SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCe s-ar face fara bac? Elevii? Nu, analistii!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ce v-am spus, in urma cu cateva zile, despre prea-interpretatele rezultate de la examenul de Bacalaureat, un obicei care se dezvolta, precum o boala, de la an la an? Ieri s-au dat rezultatele pentru examenul de maturitate din acest an, prilej - ati ghicit - numai bun pentru interventii telefonice in direct la radio si dezbateri sforaite la tembeliziuni. Am asistat, din nou, la demonstratii de interpretare a cifrelor. Avem o cifra. 50, 60, 40, nu conteaza. Ce facem cu ea? O dezbatem. O comparam cu cea care exprima promovabilitatea de anul trecut, dupa care ne vaitam sau ne bucuram. Şi daca ar fi niste simple vaiete sau doar nevinovate manifestari de bucurie, nici n-ar fi mare lucru, dar, oricare ar fi procentul de promovabilitate, el genereaza dezbateri bagate-n prelungiri de tot felul de insi carora le place teribil sa se auda vorbind si care au senzatia ca stiu a se invarti in jurul cozii, ca nimeni altii. Nu vrem sa reluam neaparat ceea ce scriam in urma cu putin timp, dar banuiala ca vor erupe din nou discutiile sterile pe marginea acestei teme s-a confirmat. Ca si cum ar trebui respectat un scenariu desuet, se cauta - pentru a cata oara? - vinovatii, se arata cu degetul in toate punctele cardinale, iar fosti ministri ai Educatiei, care si-au demonstrat neputinta in vremea ministeriatului risipesc declaratii in care colcaie o pretiozitate penibila. Desi n-au facut nimic in vremea in care respirau aerul biroului ministerial, ca din senin, s-a pogorat asupra lor competenta, au inceput sa intrevada solutii, stiu ce trebuie facut pentru bunul mers al sistemului. Subiectul "bacalaureat" este unul dintre cele mai folosite prilejuri pentru batut apa in piua. Cu ce finalitate? Cu niciuna. In afara de a se umple niste spatii de emisie, nu se rezolva nimic concret. Ştim, am mai spus asta, nu ne-a lovit vreo amnezie, dar e de-a dreptul revoltatoare practica asta a etalarii discutiilor sterile. Am putea spune ca avem, de-acum, specialisti in tocat marunt procente de la bacalaureat. Discutiile si analizele facute total anapoda sunt din familia dezbaterilor pe tema coruptiei, o alta boala hulita, dar intretinuta. N-am inteles niciodata de ce trebuie sa avem realizari marete la recolta de la bac, de ce toti romanii trebuie sa aiba o facultate, in absenta oricarei chemari. Pentru ca ne-am obisnuit sa hranim constiincios balaurul ineficientei? Pentru ca ne-a intrat in reflex sa ne furam singuri caciula, dupa care sa zbieram reclamand ca ne-a furat-o cineva? Ce s-ar face specialistii in tot, gen Monica Tatoiu, madam Anghel si alti clienti fideli ai saloanelor media, fara astfel de motive ciclice, flocaite aiurea-n tramvai?
de Dragos Bako


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 iulie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter