SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura Sibiului: soferi relaxati, poluare putina, circulatie mai lejera

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul Klaus Iohannis a declarat ieri, in cadul unei conferinte de presa, ca este foarte multumit de centura ocolitoare a Sibiului, ca este un lucru exceptional pentru oras si cel mai mare castig in infrastructura din ultimii ani

"Faptul ca s-a realizat centura si s-a dat in functiune este exceptional pentreu Sibiu. Este cel mai mare castig in infrastructura din ultimii cativa ani. Se circula mult mai bine in oras, poluarea a scazut mult, pana si soferii sibieni mi se pare ca sunt mai relaxati fiindca nu mai exista acel stres din cauza traficului infernal", a spus Iohannis.

El a adaugat ca lucrurile trebuie privite separat si nu trebuie confundate realizarea centurii cu actiunea politica ce s-a facut acolo.

"Sincer, nu m-a deranjat, dar mi se pare ca s-a gresit", a comentat Iohannis faptul ca nu a fost invitat la inaugurarea centurii.

Poduri, sensuri noi, reparatii in carosabil

"Este mult mai bine ca inainte si noi pregatim cateva programe de adaptare a retelei de strazi la noua situatie", a mai spus Iohannis, explicand ca modificarile vor usura situatia si pentru soferi, dar si pentru restul sibienilor. Conceptul va fi gata pana in primavara, cand va incepe implementarea, si va cuprinde reabilitarea carosabilului pe strazile care pana acum erau tranzitate de traficul greu, semne de circulatie schimbate, schimbarea unor prioritati in intersectii.

Iohannis s-a referit si la programe ample, care vor influenta orasul pe termen lung, si a amintit realizarea unui sistem de piste pentru biciclete si realizarea unor noi poduri peste Cibin.

Primarul Sibiului a amintit doar de mai multe investitii in zona de trecere peste Cibin, fara sa spuna despre ce nou pod este vorba.

Anul trecut, insa, Primaria a semnat contractele pentru executia studiului de fezabilitate, a proiectului si detaliilor tehnice pentru constructia a doua noi poduri peste Cibin, unul din prelungirea strazii Ion Neculce, si al doilea in amonte de podul Peco.

Potrivit datelor de atunci, podul urma sa coste mai putin de 4 milioane lei, urma sa fie situat in amonte fata de cel existent, care nu va suferi nicio modificare.

Viitorul pod ar urma sa aiba un singur sens, de la intrarea in oras spre strada Maramuresului, o singura banda de circulatie, trotuare pentru pietoni si pista pentru biciclisti.

Carosabilul viitorului pod ar putea avea o latime de 5,5 metri, pista pentru biciclete o latime de un metru, iar trotuarele 1,5 metri fiecare. Lungimea podului era estimata la 54 metri.

Klaus Iohannis a spus ieri ca proiectul de buget al Sibiului pe anul viitor este deja realizat in proportie de 90% si nu vor fi cresteri semnificative fata de anul acesta. in schimb sumele care vor fi cheltuite de municipalitate vor fi mai mari, daca sunt luati in calcul banii din imprumutul BERD si din fonduri europene.

Bottesch, bun la matematica

intrebat ce parere are despre faptul ca bugetul pe 2011 al Consiliului Judetean a fost estimat de presedintele sau, Martin Bottesch, ca fiind cu 60% mai mare fata de anul acesta, Iohannis a spus ca este de parere ca se va realiza.

"Avand in vedere ca bugetul este intocmit de domnul Bottesch este realizabil. Este un foarte bun matematecian si s-a dovedit si un foarte bun manager judetean", crede Iohannis.

Discuta pe forum despre centura Sibiului

de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 10 decembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 26 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter