SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCei doi angajati sunt absolventi de liceu cu Bacalaureat

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Luna aceasta se implinesc sase luni de cand la Medias a luat fiinta primul Serviciu de Politie a Animalelor din Romania. Şeful Politiei Comunitare Medias si directorul compartimentului, comandantul in rezerva Eugen Moraru, vorbeste despre actiunile politistilor pentru apararea drepturilor animalelor in aceste luni.

Reporter: Cati oameni lucreaza pentru bunastarea animalelor si in ce consta activitatea lor zilnica?
Cmdr. Eugen Moraru: Prin hotararea Consiliului Local Medias s-a aprobat in organigrama Politiei Comunitare un compartiment de Politie a Animalelor prevazut cu doi oameni. incepand cu anul 2008 acesti agenti comunitari au inceput sa faca o inventariere a animalelor detinute de catre medieseni. Ma refer in special la caini, intrucat prin hotarare a Consiliului Local s-au stabilit anumite masuri in ceea ce priveste obligatiile pe care le au mediesenii privind declararea acestor caini la primarie pentru a plati impozit pentru animalele respective. Totodata, tot printr-o hotarare a Consiliului Local sunt trasate anumite obligatii privind proprietarii acestor animale, in sensul ca trebuie sa detina carnete de sanatate cu vaccinurile la zi ale animalelor, precum si acordul vecinilor pentru a detine aceste animale. Agentii comunitari din cadrul compartimentului verifica toate aceste prevederi.

Rep.: in aceste sase luni ati intalnit cazuri de animale maltratate, chinuite sau prost intretinute?
E. M.: Pana acum nu am inregistrat astfel de reclamatii. in general, in momentul in care suntem instiintati de astfel de practici din partea unor cetateni luam imediat masuri, dar din luna august 2008 de cand a luat fiinta Politia Animalelor nu am fost instiintati si nu am observat astfel de fenomene.

Rep.: Şi daca apar practici de genul acesta, ce puteti face?
E. M.: in situatia in care observam animale maltratate suntem obligati sa anuntam Directia Sanitar-Veterinara pentru a se lua masurile legale.

Rep.: Ce pregatire au cei doi angajati ai Politiei Animalelor?
E. M.: Conform legii Politiei Comunitare agentii comunitari au obligatia sa aiba liceul terminat cu Bacalaureat, deci cele doua persoane angajate in cadrul politiei comunitare sunt absolventi de liceu cu Bacalaureat. Dar, unul dintre cei doi angajati este crescator de animale cu autorizatie si care participa la concursurile organizate atat in tara cat si in strainatate referitor la prezentarea si expozitiile de caini.

Rep.: De ce baza materiala dispune serviciul?
E. M.: Bineinteles ca cei doi angajati sunt dotati conform legii de functionare a Politiei Comunitare si totodata exista si un Serviciu de Ecarisaj cu care noi colaboram si care poate oferi adapost pentru animalele abandonate sau pentru care suntem sesizati.

Rep.: Mediasul este singurul oras din tara care are o Politie a Animalelor. Ati observat in acest timp o schimbare in gandirea oamenilor, o imbunatatire a situatiei animalelor?
E. M.: Da, pentru ca una din atributiile pe care le au cei doi angajati in deplasarile lor este sa si ofere informatii privind intretinerea cainilor si ce masuri trebuie sa ia oamenii in situatia in care nu-si mai permit sa intretina acesti caini. in plus, am observat ca mediesenii au venit in numar foarte mare sa-si declare cainii la primarie.
„Noi observam ca prin infiintarea acestui serviciu s-a creat o mai stransa legatura intre comunitatea medieseana si primarie, in sensul declararii acestor animale, a tinerii unei evidente mai stranse a numarului de animale, a conditiilor in care sunt tinute, precum si in ceea ce priveste actiunile pe care trebuie sa le ia oamenii cand se pierde un animal sau cand nu-l mai pot intretine ", cmdr. Eugen Moraru, seful Politiei Comunitare Medias.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 14 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 13 noiembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter