SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura, gata in 2011

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Ioan Banciu este primul reprezentant al autoritatilor publice care recunoaste ca este mai realist termenul de 2011 pentru finalizarea centurii ocolitoare a Sibiului. Sectiunea I. in rest, despre drumurile judetene, mai putin, caci banii sunt rari.

Reporter: Sunteti de cateva luni responsabil de drumurile judetene, care, inca, sunt "o durere". Vom vedea curand imbunatatiri?
Ioan Banciu: O parte vor fi mai bune, cealalta parte nu, pentru ca nu sunt fonduri. Deocamdata, pentru intretinerea drumurilor sunt alocate 15 milioane de lei, nu stim daca va fi si o rectificare.

R.: Mai putin decat are Primaria Sibiu alocat pentru strazi intr-un an.
I.B.: Da. Cu acesti bani vom executa lucrari de intretinere - santuri, estetica, marcaje, indicatoare rutiere si tratamente dublu bituminoase. Drumurile la sapte ani ar trebui refacute. Din cei 900 de km de drumuri judetene, 500 de km sunt asfaltati, din care vorbim de asfaltari recente pe 50 de km.

R.: Ştiu ca in biroul dumneavoastra s-a discutat, oficial, de mai multe ori despre centura Sibiului.
I.B.: Centura Sibiului ar trebui sa se finalizeze pana in 2011. Pe doua tronsoane lucrurile sunt clare, mai sunt pe altele unele lucruri de lamurit. 2010 este un termen cam optimist. Pana in 2011 cred ca se va finaliza.

R.: Credeti ca executantii ar vrea sa prelungeasca termenul de finalizare?
I.B.: Nu stiu daca interesul lor este sa prelungeasca acest termen. Eu am avut o discutie cu consultantul, beneficiarul si constructorul, referitor la utilitati, dar exista front de lucru. Daca se finalizeaza tronsonul Şelimbar - DN14, macar se rezolva directiile Medias si Agnita.

R.: De doi ani se discuta tot mai intens de SC Drumuri si Poduri. Trebuie privatizata societatea?
I.B.: Discutiile sunt mai vechi de ultimii doi ani, e adevarat ca in ultimul timp mai accentuat. E o societate a Consiliului Judetean. Lucrarile de investitii se scot la licitatie, cele de intretinere se dau SC Drumuri si poduri. E mai delicat - putem scoate la licitatie si intretinerea drumurilor. in prima faza poate fi o surpriza placuta, sa avem costuri mai mici decat acum, dar ar putea ulterior sa creasca preturile mai mult decat cele practicate acum de Drumuri si Poduri. Şi ar mai fi situatiile de urgenta, in care Drumuri si Poduri e o societate utila. in urma studiului ce va fi comandat de CJ, vom decide ce vom face.

R.: Şi pentru Aeroport s-a facut un studiu de a carui propunere nu s-a prea tinut cont.
I.B.: E adevarat si acest lucru, dar era necesar. A fost un punct de plecare, de unde, pornind, s-a luat o decizie. A fost un document de specialitate cat de cat.
R.: Aveti o grea mostenire in ceea ce priveste drumurile?
I.B.: Eu am preluat o mostenire grea, cel care va veni dupa mine va prelua tot o mostenire grea. Va fi la fel pentru ca banii sunt putini. Drumurile asfaltate sunt circulabile, nu trebuie sa pierdem din vedere acest lucru.

R.: Veti asfalta mai mult drumurile catre primariile conduse de PSD si PD-L?
I.B.: Nu. Acum, nu trebuie sa fim ipocriti, sigur ca exista o tendinta de acest gen la multi, obiectiv total nu poti fi, dar noi asfaltam drumurile judetene. Cel care merge de la DN1 la Carta, Chirpar si Agnita, trece pe la primari de mai multe culori politice.

Pe bani europeni
"E un an in care se incep investitii cum nu au fost in ultimii ani", spune Ioan Banciu, despre drumurile care vor intra in reabilitari pe fonduri europene:
- Sibiu - Agnita, pe fonduri POR, in aprilie va fi lansata licitatia, in mai desemnarea castigatorul si in iunie sa inceapa lucrarea. Valoarea estimata, 46 milioane lei.
- tot in aprilie va fi scos la licitatie drumul Şugag - Jina, aprox 10 km, valoare de 20 de mil. lei, tot pe fonduri POR
- pana in mai ar trebui scos la licitatie drumul care face legatura intre DN1 - Carta - Noul Roman - Chirpar - Agnita, finantat din fonduri guvernamentale
mai sunt depuse pentru finantare prin POR drumurile Orlat - Poplaca - Rasinari, Sadu - Sadurel si in curs de documentare Slimnic - Ocna Sibiului - Şura Mica - DN1 si Cristian - Jina.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 01 aprilie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter