SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentrul de Plasament pentru copilul cu dizabilitati din Turnu Rosu va fi reabilitat si modernizat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Initiatorii proiectului au facut publice informatiile ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilitati Turnu Rosu. Vicepresedintele CJS, Ioan Banciu, secretarul CJS, Iordan Nicola, directorul executiv al DGASPC, Laura Vilsan si seful de centru din Turnu Rosu, Cris tian Nicolae, au prezentat detaliile referitoare la proiect, bucurosi cu totii ca vor putea sa vada centrul reabilitat si modernizat, dupa ce anul trecut au inaugurat in centrul din Turnu Rosu o scoala speciala cu conditii excelente. "Ne bucuram. Cu siguranta la sfarsitul anului viitor o sa avem si aici un centru care o sa asigure conditii decente pentru copiii din acest centru ", a spus Ioan Banciu. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii si ridicarea standardelor serviciilor sociale prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii si dotarea Centrului de Plasament pentru copilul cu dizabilitati Turnu Rosu din judetul Sibiu. Totodata, se doreste dezvoltarea unui sistem sustenabil pentru gazduirea a maxim 50 de copii, prin reabilitarea si modernizarea centrului, in conformitate cu practicile si politicile Uniunii Europene.

Centrul din Turnu Rosu, o emblema pentru sistemul de protectie speciala din judetul Sibiu

Laura Vilsan, directorul executiv al DGASPC, a vorbit despre acest proiect ca fiind o dubla provocare. Pe de o parte, se va depune un efort considerabil pentru implementarea proiectului, iar pe de alta parte va fi motivatia celor implicati ca, pana la sfarsitul anului 2014, sa termine lucrarile. "Prin acest proiect, Centrul de Plasament din Turnu Rosu intra intr-un stadiu de normalitate, intrucat toate centrele din Romania, destinate pentru copiii cu dizabilitati ar trebui sa ofere asemenea spatii si conditii. Prin acest proiect deschidem o linie de accesare a unor proiecte care vor asigura oportunitatea ca toate centrele rezidentiale din Sibiu sa beneficieze de conditii de gazduire si de mediu apropiate de cele ale unor standarde europene ", a spus Laura Valsan. Totodata, aceasta este sigura ca proiectul va deveni o emblema pentru sistemul de protectie speciala din judetul Sibiu. "Am convingrerea ca acesti copii vor avea ocazia sa se dezvolte, sa creasca si sa invete astfel incat sa devina adultii de maine, care vor fi pregatiti pentru o societate incluziva si pentru piata libera a muncii ", a completat directorul executiv al DGASPC. O bucurie imensa fata de aprobarea proiectului a aratat si Cristian Nicolae, seful Centrului de Plasament pentru copilul cu dizabilitati Turnu Rosu si preot onorific al Capelei din centru. El a multumit din suflet tuturor celor care s-au implicat in realizarea proiectului si a spus ca cel mai important lucru este ca, odata cu modernizarea centrului, copiii se vor simti ca acasa.

Valoarea totala a proiectului

Valoarea totala a proiectului este de 3.743.910 lei, din care 2.964.023 valoarea nerambursabila. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, incepand cu 30 august 2014, astfel ca pan[ la finele anului 2015 reabilitarea si modernizarea centrului trebuie facute. Cladirea va cuprinde 14 garsoniere pentru 50 de copii cu diferite dizabilitati, beneficiarii directi ai proiectului. Beneficiarii indirecti sunt familiile sau reprezentantii legali ai beneficiarilor directi, personalul Centrului de Plasament din Turnu Rosu si institutiile implicate direct sau indirect in conformitate cu normele sanitare in vigoare. Se preconizeaza ca lucrarile de modernizare si reabilitare vor incepe in luna ianuarie a anului viitor.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 17 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter