SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentrul Regional de Resurse Sibiu - in sprijinul persoanelor vulnerabile social

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Persoanele cu dizabilitati si cele care traiesc din venitul minim garantat din judetele Sibiu, Alba, Mures, Brasov, Harghita si Covasna au acum la dispozitie Centrul Regional de Resurse (CRR) Sibiu. Centrul reprezinta primul pas spre infiintarea "Fabricii de bine", in zona din centrul tarii, care este gandita de catre asociatie, in cadrul proiectului " Dezvoltarea Economiei Sociale prin infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale ", cofinantat din Fondul Social European.

Centrul Regional de Resurse (CRR) din Sibiu, care este situat pe Bulevardul Nicolae Balcescu, nr.

20, li se adreseaza persoanelor cu dizabilitati, dar si celor care traiesc din venitul minim garantat. Avand drept obiective consolidarea capacitatilor, competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru persoanele vulnerabile social si sustinerea integrarii lor in campul muncii, CRR Sibiu le ofera gratuit informatii utile persoanelor dezvantajate.

Informatiile se gasesc aici

" Vom incerca sa completam si sa sustinem activitatea institutiilor locale si sa oferim sprijinul nostru gratuit si neconditionat tuturor acelora care ni-l vor solicita. Speram ca CRR Sibiu sa fie recunoscut de comunitatea locala ca o sursa credibila si completa de informare, iar infiintarea intreprinderii sociale anul viitor sa fie incununarea eforturilor din acest proiect dedicat oamenilor ", a declarat Anca Ştefan, Managerul Proiectului.

Centrul este deschis de luni pana vineri, intre orele 9-13, profesionistii asociatiei oferind informatii cu privire la: autoritatile publice care au atributii in stabilirea si incadrarea persoanelor in grade de handicap, drepturile persoanelor cu dizabilitati si ale celor care traiesc din venitul minim garantat. Dincolo de toate acestea, cei interesati pot afla mai multe despre economia sociala din Romania si din Uniunea Europeana si impactul pe care aceasta il are asupra economiei, precum si informatii despre stadiul, evolutia si obiectivele platformei "Fabrica de bine ", dezvoltate de Asociatia REACT.

Locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati, dar si cele care traiesc din venitul minim garantat vor putea sa obtina un loc de munca in cadrul intreprinderii sociale active in domeniul manufacturarii de produse din hartie reciclata. Termenul limita pentru infiintarea intreprinderii de catre CRR Sibiu este august 2012. Mai mult, incepand cu septembrie 2012 vor fi angajate in cadrul intreprinderii sociale, 25 de persoane vulnerabile social, intre care 15 persoane cu dizabilitati si 10 persoane care traiesc din venitul minim garantat.

Acesta nu este singurul proiect elaborat de Asociatia REACT, programele care au ca scop sprijinirea societatii civile vizand trei aspecte: integrare sociala, educatie si sanatate publica. Printre programele de pana acum ale organizatiei se remarca "O sansa pentru viata" - program national de donare de sange, "Succes in cariera" - proiect national de conferinte mentorale pentru liceeni si "Fratii mai mari" - proiect de integrare sociala a copiilor institutionalizati.

de Alexandra Chescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter