SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCe v-ar placea sa faceti? Sa muncesc.

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Se zice ca meseria e bratara de aur. Din pacate, bunul simt si respectul fata de semeni nu se mai poarta la mana demult. Fite, ironii, aere de superioritate si autocompatimire – sunt ceea ce ii caracterizeaza pe tinerii cu studii superioare, proapat iesiti din bancile scolii. La Bursa Generala a Locurilor de Munca de vineri, pustanii si-au dat arama pe fata si nu s-au ferit sa discrediteze cu voce tare posturile scoase la concurs in cadrul evenimentului.
Mare agitatie vineri in Pavilionul multifunctional. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a organizat la sfarsit de saptamana, incepand cu ora 9 dimineata, Bursa Generala a Locurilor de Munca. Dupa nici o ora de la deschidere, a inceput vanzoleala. Cei mai multi au venit din curiozitate. Din pacate, prea putini cu ganduri serioase. Tinerii priveau mai degraba in gol, butonau mobilul la nesfarsit sau se amuzau cat vedeau cu ochii.

CHIAR DACA, potrivit declaratiei directorului AJOFM, Mircea Dorin Cretu, «la astfel de burse sunt vizati in principal tinerii, chiar si cei fara experienta», replicile din partea noii generatii nu au intarziat sa apara. «Eu am venit numai sa ma uit. Nu prea imi convine ce-am gasit aici. Ma asteptam la mai multe posturi pentru cei cu facultatea terminata. Numai confectii, comert, mecanica si IT. Din ce-am vazut pana acum. Putines sanse pentru licentiati» si-a exprimat dezamagirea o tanara prezenta la bursa. Un alt absolvent da tonul si tine isonul fetei de langa el: «Vreau sa fac si eu o completare. imi permiteti? Noi, astia cu diploma, chiar nu ne putem incadra nicaieri? Mai bine ma faceam constructor, sofer sau instalator. Nu vreau sa fiu rau dar e un pic nedrept. Poate sunt ironic si judec acum dar sper ca pana la ora pranzului sa vorbesc si eu cu un angajator care are nevoie si de copii care au terminat drept, administratie sau stiinte economice» a replicat taios Ovidiu. «Eu am deja un loc de munca stabil. Am venit cu sora mea sa ne uitam de job si am gasit multe meserii pentru barbati. Eu mi-am gasit serviciu online. Am trimis CV-uri pe internet si dupa doua zile m-a contactat o firma de resurse umane din Sibiu. Poate am avut si nororc. in rest, organizarea e ok. Am fost si anul trecut si mi se pare o initiativa laudabila. Iar cortul a fost cea mai buna alegere. Ai loc sa te misti» spune Andreea, absolventa de Psihologie.  
CONTRAR convingerilor celor mai tineri dintre sibieni, directorul AJOFM Sibiu s-a declarat multumit de organizarea din acest an:
R: Ce ofera bursa generala a locurilor de munca in 2008?
M.C : in total sunt disponibile peste 1100 locuri de munca, dintre care 500 numai in Sibiu. Am preconizat ca si numar de participanti aproximativ 800 de persoane. COMPLETARE COMUNICAT – nume angajatori, cifre, domenii
R: Cu ce vine nou evenimentul de anul acesta comparativ cu editiile trecute?
M.C : Pentru prima data participa la o bursa generala toate cele sase localitati din judet, reprezentate prin agentiile locale: Sibiu, Medias, Dumbraveni, Agnita, Avrig si Cisnadie. Ca si noutate, locatia este una inedita, prilej cu care dorim sa multumim Primariei pentru accesul gratuit in Pavilion. in rest, s-a desfasurat aproape la fel cu celelalte burse organizate pana acum de AJOFM.
R: Au avut sibienii optiuni suficiente?
M.C: Datorita carentelor din prezent la capitolul forta de munca, optiunile au fost dintre cele mai variate. Asa ca sibienii au avut de unde alege. in general, angajatorii se feresc sa angajeze tineri lipsiti de experienta, tocmai de aceea am avut multe posturi libere chiar si pentru persoane cu varsta de peste 40-45 de ani. Cele mai multe locuri au fost rezervate inginerilor si lucratorilor in confectii, imbracaminte si incaltaminte. Absolventii de studii superioare au avut de asemenea variante.
de Liana GANEA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter