SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCeaikovski si Schubert deschid stagiunea de concerte a Filarmonicii de Stat Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Filarmonica de Stat Sibiu le-a pregatit melomanilor 76 de premiere muzicale. Acestea se vor desfasura in stagiunea de concerte 2012-2013, care ia startul maine, 11 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia, cu un concert condus de dirijorul olandez Theo Wolters, ce il are ca invitat pe violonistul Ilian Garnet, din Republica Moldova. Unul dintre compozitorii favoriti ai sibienilor, P.I. Ceaikovski si al sau Concert pentru vioara si orchestra in Re major op.

35 este prima lucrare muzicala prezentata in deschiderea stagiunii, in program fiind cuprinsa si Simfonia a IX-a in Do major D 944 "Marea simfonie ", de Schubert.

"Noua stagiune de concerte isi propune, intr-o abordare moderna, continuarea seriei de manifestari muzicale pe care institutia noastra o ofera anual publicului meloman din Sibiu. La fel ca si in stagiunile precedente vom avea o multime de invitati - atat din tara cat si din strainatate - care vor prezenta spectatorilor programe diverse si atractive pentru o larga categorie de public ", a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

in lunile care urmeaza, indragostitii de muzica vor avea ocazia sa vada la lucru o serie intreaga de solisti si dirijori de talie nationala si internationala. Printre acestia se remarca dirijorii: Theo Wolters (Olanda), Gottfried Rabl (Germania), Misha Katz (Franta), Walter Hilgers (Germania), Petre Sbarcea, Mihai Agafita, Cristi an Lupes, Adrian Petrescu (Rom]nia) si solistii Ilian Garnet(Republica Moldova), Alina Bercu (Romania), Adrian Oetiker (Elvetia), Eung Soo Kim (Austria), Arno Piters (Olanda), Jean Marc Jonca (Frana), Gary Dranch (Anglia), Horia Maxim, Mihai Diaconescu, Cristian Mogosan, Oana Crisu, Petre Gasca `i Ciprian Dancu.

O aventura muzicala 

Dincolo de concertele saptamanale, obisnuite, melomanii vor putea lua parte la concertele sau recitalurile cu caracter special, afiliate unor proiecte nationale - Turneul "Va place Bach? ", realizat de violoncelistul Razvan Suma - sau concertele dedicate Zilei Nationale a Romaniei - cu program preponderent de muzica romaneasca - si sarbatorii de Craciun. Pasionatii de muzica vor mai putea savura, printre altele, si "Messa di Gloria" de Puccini, sub bagheta lui François Robert Girolami sau "Ethos" de Adrian Pop, pentru ca in mai 2013 sa se delecteze cu doua evenimente muzicale importante: finala Concursului International "Jeunesses Musicales Romania " care se desfasoara anual la Bucuresti si Festivalul Muzicii Franceze, organizat in colaborare cu Institutul Cultural Francez, Ambasada Frantei la Bucuresti si Universitatea "Lucian Blaga " din Sibiu.

"Fiecare concert este o minunata aventura colectiva care, la final, trebuie sa devina, pentru publicul meloman, o experienta artistica speciala. in calitatea pe care o detin, aceea de prim-dirijor invitat, sunt animat de ideea aducerii in permanenta, in fata publicului sibian, a unui program de o mare diversitate si atractivitate " a declarat Theo Wolters, prim-dirijor invitat al Filarmonicii de Stat Sibiu.

in cadrul acestei stagiuni de concerte, la fel ca si in cele de dinaintea ei, muzica vorbeste si pe limba copiilor. Elevii din Sibiu si de la scolile din judet sunt asteptati si in acest an la concertele de educatie muzicala. Aceste evenimente au menirea de a-i apropia de muzica pe prichindei si pe tineri, pentru o dezvoltare cat mai armonioasa.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 10 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 iulie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter