un comportament pe care l-ar putea interpreta drept o implicare a noastra in treburile altui stat. Ne plac sau nu, rusii ne pot face cateva chestii nasoale, invers fiind imposibil, oricat de viteji s-ar da unii sau altii. in al doilea rand, o apropiere foarte mare de cei din Republica Moldova, o grija sporita pentru ei (mult mai mare decat grija pentru cetatenii romani) ar genera o antipatie fata de cei de peste Prut din partea romanilor din spatiul carpato - danubiano - pontic, dat fiind ca pe cei din urma nu-i prea baga autoritatile statului in seama. Episodul acesta cu dragostea pentru fratii rapiti de anumite conjuncturi istorice, e - de fapt - un schimb reciproc avantajos. Reciproc avantajos, dupa cum spuneam, doar pentru cei direct implicati.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 23 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter