SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCe vedem sambata in muzeu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

"Traieste Noaptea Muzeelor in pasi de dans", pe scena de pe lac

 Aici, intre orele 18.00 si 19.00 "Scoala de Dans Ioan Macrea", prin grupele de copii prezinta cateva suite populare din zona transilvana. Incepand cu ora 19.00 formatia de dansuri populare Datina din Talmaciu - in care activeaza in jur de 50 de tineri- va prezenta un colaj de dansuri din Ardeal si din Oas. Alaturi de grupul de dansatori, vor sustine un recital de muzica populara si solistele Alexandra Posa si Gabriela Oancea.

Caluserii din Rasinari

La Carciuma din batrani, timp de o ora (n.n. 18.00-19.00) "Caluserii din Rasinari" - anume cei 100 de membri, avand varste cuprinse intre 3 si 26 de ani- vor sa duca traditia calusarului si a dansului popular traditional calusaresc asa cum a fost pastrata si transmisa din generatie in generatie si printre rasinareni.

Targul de tara - in lumina opaitelor

 Este vorba despre o petrecere in aer liber-dincolo de tipicul traditional- pusa in scena la lumina de opaite. Aceste opaite vor inlocui, practic, luminile clasice din localurile vizitate in special de tineri. Managerii au ales ca locatie Targul de tara din Muzeul in aer liber. Atmosfera va fi intretinuta de "trei artisti ai platanelor". Sillyconductor + Glue Eyes + Rekabu/ DJ Set sunt cei care vor insufla o ritmica muzicala cu totul inedita

Cinema in scoala traditionala

 Scoala din Ticera isi traieste a doua tinerete. Dupa ce generatii intregi au invatat in aceasta scoala, a venit randul ca institutia sa aiba si alta destinatie. Astfel, intre orele 19.00 - 22.00, scoala din lemn, din Muntii Apuseni, pentru cateva ore va fi sala de cinema. Prima proiectie este rezervata filmului Rudaria (Studiourile ASTRA Film), urmat de filmul Drumul unei biserici si de proiectia filmului "Cetati fortificate" (n.n. ultima fiind o productie Mioritics),

Backround INFO

Complexul mulinologic de la Rudaria se intinde pe o lungime de 2-3 km pe Valea Rudariei si este cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei, iar Biserica din Dretea a fost construita in anul 1672, fiind cel mai vechi monument aflat in colectia muzeului. Cele doua va stau la dispozitie intr-un cadru special organizat pentru data de 16 mai a.c.

Incepand cu ora 18.00 pana la ora 01.30, cei de la MCPA va propun expozitia ?Din cultura si arta po?poarelor lumii?, o expozitie cu un patrimoniu unic in Romania. Turisti si localnici deopotriva descopera aici piese etnografice de pe alte continente, datand din secolul al XIX-lea, toate culminand cu o mumie egipteana cu sarcofag pictat, veche de peste 2000 de ani.

In acelasi interval de timp puteti revedea Sibiul imortalizat in non?culori, imortalizat de fotoreporterul Fred Nuss. Din expozitia denumita sugestiv ,,Sibiul in alb si negru? fac parte in jur de 100 de fotografii realizate in anii `60-`70 , cu tot cu atmosfera specifica acelor vremuri.

La subsol

Aici, va puteti bucura de expozitia Nirai Kanai si Onari-gami. Viata spirituala in Okinawa, Japonia. Expozitia cuprinde 170 de fotografii realizate de Alina-Alexandra Radulescu - in prezent doctorand al Universitatii Ryukyu din Okinawa (Japonia).

Povestea lazilor sasesti din Transilvania

 Celor care nu stiu cum arata o lada traditionala - indiferent de destinatia ei - dar si celor care isi aduc aminte cu nostalgie de lazile bunicilor sau strabunicilor, le dam o veste buna . Este o oportunitate de a afla ceva despre tehnica de confectionare si decorare a lazilor, dar si despre modul in care ele erau utilizate. "Lada" va fi prezentata sub forma unei povesti, pornind de la materialele din care a fost confectionata pana la marturiile persoanelor care au utilizat de-a lungul timpului aceste piese durabile si de inalta calitate.

Revenim la Scena de pe lac, un loc ideal pentruTrupa DOMINO, care reuneste instrumente precum tambalul, tobele si chitara bas. Trupa concerteaza intre orele 21.00 si 22.00. Muzica lor se incadreaza in categoria rockului alternativ, insa are foarte multe influente mai ales din folclorul romanesc.

Lautarii din Clejani

Sunt si ei prezenti pe scena de pe lac, intre orele 20.00 si 21.00.

Pe scurt, Lautarii din Clejani vor canta live la Muzeul Astra pe 16 mai, la Noaptea Muzeelor. Lautarii Clejaniului au plecat sa cucereasca lumea sub numele de Taraf de Haidouks. Intr-o formula de cvartet, upgradata in acord cu avatarurile lumii secolului al XXI-lea. Acum vin sa cucereasca Muzeul ASTRA, intr-o noua componenta: Gheorghe Caliu Anghel (vioara), Ninel Basaru (tambal), Marin Manole al lu' Patalan (acordeon), Vasile Neacsu (contrabas).


Rochite la "Noaptea Muzeelor"

 Penultimul eveniment, tot in zona lacului , este intitulat : "Rochite la Noaptea Muzeelor" Este vorba despre un proiect muzical electronic audio-video, inspirat din simbolisticile ancestrale agrare si mitologiile copilariei eterne , care a calatorit la multe festivaluri europene importante. E o juxtapunere stranie de field recording, sample de muzica clasica, structuri pop, infinite laitmotive poliritmice, incercari esuate de beatboxing, sunete bolborosite sub ape, versuri copilaresti fara sens si metafore din muzicile traditionale romanesti. Orele: 20.00 si 23.00 sunt rezervate si unui program video unic si expresiv. Este vorba despre o serie de proiectii video si mapping unice in lume, care vor avea loc pe scena de pe lac. De ele se va ocupa un artist cu un portofoliu impresionant, din care face parte o colaborare cu unul dintre cele mai importante mu?zee ale lumii, Victoria & Albert Museum din Londra. Pe scurt, se numeste Dreamrec! Victoria & Albert Museum din Londra a realizat o interventie pe o parte a Columnei lui Traian, expusa intr-o sala a muzeului, combinand grafica animata, mapping-ul arhitectural, proiectiile video si animatia 3D pentru a deconstrui, augmenta si manipula intr-un mod dinamic geometria si deta?liile sculpturale ale monumentului.

de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 15 mai 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter