SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCazan contra Neagu. Batalie in programele politice

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Programul politic al lui Mircea Cazan mizeaza pe emotii, in timp ce programul propus de Nicolae Neagu este caracterizat prin pragmatism. Nici unul, nici celalalt nu spune inca ce se va intampla daca planurile lor esueaza. Probabil vina o vor purta colegii care nu au sustinut proiectul sau statutul special al politicii sibiene.

Acord de sustinere pentru programul politic al PNL (insusit de liderul echipei Nicolae Neagu), este titlul pompos al materialului pregatit de echipa fostului senator. Programul se intinde pana in anul 2014 si are o serie de obiective notate foarte clar, fapt ce ii da o nota de claritate. 55.000 de voturi la nivel judetean, presedintia Consiliului Judetean, 10 consilieri judeteni, primaria unui municipiu, 20 de primarii, din care patru de orase si un viceprimar, fie in Sibiu, fie in Medias. Puncte extreme de clare pentru alegerile locale ce vor avea loc peste doi ani. Pentru alegerile parlamentare, Neagu vede castigarea a doua mandate de parlamentar, pe structura actualei legi electorale. Pentru alegerile europarlamentare, Neagu si-a propus un scor de 30%, iar pentru prezidentiale, 30% in primul tur si 60% in turul doi.

La capitolul strategii politice, echipa lui Neagu propune responsabilizarea vicepresedintilor si membrilor birourilor politice, fixarea unor obiective zonale si identificarea candidatilor de primar. Capitol semnalat ca fiind de mare importanta de Minerva Boitam senator PNL: `Aceasta echipa si prin persoana lui Nicolae Neagu va muta centrul de administrare de la Bucuresti, in teritoriu. Drepturile si obligatiile din partid vor fi distribuite, nu vor mai fi concentrate la o singura persoana. Sper ca restul colegilor din judet sa inteleaga ca gandul acestei echipe este numai si numai de bine`, a spus Boitan la lansarea candidaturii lui Nicolae Neagu.

Modelul PSD de creare a unor organizatii profesionale este preluat si de echipa lui Neagu: `activarea unor organizatii interne de partid cum ar fi: pensionarii, oameni de afaceri, personalul medical, personalul angajat invatamant`. De asemenea, in program se prevede apropierea relatiilor cu PNTCD si cu organizatiile neguvernamentale. In proiect se prevede, de asemenea, si o discriminare pozitiva pentru tineret si femei: `Sprijinirea, responsabilizarea si motivarea organizatiilor interne de tineret si femei astfel incat prin atingerea obiectivelor propuse procentul de promovare in diverse functii politice sa fie de 25% tineret, 25% femei.

Ideea de echipa este subliniata din nou la capitolul concluzii: `Pentru indeplinirea acestor obiective consideram necesar ca activitatea politica sa fie desfasurata printr-un management politic performant, deschis, in echipa dar in acelasi timp riguros si cat se poate de exact. Aceasta necesita timp, daruire, pricepere, abnegatie, cunoasterea principiilor de management politic, lucrul in echipa si nu in ultimul rand asumarea responsabilitatii`.

Proiectul lui Mircea Cazan, spre deosebire de cel al lui Nicolae Neagu este scris la persoana intai, este mult mai emotional si cu multe trimiteri directe la adresa contracandidatului sau. `Nu expansiunii PD in PNL!, `Fara minciuni si fara tradatori`, " Nu reinventam noi liberalismul, pentru ca el exista de peste 150 de ani…`, `Reforma in PNL nu se v-a poate face aplicand proverbul

Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti….`, sunt cateva trimiteri directe ce fac ca acest program sa semene foarte mult cu un manifest.

Primul capitol: Identitatea politica si doctrinara a PNL, prevede cateva lucruri simple despre ce a fost si ce va fi, in opinia lui Cazan: PNL Sibiu nu a fost niciodata al lui Mitea, cum nu va fi nici al lui Neagu sau al lui Cazan, PNL Sibiu este al membrilor sai de partid si a celor ce cred cu adevarat in liberalism si in noua filozofie politica a unei drepte integratoare ca PNL sa devina marele partid al dreptei romanesti. Nu voi accepta acest lucru sa se intample si la Sibiu, ca umbra PD-L-ului sa se extinda si asupra filialei sibiene a PNL cu o istorie de peste 100 ani si cu mari oameni de valoare`, scrie Cazan in program.

La capitolul obiective, sunt trecute si rezultatele obtinute de partid in timpul in care Mircea Cazan a ocupat functia de presedinte: PNL a obtinut cel mai mare scor dupa1990 (peste 20% la nivel national, aproape 23% pe judetul Sibiu si peste 32% la nivel de oras Sibiu). Cat despre 2012: obtinerea a peste 30% la alegerile locale si parlamentare din 2012. In rest, doar cuvinte alese: consacrarea PNL ca titular al dreptei politice romanesti, accedarea PNL la guvernare in postura de partid principal, care determina componenta, programele si politicile Guvernului.

La capitolul Principalele directii de actiune, este subliniata opozitia parlamentara si crearea unui guvern din umbra, in care Mircea Cazan va avea rolul d a monitoriza toate activitatile din domeniul IT&C. De asemenea, Cazan vede in planul administratiei locale, un PNL Sibiu fara baroni, iar la reforma interna: PNL va putea deveni cel mai important partid politic din Romania, vocea autentica si puternica a dreptei, daca el insusi se transforma si se modernizeaza`.

Cazan are in plus, fata de Nicolae Neagu, un capitol finantare, scris si el la persoana intai: De cativa ani buni am intretinut partidul la nivelul filialei sibiene (chirie, telefon, gaz, curent, angajati etc.) dar aceasta nu este o solutie.

PNL are nevoie de o viziune pe termen lung asupra organizarii si finantarii sale intr-un sistem stabil`.

In loc de incheiere: `Ca partid de dreapta, PNL trebuie sa aiba lideri autentici, nu importanti de la PD, de autoritate democratic, de actiuni politice legitimate permanent de principii, de moralitate, de o viziune coerenta.

Ca partid liberal, trebuie sa intelegem ca e nevoie de performanta, de eficienta, de initiativa, de realizari personale si profesionale`.

Obiective Nicolae Neagu

Alegerile locale 2012 – scor electoral 30% ~ 55.000 voturi la nivel judetean

Presedinte Consiliu Judetean

10 consilieri judeteni

1 primarie din cele 2 municipii Sibiu/Medias

20 primarii din care 4 orase

1 viceprimar de municipiu Sibiu/Medias

Alegerile generale 2012

Parlamentari (2 deputati si un senator) in conditiile actualei legi electorale si actualei configuratii parlamentare.

Alegeri europarlamentare – scor electoral 30%

Alegeri prezidentiale

Tur 1 scor electoral 35%

Tur 2 scor electoral 60% pentru candidatul PNL

Obiective Mircea Cazan

1. Obtinerea a peste 30% la alegerile locale si parlamentare din 2012.

2. Consacrarea PNL ca titular al dreptei politice romanesti.

3. Accederea PNL la guvernare in postura de partid principal, care determina componenta, programele si politicile Guvernului. Pentru realizarea acestor obiective majore presupune confruntarea cu celelalte partide mari din acest moment, PDL si PSD si rasturnarea raportului actual de forte. Principalul adversar al PNL pana la urmatoarele alegeri locale si parlamentare este partidul-stat PDL.

de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter