SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentrele de permanena devin centre de consultatii telefonice

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Medicii de familie vor acorda, non stop, asistenta medicala pacientilor prin intermediul liniilor telefonice. Este cea mai recenta decizie luata de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste functionarea centrelor de permanenta din tara.

Ministrul sanatatii, Ion Bazac si reprezentantii asociatiilor si patronatelor medicilor de familie au convenit, marti, asupra unei noi forme de organizare a centrelor de permanenta, sub forma unor „call-center ", incepand din ale doilea trimestru al acestui an. Medicii de familie vor fi la dispozitia pacientilor 24 de ore din 24. Mecanismul va functiona dupa principiul „Centru de consultatii telefonice ", iar pacientii, care vor apela centrul de permanenta, vor primi, direct de la medici, informatii de ordin medical. Medicii de familie vor acorda asistenta medicala in aceste centre in afara orelor de program si vor avea un contract separat. Acestia vor fi instruiti si vor utiliza, in comunicarea cu pacientii, protocoale standard care vor fi realizate in perioada urmatoare.

in prima faza, vor fi organizate doua astfel de centre pilot, unul in mediul rural si altul in mediul rural, iar pentru o perioada Centrele de permanenta call-center vor functiona in acelasi timp cu centrele de permanenta care functioneaza in prezent. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sanatatii, de saptamana viitoare, o echipa mixta, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si medici de familie, va incepe sa lucreze la modificarea cadrului legislativ si elaborarea normelor metodologice de functionare ale acestor noi institutii.

„Reorganizarea centrelor de permanenta va aduce beneficii atat pacientilor, care vor avea la dispozitie posibilitatea consultarii unui medic la orice ora din zi si din noapte, cat si spitalelor si serviciilor de ambulanta, care, in acest fel, vor fi degrevate de rezolvarea unor cazuri simple, care nu sunt urgente ori care nu necesita tratament de specialitate ", a explicat ministrul sanatatii, Ion Bazac, in comunicatul emis. Potrivit aceleiasi surse, sistemul functioneaza eficient in tari din Uniunea Europeana ca Anglia si Portugalia, tari baltice, in Suedia si Danemarca.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 24 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter