SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura Sibiului, ca o vaca

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul centurii ocolitoare a Sibiului a reinceput sa devina o mare vaca - unii o iau de proasta, iar altii incearca sa o mulga de cat mai multi bani.

Cele 48,8 milioane de euro, fara TVA, cat reprezinta ugerul gras al centurii Sibiului, sectiunea I, atrag garla de profitori la toate nivelurile. Muncitorii de rand, evident, dau tonul. Daca doriti sa cumparati motorina mai ieftina decat la pompa, sunteti invitati zilnic, intre 12 si 13 (in timpul pauzei de masa) sub podul aflat pe traseul centurii intre DN14 si Calea Gusteritei. "Dar daca sunt acolo muncitorii nemti, sa nu vorbiti cu ei, ca aia nu va vand nimic. Cautati-i pe constanteni, cu ei puteti trata". A trata inseamna a obtine un pret de 2,5 lei pe litrul de motorina. La fel, afacerile micilor muncitori infloresc si cu ciment, undeva pe Calea Şurii Mici. Doar ca, in filiera respectiva, ajungi mai greu si dupa ce treci prin filtre mai serioase.

Niciun muls fara politica.

Recomandarile PD-L Mulsul centurii se practica, evident, si la alt nivel. Daca dumneavoastra considerati ca 3,6 milioane de euro, fara TVA, reprezinta o suma indeajuns pentru supervizarea si consultanta lucrarilor la marele proiect al Guvernului la Sibiu, aflati ca cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania considera ca banii nu sunt cheltuiti indeajuns de cu spor. Astfel, ca, de cateva saptamani alti bani si alta distractie - inca nu se stie exact cat - merg catre Mihai Gheorghe. Pentru cei care nu isi mai aduc aminte, Mihai Gheorghe este fostul director al sectiei sibiene a Drumurilor Nationale, cel care a demisionat abia dupa ce presa sibiana a relatat din greu despre cum banii pentru drumuri erau cheltuiti prin SC Prodial SRL, firma la care, evident, asociat este acelasi Mihai Gheorghe. Ultima afacere care a pus capac sederii lui Gheorghe la Drumuri Nationale a fost sensul giratoriu de la Vestem, facut cadou zonei industriale deocamdata inexistente in zona si construit, evident, cu SC Prodial SRL. Iar potrivit surselor care inca mai spera sa lucreze cinstit la centura, "mulsul" abia de acum incepe. Nu ca nu ar fi fost profesat la mare arta si pana acum. Un singur exemplu, despre care, insa, mai asteptam documente oficiale. Desi la centura Sibiului, sectiunea intai, lucreaza firme cu greutate si, evident, utilaje din plin, printre subcontractantii lucrarilor a aparut si societatea Total N.S.A. Firma este proprietatea personala a fratelui consilierului judetean PD-L Dumitru Domnariu si a fost recomandata "calduros" asocierii Boegl - Geiger - Comtram de conducerea judeteana a PD-L. Recomandarea a fost urmata de noi masini intrate in flota Total N.S.A., masini despre care se spune ca apartin unor oameni importanti ai judetului si nu numai. Pana nu vedem documentul, insa, nu publicam.

Daca e vaca, musai sa fie proasta

in tara aceasta, in mod normal, legile ar trebui respectate. Dar pentru ca centura este ca o vaca si, deci, e proasta, respectarea legilor devine o chestiune optionala. intrebata acum cateva saptamani daca exploatarea de pamant de la Slimnic are toate actele in regula, conducerea asocierii Max Boegl - Geiger - Comtram a raspuns ca mana pe inima ca mai in regula decat atat nimic nu ar putea fi. A dublat si primarul din Slimnic pozitia constructorilor, declarand ca e vorba de doar cateva mici neintelegeri cu unii proprietari de terenuri din zona. De la exploatarea de pamant de la Slimnic, in principal, este adus pamantul folosit ca terasament pentru centura Sibiului. Iar totul a fost atat de bine pregatit, incat nici acum, la mai bine de la un an ce la inceperea lucrarilor nu exista aviz de la mediu. "Nu exista aviz, dar documentele sunt in curs de pregatire. Vom posta pe site-ul Agentiei pentru Mediu anuntul cu avizarea acestei exploatari, dupa care, in 30 de zile, avizul va fi emis", a recunoscut mai noul director al Agentiei judetene de mediu, Bogdan Trif. Declaratia a fost facuta acum doua saptamani. De atunci, niciun anunt nu a aparut pe site-ul mediului sibian. Şi de ce ar fi nevoie, din moment ce a Sibiului viitoare centura nu e altceva decat o vaca proasta.
 


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
cosmin ( 08.11.2009 01:41 )
DOMNARIUL IONA de la TOTAL NSA este acuzat pentru inselaciune


  

Alte stiri adaugate luni, 24 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter