SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Centrul Sibiului ramane fara internet

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Interviu cu Sebastian Lupu, director general Asco System.

Piata de internet si telefonie fixa din Sibiu este una in continua crestere, sustin cei care actioneaza in domeniu. Ca un facut, insa, tocmai in centrul istoric al Sibiului aceasta dezvoltare nu se mai petrece. Motivul – retelele nu mai pot fi extinse, costurile ar fi prea mari, iar clientii sunt in continua scadere.

Reporter: Exista loc de dezvoltare pe piata de internet din Sibiu?

Sebastian Lupu: Exista, deoarece, totusi, orasul Sibiu are inca destui potentiali clienti, cel putin pe partea IT. Apar tot mai multe familii care nu au avut pana acum posibilitatea sau accesul la un astfel de serviciu. Acum tot mai multi isi permit acest lucru, deoarece s-au redus foarte mult aceste costuri. Acum, piata a crescut pe piata de internet deoarece foarte multi si-au achizitionat un sistem de calcul, alaturi de care este nevoie de un astfel de serviciu de internet.

Rep.: Dar sunt, deocamdata, de calitate astfel de servicii?

S.L.: Noi de cand am plecat, pe aceasta idee am pornit. Sa oferim o calitate superioara fata de alti furnizori. De aceea pot sa spun ca serviciile noastre sunt cele mai bune de pe piata Sibiului. Feedbackul pe care il primim ne face sa credem acest lucru.

Rep.: Cum functioneaza concurenta pe aceasta piata? Este una corecta?

S.L.: Din pucntul meu de vedere, da. Fiecare isi expune oferta, clientul poate sa aleaga. Problemele nu vin din partea concurentei directe, ci a unei terte persoane, administratori de blocuri, de scari, care pun piedici la instalarea sistemelor, a retelelor de distributie. Punand astfel de piedici, nu prea mai exista concurenta in astfel de situatii. Dar facem tot posibilul sa ajungem la fiecare cetatean in parte, la usa lui, si sa oferim serviciile de internet si telefonie.

Rep.: Exista concurenta intre telefonia fixa si cea mobila?

S.L.: Dupa cum ii spune si numele, sunt doua lucruri diferite. Telefonia mobila are marele avantaj ca ai telefonul cu tine tot timpul. Sunt servicii diferite si costuri diferite, de aceea exista tarife diferite.

Rep.: Dar daca am telefon mobil de ce sa am si fix?

S.L.: Pentru ca cel fix nu este personal, este al locatiei. Pentru familie, nevasta, copii.

Rep.: Pe aceasta piata cum vor evolua preturile?

S.L.: O sa fie preturi din ce in ce mai scazute, telefonul fix va ajunge nu o necesitate, ci mai mult ceva de genul „sa am si eu un telefon fix ". Asta deoarece convorbirile pe telefon fix sunt in scadere de la an la an si o sa continue sa scada.

Rep.: Se pune problema sa dispara?

S.L.: Nu are cum. Sunt companii care il utilizeaza. Persoanele casnice utilizeaza mai des telefonul mobil.

Rep.: Ce se intampla in centrul istoric al Sibiului? Acolo nu prea mai ajunge internetul prin fibra optica.

S.L.: Din pacate sunt anumite proiecte ale Primariei, care nu mai da accesul societatilor de internet si telefonie sa mai faca retele aeriene. Din aceasta cauza, toate firele trebuie ingropate, iar fiecare societate isi face calcule sa vada daca merita sau nu o astfel de investitie. Cine a ingropat cabluri pana acum doi-trei ani, le are, cine nu, nu o sa poata sa faca acest lucru cel putin doi-trei ani de acum incolo.

Rep.: Din punctul de vedere al unei companii private locale, nu exista pericolul sa apara o companie multinationala care sa preia afacerea?

S.L.: Acum, nici o companie nu poate absorbi tot. O astfel de societate daca e sa ajunga aici, tot pe baza de achizitii va putea acapara piata. Nu cred ca poate veni o firma care sa poata sa isi faca rapid o infrastructura care sa puna in pericol existenta celorlalti operatori.

Rep.: Cum este cu mobilitatea clientilor?

S.L.: Este un pic prematura o astfel de discutie, deoarece trebuie sa existe ani buni pentru a vedea daca un client este fidel. Nu poti spune ca un client este fidel daca a avut doi ani abonament la serviciile de internet. E nevoie de cel putin cinci ani, zic eu, pentru acest lucru.

Rep.: Cand va fi acoperit Sibiul suta la suta din punctul de vedere al infrastructurii?

S.L.: Noi facem eforturi ca pana la sfarsitul acestui an sa acoperim intreg Sibiul, cu exceptia centrului, unde putem oferi astfel de servicii prin transmisie radio si doar pentru tipuri de abonamente broadband, nu pentru abonamente de tip casnic.

de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 11 iulie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter