SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCelebrarea vietii continua cu... ziua a IV-a

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Trei zile au trecut deja de la startul celei de-a XII-a editii a Astra Film Festival 2012 si putem spune ca evenimentul preferat al cinefililor este in toi, el torcandu-si povestile de dimineata si pana seara, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Festivalul international de film documentar nu este doar un eveniment al celor care vor sa-si arate maiestria regizorala si cinematografica in materie de film despre realitate, ci si festivalul documentaristilor celebri, al studentilor care fac primii pasi in lumea miscatoare a imaginii, al fotografilor si al povestilor in alb-negru sau color.

in cadrul AFF 2012, 54 de regizori din tara si din strainatate, impreuna cu filmele lor au intrat deja in competitie, 83 de productii din cele 97 de pelicule fiind premiere.

Povestile romilor

Ieri a fost cea de-a III-a zi, la Astra Film Festival, care s-a remarcat prin cateva ore bune de bucurie a vietii. Cum altfel ar putea fi privite povestile care prezinta in forma ei pura, existenta romilor. Miercurea de la AFF i-a fost dedicata imaginii romilor in filmul documentar. Antropologi si jurnalisti s-au alaturat realizatorilor de film intr-un masterclass care a analizat perpectivele diverse si abordarile dominante pe acest subiect. Cei prezenti la masterclass au putut observa viziuni diferite puse fata in fata in selectii reprezentative din cateva filme documentare. insa povestile romilor nu s-au incheiat inca, pentru ca si astazi va avea loc masterclass-ul "Roma stories " deschis de antropologul Vintila Mihailescu.

Lumea romilor a mai prins viata ieri si prin intermediul a trei filme-eveniment prezentate in premiera la Sibiu: "Balul Ţiganilor " a lui Alfred Bulai, "Adevarul despre Holocaust", care a marcat debutul regizoral al regelui romilor Florin Cioaba, cea de-a treia productie fiind "Ajutor pentru Mihaela ", care pleaca de la povestea unei cersetoare romance de etnie roma care a nascut intr-o gara finlandeza."Toxic"...Daca ieri cinefilii au patruns, fie chiar si pentru cateva ore, in lumea inchisa a romilor, astazi a venit vremea povestilor despre toxine, liceeni si familie. A patra zi de festival ii asteapta pe liceeni, la ora 12, cand este programata sesiunea "Liceeni", din cadrul Astra Film Junior. in prima parte a intalnirii, in sala Marshall a Casei de Cultura a Sindicatelor va fi prezentat proiectul Şcoala Discovery, urmat de proiectia filmului "Chemerical - redefining clean for a new generation" (Andrew Nisker, Canada, 2009, 50 min), un documentar care abordeaza tema toxicitatii chimicalelor continute de produsele cosmetice si de detergentii pentru curatenie si menaj.

Tot astazi publicul festivalului se va intalni si cu regizorul roman Laurentiu Damian, prin intermediul unui program portret, care pune la dispozitia pasionatilor de film doua productii recente ale acestuia. Primul este eseul cinematografic "Corpus", care a primit in 2011 un premiu al Uniunii Cineastilor, al doilea fiind "intr-o furtun[. Insula ", un portret al lui Silviu Purcarete, surprins la lucru in timp ce punea in scena un spectacol dupa "Furtuna" lui Shakespeare.

Pe langa povestile pentru tineri si pentru admiratorii lui Laurentiu Damian, ziua de joi mai aduce la Astra Film Festival si productia "Toxic", in regia tanarului regizor Andrei Sota. Acesta ne propune un nou mod de a privi una dintre cele mai mari probleme ale omului modern - alimentatia, construindu-si filmul in jurul teoriei doctorului Mencinicopschi. Conform acestuia, mancarea este, in esenta ei, informatie, si daca informatia alimentelor pe care le consumam pana nu de mult era una in armonie cu natura, in ultimii ani aceasta a fost alterata si pervertita.

Şi pentru ca unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii este familia, ea devine subiectul uneia dintre sectiunile speciale ale AFF. in acest sens, publicul festivalului are ocazia sa vada filmul jurnalistului si regizorului austriac Ed Moschitz, "Mama Illegal", care prezinta povestea Auricai, o tanara femeie din Republica Moldova care lucra ca menajera la el acasa. A fost surprins sa afle ca Aurica este o imigranta ilegala, insa a fost si mai surprins cand a auzit despre copiii ei care cresteau fara mama. Dar in situatia Auricai sunt sute de alte femei din aceasta tara, iar filmul cuprinde povestile a trei dintre ele. in cautarea unei vieti mai bune, ele au trecut granita dand bani contrabandistilor, iar acum lucreaza ca menajere in Austria.

Programul Astra Film Festival astazi, 18 octombrie

Sala Marshall

* ora 8.30 - Esperanto, copiii apei. Clyd si coralii - Guadelupa (Franta)

* ora 9 - Cum se fabrica, episodul 77

* ora 13 - Chemerical (Canada)

* ora 15 - Gone Wild (Romania)

* ora 17 - Cantec de leagan din Phnom Penh (Polonia)

* ora 19 - Toxic (Romania)

* ora 21 - Mama Illegal (Austria)

* ora 23 - Cernobil pentru totdeauna (Franta - Belgia)Sala Saucan

* ora 10 - Esperanto, copiii apei. Clyd si coralii - Guadelupa (Franta)

* ora 10.30 - Cum se fabrica, episodul 77

* ora 12 - Aria (Moldova)

* ora 13.30 - Schimburi cuser (Marea Britanie)

* ora 14.15 - Joc intre acte (Elvetia)

* ora 15.15 - Ultima strada (Germania)

* ora 16.30 - Portret: Laurentiu Damian

* ora 16.45 - Corpus (Romania)

* ora 17.30 - intr-o furtuna. Insula (Romania)

* ora 19 - DocStories Black Sea/Open Session - Goran Radovanovic (Serbia) - "With

Fidel Whatever Happens" - serial la granita dintre documentar si fictiune

* ora 22 - Dupa tacere ceea ce nu e rostit nu exista? (Franta-Romania)Sala Studio

* ora 10 - Balul tiganilor (Romania)

* ora 11 - Adevarul despre Holocaust (Romania)

* ora 12 - Ajutor pentru Mihaela

* ora 14 - Masterclass: Roma Stories

* ora 17 - Tabara (Polonia)

* ora 17.30 - Ludienii (Rusia)

* ora 18 - Muzicantul din Göttingen (Romania)

* ora 18.30 - Skolliales (Norvegia)

* ora 19.30 - intoarcere pe pamant (Elvetia)

* ora 21.30 - Cheltuieli comune (Belgia)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 19 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter