SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Ce-mi place la socialism e ca incepe prost"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Am cunoscut doi scriitori destul de importanti ale caror nume faceau trimitere la... bautura: Constantin |oiu si Alexandru Andritoiu. Recent am aflat ca sunt contemporan cu o autoare, Adina Dinitoiu. Oare ii place si ei sa traga la masea? * Biografii lui Charlie Chaplin nu s-au pus de acord in privinta locului unde s-a nascut celebrul actor: unii zic ca la Londra, altii ca in Franta, altii ca in Rusia. Cert este ca s-a nascut intr-o familie de evrei si ca l-a chemat Israel Thomstein. * Sunt de acord cu spusele lui Livius Ciocarlie: "Se vrea democratie pentru state carora, incepand cu Rusia si continand cu multe altele, nu li se potriveste, cel putin pentru o vreme greu de prevazut". Cred ca intre "multe altele" poate fi inclusa si Romania, care a cunoscut cele mai faste perioade sub dictaturi. * Intr-un sondaj de opinie din Franta, cei mai multi dintre cei chestionati au spus ca sunt mai putin satisfacuti decat parintii lor de viata pe care o duc. La noi, tot mai multi se gandesc cu nostalgie la socialism, uitand de cozile de la lapte, de curentul si gazul care se intrerupeau cand iti era lumea mai draga, de painea, carnea, untul pe cartela, de bataia pe hartie igienica etc. * Matei Martin publica in "Dilema veche" un amplu interviu (doua pagini de revista) cu Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca". Despre Festivalul International din acest an zice: "2012 credem ca va fi in mod cert cel mai bun an din cele 19 editii pe care le-a avut Festivalul pana acum." Sa vedem. * Imi venea sa rad cand ii auzeam la tv pe unii "inzapeziti" vaicarindu-se ca n-au apa si paine. Pai apa rezultata din topirea zapezii e mai buna decat aia din fantana, iar painea facuta in casa nu se compara cu cea de la magazin. (Prin Muntenia si Moldova or fi uitat femeile cum se fac painea si mamaliga?) * Şi pe vremuri am avut parte de calamitati si catastrofe, dar parca nu ne plangeam chiar atat. Vorba lui Constantin Noica: "Ce-mi place la socialism este ca incepe prost, de jos de tot. Şi toata modernitatea incepe, de fapt, de jos: de la maimuta, foame si sete, adunare, libido, animalitate, mecanicism, nervi, frica originara." Mai toti "analistii" zilelor noastre au decretat ca statul e un prost gospodar, ca institutiile lui nu-si fac treaba, dar cand da un necaz peste noi, tot la ajutorul statului apelam si la institutiile sale... * Şi in acest an am primit cupoane-taloane de calatorie CFR, auto, naval, reducere 50%, clasa a II-a, beneficiar Legea nr. 147/2000. Sunt curios cati pensionari le folosesc. Banii cheltuiti cu tiparirea lor ar putea fi adaugati la pensii.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 27 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter