SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura Sibiului, pe muchie de cutit

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Daca CNADR nu va chema constructorii de la Max Boegl – Geiger sa semneze actul aditional pentru contractul finalizarii centurii ocolitoare a Sibiului in urmatoarele cel mult doua saptamani, sibienii ar putea avea neplacuta surpriza sa dea piept cu TIR-urile prin oras si in prima parte a anului viitor. 

Discutiile despre necesarul act aditional se poarta deja de foarte mult timp – aproximativ un an. Din cauza faptului ca santierul centurii Sibiului era de mult timp parasit, conducerea CNADNR din vremea Guvernului Tariceanu a lansat licitatia pentru reluarea lucrarilor fara ca acele portiuni de centura, deja construite de Todini, dar deteriorate in timp, sa fie prinse in listele de lucrari necesare. Proiectarea si executarea lucrarilor necesare au fost lasate pentru o data ulterioara reinceperii lucrarilor. Data aceasta s-a tot prelungit astfel ca la jumatatea lui iunie 2010, inca nu exista un act aditional care sa consfinteasca un termen si o suma pentru aceste lucrari. Care nu sunt deloc de neglijat, daca luam in considerare si un singur detaliu: cantitatea de pamant necesara pentru aceste relativ scurte portiuni din centura reprezinta o treime din totalul de pamant de umplutura adus pe traseul viitoarei autostrazi.

Primul semnal public legat de aceste probleme a fost dat saptamana trecuta de Georg Geiger, patronul companiei Geiger, angajata alaturi de Max Boegl pe santierul centurii.

`Am preluat acest santier cu multe defecte facute de fosta firma de constructii si am avut timp sa vedem cum reparam aceste defecte. A ramas o singura problema, destul de mare cu acesti saci de pamant, dupa cum spunem noi, pamant armat. Am avut doua solutii: una a fost nepotrivita pentru ca nu am putut sa rezolvam in acest an, iar aceasta este dorinta noastra. Pentru cea de-a doua solutie facem acum niste lucrari pe un sector de incercare sa vedem cum arata cand excavam acesti saci si este destul de complicat. Cred ca ne vom incadra in termen, dar mai avem de rezolvat niste probleme`, a spus, nuantat, Georg Geiger la emisiunea Sibiul in Realitate, de la Realitatea TV Sibiu.

Dupa care, acelasi Georg Geiger a lasat sa se inteleaga faptul ca ar incerca propunerea unei a treia variante. `Exista si un plan C, vrem sa propunem o solutie. Vom vorbi cu beneficiarul, cu CNADNR`, a mai adaugat Geiger. Fara sa aminteasca faptul ca o noua solutie ar insemna alt timp consumat pentru proiectare, pentru avizare, pentru noi negocieri cu CNADNR. Luni bune.

Poze de pe santierul Centurii Sibiului

In momentul de fata, solutia agreata pentru remedierea zonelor cu probleme si pentru care solutie se asteapta semnarea actului aditional este cea a taluzarii `malurilor` centurii cu boscheti – un fel de boltari care se imbina. Acestia ar trebui sa inlocuiasca sacii de pamant imbinati propusi si folositi de Todini, in zonele unde inaltimea terasamentului este extrem de mare, de pana la 12 metri. Pentru aplicarea acestei solutii, consortiul firmelor constructoare au cerut un termen de 140 de zile si aproximativ trei milioane de euro. Cele 140 de zile ar urma sa se incheie undeva catre sfarsitul lui octombrie, timp care ar permite darea in folosinta a centurii ocolitoare in cursul acestui an.

Orice saptamana care trece fara semnarea acestui act aditional pune in pericol promisiunile actualei puteri referitoare la centura Sibiului. Iar pericolul cel mai mare ramane nu faptul ca darea in folosinta a centurii abia anul viitor ar insemna incalcarea acestor promisiuni politice, ci faptul ca la 31 decembrie 2010, programul ISPA pentru Romania (prin care se finanteaza 75% din lucrari) se incheie. Iar pentru fondurile nerambursabile necheltuite ar trebui purtate noi discutii de acordare a lor. Ale caror sanse de reusita nimeni nu le poate garanta.

Discuta pe forum despre Centura Sibiului

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter