SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCei mai buni, premiati pe scena de la Gong

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Directia Judeteana pentru Tineret si Sport si Clubul Sportiv Municipal au premiat cei mai buni sportivi ai anului intr-o gala gazduita de Teatrul Gong. Traditionala premiere anuala a avut loc vineri, in prezenta sportivilor si antrenorilor ce in momentul acesta nu se afla agrenati in diferite competitii. 

Majoritatea premiantilor au fost juniori, semn ca sportul sibian nu a murit, ci a ajuns in faza in care noua generatie este pregatita sa intre in lupta pentru medalii la concursurile care conteaza, cele de seniori. Toti sportivii au primit premii in bani si echipamente complete de prezentare.

Primele trei locuri la sporturi neolimpice au fost impartite intre Daniel Armenean, de la clubul sportiv Ippon Medias, Dora Tichindelean, de la acelasi club si Liana Pall, declarata castigatoarea acestei categorii pentru ca a reusit sa devina campioana europeana de juniori si campioana nationala la culturism. La sporturi olimpice, pe locul III s-a situat Anca Bunea, de la clubul sportiv scolar Medias pentru locul I la campionatele balcanice de juniori la atletism. Locul II a fost ocupat de Laurentiu Nistor de la CSS Sibiu pentru rezultate excelente la gimnastica iar locul I a fost decernat pentru aceeasi disciplina, lui Andrei Munteanu, care a luat locul I la inele la Jocurile Olimpice ale Tineretului, la Singapore.

Premiile au fost decernate de Gheorghe Vingarzan Sterp, directorul CSM si Claudiu Spanu, directorul DJTS.

Reporter: Cum ati gasit sportul sibian cand ati preluat functia de director al CSMs

Gheorghe Vingarzan: Sportul sibian se poate reinvia. Sunt multe lucruri care se puteau face si nu s-au facut, in special cand vorbim de baza logistica si materiala a clubului, bazinul, sala de box, baza hipica. Ca si performanta nu pot trage o concluzie dupa cinci luni si ceva dar sunt sigur, din ce am vazut la antrenamente, sunt sportivi de valoare si viitor in care daca investesti si ii tii aproape poti avea performanta. Asta e marea noastra problema, ca vin cluburi mari, gen Steaua, Dinamo, le ofera un salariu, cinci-sase milioane dar pe care noi nu ni-l permitem, mai ales ca avem si posturile blocate si nu ii putem angaja. Trebuie mers mult pe cautat sponsori, ceea ce pana acum nu s-a facut deloc. De cand am venit la club am adus doi sponsori, Biteco, ce ne ajuta cu terenul de rugby si cu tot ce inseamna intretinerea lui si Hidroelectrica ce sprijina echipa de volei cu o suma fabuloasa. De exemplu, cand am ajuns in iunie, era vacanta la echipa de volei. In august trebuia sa inceapa pregatirea si in octombrie campionatul. Fetele plecasera, primisera dezlegarile, echipa era pe jumatate desfintata. Am reusit sa reinfiintez echipa, in octombrie le-am inscris in campionat. Acum in iarna vom aduce alte doua jucatoare si speram sa ne calificam cat mai sus tinand cont ca e singura echipa de Liga I a CSM-ului.

Rep: Care sunt sectiile puternice ale clubului si care sunt cele mai slabes

G. V.: Nu poti face o comparatie atata timp cat investitiile nu sunt egale. Cea mai vizibila e echipa de volei, dar si sectia de calarie, echipa de sarituri in apa si sectia de box feminin unde Paula Vesa si Paraschiva Feti au rezultate excelente, Feti va merge chiar la olimpiada. Ar fi insa de lucrat la sectia de patinaj, sectie nou infiintata, dar de perspectiva. Chiar acum, patru copii sunt campionatele nationale, unde am obtinut deja un loc I. Dar la un sport de performanta nu poti scoate un sportiv bun in 2 ani, trebuie investit mai mult. In rest, toate sectiile se descurca destul de bine, in ciuda fondurilor mici.

Rep.: Exista companii sibiene care sa poata sustine financiar sportul sibians

G. V.: In Sibiu sunt 100% sigur ca exista firme cu potential, care sa poata sustine sportul. Dar poate unii nu au interes fata de acest domeniu, pentru altii poate nu e perioada oportuna. Din ianuarie mi-am propus sa fac Mape De Prezentare cu toate sectiile si sa incep sa bat la usi, la firmele puternice, care au potential financiar. Cred ca reusim sa gasim cel putin inca doi colosi financiari care sa ne sprijine.

Rep.: Care e situatia bazei materiale a CSMs

G. V.: Cel mai bine sta baza hipica, dar doar ca hipodrom. Daca ne gandim la grajduri sau la sediul in care stam noi, e un semidezastru. Dar ca spatiu de desfasurare a competitiei e la standardele la care ar trebui sa fie. Terenul de rugby e in stare deplorabila dar sper ca la anul sa reusim sa obtinem sprijinul Consiliului Judetean. Bazinul de inot a avut foarte mult timp probleme cu infiltratiile de apa dar acum tocmai am terminat acoperisul iar pe corpul retras se va face un etaj in plus cu sapte camere de cazare plus o sala de fitness cu vestiare. Ramane de lucrat in interior, ramane sa vedem ce sprijin vom avea de la Bucuresti sau ce sponsorizari vom putea obtine de la firmele de constructii. Iar sala de box, care e cea mai jalnica, acolo creste iarba pana la jumatatea peretelui dar sunt sperante ca anul viitor sa o reabilitam. Avem doua variante, sa o reabilitam sau sa construim una noua. Insa pozitia ei actuala e ideala, pentru ca e chiar in Parcul Subarini pe care sportivii il folosesc si pentru antrenament.
de Bogdan BRYLYNSKI


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 decembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter