SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCei care investesc in criza: Continental, Polisano, SNR, Marquardt...

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa Marquardt, compania care si-a dublat recent suprafata de birouri si de productie in Zona Industriala Vest, alte doua nume mari aloca fonduri pentru extinderea spatiilor aflate la Sibiu: Continental Automotive si SNR Rulmenti. Brandl Ro se pregateste pentru acelasi lucru. Dar nu numai multinantionalele investesc in aceste vremuri care fac sa tremure multi oameni de afaceri. Un exemplu este cel al Polisano, care isi va extinde primul spital privat deschis in Romania, cel de pe strada Constitutiei.

SNR Rulmenti a inceput deja

Ultimul nume important din Zona Industriala Vest care a obtinut documentatia necesara demararii lucrarilor de extindere a spatiilor de productie SNR Rulmenti. Compania de origine franceza intentioneaza sa foloseasca aproape 9.000 de metri patrati amprenta la sol, pentru a crea aproape 10.000 de mp de suprafata utila productiei si birourilor. Extinderea fabricii SNR Rulmenti este preconizata sa consume peste 5,1 milioane de lei numai pentru ridicarea halei. SNR Rulmenti este printre primele companii internationale care a venit la Sibiu, in – pe vremea aceea – nou creata Zona industriala vest. Dupa cum ii spune si numele, compania produce la Sibiu rulmenti, insa face parte dintr-un extrem de puternic concern francez, care activeaza in industrie, in aeronautica, dar si in industria auto sau cea a serviciilor. Firma angajata de francezi pentru ridicarea noii hale este ConA, compania sibiana incepand deja lucrarile.

9.500 de metri patrati in plus, pentru Continental

Rradel & hahn, din judetul Timis, este proiectantul si antreprenorul general contractat de Continental Automotive Systems pentru extinderea halei de productie si logistica, ridicarea unui nou corp administrativ, a unei cantine si amenajarea de drumuri si locuri de parcare. Valoarea lucrarilor de constructie este aproximata la 17,5 milioane de lei, iar termenul de finalizare prevazut de autorizatia de constructie este iunie 2014. Imensa companie estimeaza, in acest an, o cifra de afaceri la nivel global de 29,5 miliarde de euro. In afara celor 9.500 de mp, suprafata utila, ce vor fi amenajati la Sibiu, tot in aceasta vara, Continental a demarat lucrarile la un nou centru de inginerie si laboratoare de testare in Timisoara. Investitia ce acopera o suprafata de 30.000 de metri patrati este cifrata la 20 de milioane de euro.

Marquardt Schaltsysteme, dezvoltare pe fonduri europene

Nu mai departe de anul trecut, cei de la Marquardt si-au dublat, practic, suprafata de productie si numarul de angajati, in fabrica ce a inceput sa functioneze la Sibiu in 2006. In cursul acestei primaveri, cei de la Marquardt au obtinut un nou certificat de urbanism pentru extinderea si dezvoltarea fabricii situatepe strada Munchen, unde se produc componente electronice pentru industria auto. Compania va investi in dezvoltarea fabricii de la Sibiu nu mai putin de 100,69 de milioane de lei. 17,2 milioane de lei din acesti bani reprezinta contributia UE prin POS `Cresterea competitivitatii economice`, iar alte 2,8 milioane de lei reprezinta contributia Guvernului Romaniei. Termenul de finalizare a lucrarilor de dezvoltare este 22 martie 2014.
Tot la stadiul de certificat de urbanism se afla si cei de la Brandl Ro. Compania de origine germana producatoare de componente pentru caroserii auto, a obtinut un certificat de urbanism pentru extinderea fabricii prin marirea halei de productie existenta, aflata pe strada Turda.

Primul spital privat din Romania se extinde

Dr. Ilie Vonica este cel care a deschis primul spital privat din Romania. Situat la Sibiu, pe strada Constitutiei, spitalul va fi extins in urma unei investitii realizate pe cei aproape 600 de mp din spatele actualului Spital Polisano. In cladirea ce va avea regim de inaltime S+P+2E+M va fi amenajata o suprafata utila de aproape 2.700 de mp, in urma unei investitii calculata acum la 2,82 de milioane de lei. Autorizatia de constructie pentru extinderea spitalului si ambulatoriului a fost obtinuta la inceputul acestui an, avand un termen de valabilitate de 12 luni. Termenul de finalizare a lucrarilor este prevazut, insa, abia peste 48 de luni. `Investitia este in curs de proiectare. Dupa ce vom trece de toate detaliile de ordin tehnic, spre sfarsitul anului, vom putea spune mai multe despre aceasta investitie`, a declarat Ilie Vonica, pentru Turnul Sfatului.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 06 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter