SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ce face Politia? Si societatea civila?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe 12 septembrie 2006 am trecut impasivi pe langa faptul ca a fost ziua in care ar fi trebuit inaugurata varianta ocolitoare a Sibiului. Care ar fi scos cel 40 la suta din trafic in afara orasului.

Pentru Inspectoratul Judetean de Politie, lipsa centurii ocolitoare a Sibiului se refleca direct in munca agentilor. „Depunem eforturi deosebite cel putin la orele de varf pentru a elimina ambuteiajele pe cele doua intrari in municipiu, cea dinspre Alba Iulia si cea dinspre Vestem. Angrenam efective mai multe pentru aceasta activitate de fluidizare a traficului, fapt care a dus la o reducere a activitatii de constatare a abaterilor in trafic ", spune subcomisarul Lucian Muntean, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu.
Politia mai face ceva – recomandari, altceva nu le permite cadrul legislativ. „in permanenta noi facem recomandari Companiei nationale de drumuri pentru a elimina din trafic elementele generatoare de accidente. Din pacate, se pare ca lipsesc fondurile ", adauga Lucian Muntean. Din punctul de vedere al Politiei, aparitia centurii ocolitoare ar transforma strazile Sibiului intr-o oaza de liniste, fata de ceea ce e acum. „Centura ocolitoare ar descarca traficul cu cel putin 40 la suta. Ar reduce traficul greu, care este generator de accidente foarte grave ".

Ce pot face sibienii?

Autoritatile, atat locale, cat si, mai ales, cele centrale, au dovedit ca nu pot gestiona un proiect atat de mare. Societatea civila sibiana, pana acum, a stat, mai mult, deoparte. ZIARUL de Sibiu a incercat sa afle si de la diferite asociatii de transportatori daca s-au facut presiuni pentru deblocarea situatiei in care se afla varianta ocolitoare a Sibiului. ZIARUL a incercat sa ia legatura cu Asociatia Transportatorilor Rutieri Transilvania, cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si cu Asociatia Transportatorilor Rutieri in Constructii. Au raspuns doar cei de la UNTRR. „Acest aspect reprezinta un element constant al preocuparilor noastre. De asemenea, UNTRR a avut numeroase interventii prin presa si televiziune privind situatia dezastruoasa a drumurilor din tara noastra, precum si masurile care se impun a fi luate ", a raspuns Ioana Ciorzan, responsabil reprezentare interna si internationala, in cadrul UNTRR. De altfel, cei de la UNTRR au anexat si o adresa transmisa lui Mihai Grecu, noul director al Companiei natioanele de drumuri CNADN. in adresa transmisa pe 8 august, Florian Mihut, presedintele UNTRR, atrage atentia asupra faptului ca lucrarile la drumul Sibiu-Brasov inainteaza intr-o deplorabila lentoare.
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 17 august 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter