SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCele mai frumoase case din Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lucrarile arhitectilor sibieni vor fi jurizate, pentru prima data, de orice sibian interesat. La editia din acest an, proiectele depuse in cadrul Premiilor anuale pentru arhitectura, sunt disponibile on-line, unde pot primi note.

Sapte cladiri, trei proiecte de urbanism si amenajare a spatiilor urbane, doua de amenajari interioare, un proiect de conservare si reabilitare si alte opt proiecte viitoare sunt lucrarile depuse in cadrul Premiilor anuale pentru arhitectura 2010, ale filialei Sibiu-Valcea a Ordinului Arhitectilor din Romania.

Din proiectele de arhitectura, cinci sunt situate in Sibiu, restul fiind realizate de arhitecti sibieni dar localizate in zone precum Valcea sau Neamt. Printre cele mai bine cotate la finele saptamanii trecute era Centrul Astra pentru Patrimoniu, receptionat zilele trecute. Centrul este situat in Muzeul din Dumbrava, iar autorii proiectului de arhitectura sunt Vladimir Grigorov si Silviu Popa. `Amplasarea constructiei pe situl disponibil a fost dificila: terenul in panta, foarte ingust si lung, laboratoarele de restaurare necesita lumina dinspre nord, necesitatea unei incadrari cat mai discrete, la scara contextului`, descriu arhitectii munca lor.

Tot bine cotat este si cladirea atelier, arhiva si locuinta, de pe strada Heinrich Heine, a carui arhitectura este semnata de Gabriel Rosca. `Tema proiectului este realizarea unei arhive atelier pentru un cuplu de artisti (sot-sotie), care sa ofere posibilitatea minimala de locuire. Prin tema au fost definite caracterul general al cladirii (aspect simplu, industrial si culoarea alba), inaltimea incaperilor (aprox. 4 m), rafturile pentru arhiva, tamplaria din lemn, performantele energetice ale constructiei, bugetul (aprox. 100.000 de euro)`, este descrierea proiectului care, in viitor, ar putea deveni un centru de cercetare pentru arta.

In concurs a intrat si o cel putin interesanta solutie de mansardare a unei case de pe strada George Enescu. Construita in locul unui clasic pod de casa cu forma dreptunghiulara, mansarda are, pe o suprafata utila de 91,2 mp, trei dormitoare, dressing, doua bai, hol si o scara de acces.

Casa Dancanet, a carui arhitectura poarta semnatura lui Lucian Alexandru Gavozdea, este, iarasi, o lucrare demna de interes. Situata in Cisnadie, cu o suprafata de 255 de mp, cladirea beneficiaza de perspective ample. `Contemporaneitatea solutiei se regaseste printre altele in organizarea spatiului comun al holului de acces – bucatarie cu anexe – camera de zi, dar si in nivelul de adaptare la cerinte de eficienta energetica crescuta (termoizolatie de min. 15 cm grosime, geam triplu, instalatie de preincalzire solara a apei menajere) si pastrare a costurilor la un nivel adecvat`, scrie in prezentarea proiectului.

In fine, in concurs a intrat si un imobil de apartamente de pe Calea Dumbravii, gandit de arhitectii Carmen si Ion Cristian Sandru. `Cerinta beneficiarului a fost aceea a conceperii unui imobil de locuinte care sa nu aiba nimic in comun cu produsul de serie al perioadei de boom imobiliar, ci sa incerce sa gaseasca si sa utilizeze corect limbajul optim al unei arhitecturi ce ar aduce orasului si altceva decat capacitate locativa`. Cladirea cu o arie desfasurata de 2.624 de mp, cu S+P+3E+4R, adaposteste 18 apartamente, dintre care doua penthouse la ultimul nivel, cel retras.

Indrazneala arhitectilor, insa, poate fi descoperita mai ales la sectiunea Proiecte. Casa Z (foto), gandita a fi ridicata in Sura Mare si Casa de pe coasta sunt cele mai bune exemple in acest sens.

Proiectele intrate in concurs pot fi notate de sibieni pana pe 8 decembrie, la ora 24, daca acceseaza site-ul anualaoarsbvl.web2dev.ro. Notele sibienilor vor conta in proportie de 25%. Restul notelor vor fi date de trei arhitecti membri ai juriului. Decernarea premiilor este programata pe 17 decembrie, la Centrul Habitus.

de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Mioara ( 05.03.2011 05:28 )
De ce nu sunt postate si fotografii cu cele mai frumoase case din Sibiu? Personal sunt curioasa sa le vad chiar daca nu am posibilitatea sa vizitez Sibiul. Pe roate site-urile am cautat fotografii ale cladirilor di Sibiu si nu am gasit.


      

Alte stiri adaugate luni, 29 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter