Primul tronson al centurii ocolitoare a municipiului Sibiu este finalizata in proportie de 70 la suta, avand in vedere portiunea asfaltata si stadiul executiei la podurile de pe traseul centurii, potrivit CNADNR. Practic, din septembrie si pana in ianurie procentul de finalizare a centurii a crescut cu 5 la suta, in conditiile in care, la ultima vizita a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, primul trosnon era gata in proportie de 65 la suta.
In ceea ce priveste turnarea asfaltului, primul tronson este gata in proportie de 85 la suta. Totodata, problemele cu utilitatile sunt pe cale sa fie rezolvate in intregime. Pana in prezent a fost finalizata executia lucrarilor de relocare a retelelor de apa - canal de la km 2+000 - km 2+500, km 3+300, in zona celui de-al doilea si al treilea nod rutier. De asemenea, executia lucrarilor de relocare a retelelor de apa - canal din zona pasajului peste Calea Gusterita si Raul Cibin, de la km 8+495 este in curs de finalizare.
In ceea ce priveste relocarea retelelor de electricitate, au fost finalizate lucrarile pentru relocarea retelelor SC Electrica SA, urmand sa fie finalizate in perioada urmatoare si cele pentru relocarea retelelor apartinand Transelectrica SA. Lucrarile de relocare a retelelor de transport si distributie gaze naturale apartinand Transgaz si E-ON Gaz au fost finalizate. Primul tronson al centurii are o lungime de aproape 17 km.
70 la suta teren expropiat pe tronsonul doi
Pentru constructia variantei de ocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada - Sectiunea 2, km 14+860 - km 17+500 si reabilitarea DJ 106B, km 0+000 - km 3+600, contractul a fost semnat in data de 15 ianuarie cu S.C. Vectra Service S.R.L. Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 24 de luni. Valoarea totala a contractului este de 9.852.910,04 euro (fara TVA), din care 75 la suta din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana, prin programul ISPA. Restul fondurilor sunt asigurate de la bugetul de stat.
Totodata, suprafata totala de expropriat este de 156.900 mp, iar suprafata totala expropriata pana in acest moment este de 112.371,78 mp (71,64%).