SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCei care au reabilitat Ocna Sibiului, astupa acum gropile de gunoi si construiesc statiile de sortare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Mai bine de 46,3 milioane de lei, fara TVA, este valoarea contractului semnat ieri intre Consiliul Judetean Sibiu si asocierea Confort SA – Finara Consult, pentru construirea a doua statii de compostare, una de sortare si pentru inchiderea a cinci depozite neconforme din judet. Confort SA a mai beneficiat, recent, de un contract public in judetul Sibiu – este vorba de reabilitarea lacurilor sarate si a zonelor adiacente acestora de la Ocna Sibiului.
Asocierea celor doua firme timisorene a fost desemnata drept beneficiara a contractului de executie in urma unei licitatii publice. Statia de sortare cuprinsa in contract va fi amplasata in apropiere groapa de gunoi de la Cristian, dar pe teritoriul localitatii Sura Mica. Tot aici va fi amenajata si o statie de compostare. Cea de-a doua statie de acest fel va fi ridicata in localitatea Tarnava, pe locul unei foste gropi de gunoi.
In fine, cele cinci gropi de gunoi neconforme care urmeaza a fi inchise sunt cele din Agnita, Avrig, Cisnadie, Talmaciu si cea din Sibiu, de la Remetea. Toate aceste gropi de gunoi nu mai sunt utilizate, dar urmeaza sa fie acoperite cu mai multe straturi din diferite materiale (ultimul fiind de pamant – aproximativ 85 de cm).
Contractul semnat cu Confort SA si Finara Consult include si componenta de proiectare. Aceasta trebuie finalizata in urmatoarele doua luni, care vor fi urmate de alte 12 luni in care trebuie finalizate lucrarile de constructie. Proprietarul Confort SA, Georgica Cornu, da asigurari ca lucrarile se vor incadra in termen. `Exista scrisorile de garantie de buna executie, din care se poate recupera orice eventuala paguba. Este posibila sa apara deficiente, dar acestea vor fi remediate pe cheltuiala noastra, a executantului`, spune Georgica Cornu (foto plan apropiat), proprietarul firmei care anul trecut a avut o cifra de afaceri de 120 de milioane de euro. La Ocna Sibiului, proiectul derulat sub antrepriza generala a firmei sale a inregistrat si intarzieri si deficiente notate in perioada de notificare.

Pentru noul contract semnat la Sibiu, termenul de garantie este de doar 12 luni, reprezentantii Consiliului Judetean sustinand ca acest termen este impus de autoritatea de management din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.
Constructia statiilor de compostare, a celei de sortare si inchiderea gropilor neconforme sunt parte a proiectului derulat de CJ Sibiu si denumit `Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Sibiu`. In cadrul acestui proiect cu finantare europeana, in prima jumatate a acestui an va mai fi organizata o procedura de achizitie publica pentru containere, pubele si alti recipienti necesari colectarii selective a deseurilor, unul din obiectivele propuse in proiectul derulat de CJ Sibiu. Valoarea totasa a acestui proiect este de aproape 94 de milioane de lei, fara TVA.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 10 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter