SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura Sibiului, data in folosinta in jurul lui 1 decembrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In functie de cat de rapid vor termina constructorii de montat elementele de siguranta ale circulatiei pe traseul centurii ocolitoare se va deschide si circulatia pe traseul centurii Sibiului. Vestea buna este si ca, pana la finele anului, vor fi `trase` toate fondurile ISPA alocate acestui proiect. Ceea ce parea destul de putin probabil in vara acestui an a devenit o certitudine pentru oficialii santierului centurii ocolitoare a Sibiului: circulatia pe noul drum va fi deschisa in cursul acestui an. `Acum, nu este o zi stabilita deja cert. Ca va fi 15 noiembrie, ca va fi 30 noiembrie, 1 sau 2 decembrie, sunt discutii. Ideea este ca din acest an va fi deschisa circulatia pe traseu`, au declarat pentru Tu rnul Sfatului oficiali din partea santierului. Lucrarile au avansat extrem de rapid in ultimele saptamani. Cea mai mare problema – zona dintre podurile doi si trei, dincolo de podul peste calea ferata de la Selimbar – va fi `rezolvata` in cursul acestei saptamani. Constructorii ar trebui, conform noului grafic, sa toarne inclusiv asfaltul in aceasta zona. `Circulatia va fi deschisa atunci cand reprezentantii CNADNR vor considera ca elementele de siguranta ale circulatiei vor exista in totalitate. Cert este ca traficul greu va fi scos din orasul Sibiu in cursul acestui an`, mai spun surse oficiale pentru Turnul Sfatului.


Sectiunea a doua. Maruntisuri


Mici detalii raman de executat pe sectiunea a doua a centurii ocolitioare a Sibiului, unde firma Vectra Service din Sibiu a reusit sa uimeasca pe toata lumea. In primele zile ale acestei saptamani, cei de la Vectra vor termina de turnat stratul de uzura pe intreg traseul construit si reabilitat de ei, inclusiv in sensul giratoriu din zona Aeroportului. `Azi (vineri – n.r.) vom incepe si lucrarile la parapeti. Acestea nu vor dura mult`, spune Bogdan Partene, directorul de proiect din partea Vectra Service. Potrivit lui, lucrarile ce vor mai ramane pentru anul viitor sunt de mica amploare. `E vorba de santuri si taluze. Nimic altceva`.

Nu se pierd banii europeni

Una din marile semne de intrebare legate de soarta centurii ocolitoare era legata de fondurile ISPA alocate proiectului centurii ocolitoare (75% din valoarea totala a lucrarilor). Anul acesta, programul ISPA isi incheie misiunea in Romania, fapt ce ar insemna si `inchiderea robinetului` cu bani pentru centura Sibiului. Daniela Draghia, director general adjunct al CNADNR, spune ca lucrurile s-au rezolvat intre timp. `Pana la sfarsitul acestui an o sa fie cheltuiti toti banii alocati prin ISPA pentru centura ocolitoare a Sibiului. Da, este o veste chiar buna, o fericita suprapunere a lucrurilor. Ceea ce ramane de executat pentru anul viitor va fi platit din cofinantarea asigurata de Guvernul Romaniei`, a spus Daniela Draghia pentru Turnul Sfatului.

Proiect de opt ani

Licitatia pentru executia centurii ocolitoare a Sibiului a fost organizata in 2002. In 2003 a fost semnat contractul cu firma de la Todini, iar lucrarile au inceput semnificativ in 2004. In 2006, in septembrie, italienii de la Todini au intrerupt lucrarile, acuzand CNADNR ca nu recunosc anumite lucrari la plata. Contractul ce ei a fost reziliat in 2007. Ulterior, santierul centurii a fost redus de la 23,5 km la 17,2 km, astfel incat Cristianul a fost `taiat de la ocolire`. Sectiunea I, in lugime de 14,8 km cu profil de autostrada a fost atribuita spre executie, in vara lui 2008, consortiului Max Boegl - Geiger – Comtram, ultima firma retragandu-se din asociere destul de rapid. Cea de-a doua sectiune – 2,4 km de autostrada si reabilitarea a 3,6 km de drum cu profil national – a fost licitata in 2009, iar lucrarile au inceput abia in primavara acestui an. Costurile centurii sunt de aproximativ 80 de milioane de euro.

 
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 15 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter