SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCazul Tilisca: primarul se delimiteaza. Consultantul o da la intors

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul din Tilisca nu a fost implicat deloc in procedura de atribuire a lucrarilor catre cei de la Sca.Mo.Ter, iar preturile din deviz nu au avut cum sa fie umflate. Asta tine sa precizeze Dumitru Raceu, primarul localitatii. Ramane, insa, fara explicatie implicarea Sca.Mo.Ter. in pregatirea licitatie pe care, ulterior, a castigat-o. 

Afirmatiile legate de `umflarea preturilor` in cadrul licitatiei despre care a scris Turnul Sfatului in editia trecuta nu sunt adevarate, arata primarul Dumitru Raceu. `Preturile trecute in devizul sunt chiar sub cele specificate in normele europene si chiar si in masterplanul judetului`, declara Raceu. El a invitat reporterul Turnul Sfatului la primaria pe care o conduce, alaturi de firma consultanta. Reprezentantii acesteia din urma nu au vrut sa faca multe precizari, sustinand ca vor da un drept la replica dupa aparitia unui articol care sa relateze despre `umflarea preturilor`.

Preturi stabilite din 2008

Potrivit primarului, informatiile potrivit carora sumele prezentate in devizul anexat documentatiei de licitatie sunt marite artificial nu au cum sa fie reale. `Toate documentele au fost verificate de cei de la Alba (Centrul regional de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit 7 Centru Alba Iulia – n.r.), ei si-au dat acordul pe forma finala. La licitatie a participat un reprezentant de la Alba si reprezentanti ai Ministerului Finantelor. Vreau o dezmintire, fiindca nu am ciuruit doua milioane de euro si nu am trucat nicio licitatie`, spune primarul, care a anuntat ca va emite un drept la replica. Alaturi de el, Anton Fuior, din partea SC Managu SRL (firma de consultanta angajata pentru acest proiect) a prezentat devizul verificat de mai multe autoritati. `Acest proiect a fost si la ISC Bucuresti, care verifica tocmai aceste caracteristici: cati metri liniari si cam cat iese, de exemplu. Deci a fost verificat din acest punct de vedere al preturilor. Acestea sunt toate sumele aprobate inca din 2008. Aceste sume nu mai pot fi schimbate. Nu intelegem de unde vin aceste sume «umflate»`, a declarat Fuior.  

Implicarea Sca.Mo.Ter., nelamurita 


Daca primarul localitatii a demonstrat ca devizul lucrarii nu avea cum sa fie umflat, implicarea firmei Sca.Mo.Ter. in pregatirea licitatiei nu a putut fi explicata in cadrul intalnirii de saptamana trecuta. Primarul Raceu a solicitat celor de la Managu lamuriri. `Raspuns din partea firmei Managu: noi, in calitate de consultanti, avem dreptul sa facem un studiu al pietei. Adica, imi dadea un exemplu: daca te duci in targ sa iei un animal, nu studiezi piata si in alte targuris Dansii tocmai asta au spus ca au facut, ca prin Ordonanta 34, articolul 67, au avut dreptul sa faca studiu. Si studiul pietei l-au facut cu Sca.Mo.Ter. Si banuiesc ca asta a fost legatura`, a spus Raceu. Articolul invocat de cei de la Managu in fata primarului face referire, insa, la firmele de proiectare care pot participa la licitatiile in cadrul carora au pregatit proiectul tehnic. `Persoana fizica sau juridica care a participat la intocmirea documentatiei de atribuire are dreptul, in calitate de operator economic, de a fi ofertant, ofertant asociat sau subcontractant, dar numai in cazul in care implicarea sa in elaborarea documentatiei de atribuire nu este de natura sa distorsioneze concurenta`, se arata in articolul amintit. 

Or, cei de la Sca.Mo.Ter. nu au avut nicio relatie oficiala cu proiectantul general, SC Fast Pro SRL. Directorul acestei societati, Dorel Circo, a declarat pentru Turnul Sfatului ca nu a predat niciun document celor de la Sca.Mo.Ter si nici nu s-a consultat cu acestia in elaborarea proiectului tehnic. Ramane, prin urmare, in picioare, doar ipoteza potrivit careia cei de la Managu, fara a instiinta reprezentantii Primariei Tilisca, au transmis documentatia de licitatie catre Sca.Mo.Ter. Asta desi Managu nu erau angajata pentru proiectul tehnic al lucrarilor, deci nu aveau niciun rol in elaborarea tehnica a proiectului de executie. 

Pentru a lamuri situatia de la Tilisca, Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere si Agentiei de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, ai carei reprezentati au anuntat ca vor emite un raspuns dupa ce directiile de specialitate din cadrul institutiei vor verifica situatia.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter