SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCentura Sibiului va fi gata in 2010

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Soferii sibieni vor putea circula pe o parte din centura Sibiului peste doi ani, cand vom putea ocoli traficul sufocant din oras. Saptamana viitoare, Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR) doreste sa anunte care este constructorul care va termina ce au inceput italienii de la Todini. Ieri, CNADNR a anuntat ca va depune la Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor o solicitare prin care se cere acceptul de continuare a procesului de evaluare.
Centura noastra, disputa lor
Fostul constructor italian al centurii Sibiului, compania Todini se razboieste acum la Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor (CNSC) cu Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR), cerand amanarea semnarii contractului cu viitorul antrepenor. Cu alte cuvinte, procedura de relicitare a lucrarilor pe sectiunea 1 a fost suspendata, conform unui purtatoarei de cuvant a Ministerului Transporturilor, Oana Stanciulescu. Aceasta a precizat ca CNSC are termen o luna de zile sa se pronunte in privinta contestatiei celor de la Todini, insa licitatia nu a fost anulata, iar noul constructor va fi ales sigur. Vestea buna este ca Ministerul Transporturilor da asigurari ca varianta de ocolire a municipiului Sibiu va putea fi data in folosinta partial in cursul anului 2010.
Nemultumirea italienilor, o noua intarziere la centura
Compania Nationala de Autostrazi se judeca deja cu Todini. in 29 februarie, Todini a decis sa inceapa lupta contra Companiei si la CNSC, unde a depus contestatia prin care solicita amanarea semnarii contractului cu viitorul antrepenor pana la rezolvarea litigiilor dintre italieni si Companie. Dupa 5 zile, si Compania face o miscare. CNADNR depune pe 5 martie, tot la CNSC punctul de vedere propriu prin care solicita anularea contestatiei italienilor. Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor inca analizeaza ce sustine Compania Nationala de Autostrazi. Pentru ca nu a primit un raspuns si saptamana viitoare se pregatea sa anunte viitorul constructor al centurii, Compania Nationala de Autostrazi a anuntat ieri, ca intentioneaza sa depuna la CNSC o solicitare prin care se cere acceptul de continuare a procesului de evaluare.
Miza de 42 de milioane de euro
Sibienii spera sa circule pe noul drum peste doi ani, in timp ce sapte companii de constructii, inscrise la licitatie, spera sa castige cele 42 de milioane de euro, cat costa centura. Cele sapte firme care au depus ofertele sunt: Strabag AG, Societa Italiana per Condotte D’acqua SpA, Asociere Swietelsky Baugesellshaft mbH & Euro Construct Trading ’98 SRL, Mochlos SA, JV Boegl – Geiger –
Comtram, J V Ashtrom International LTD & Shapir Structures 1991 LTD ?i
Colas Romania SRL. Dintre acestea, Strabag s Comtram – Geiger au mai
efectuat lucrari la drumurile din municipiul Sibiu. Evaluarea ofertelor a inceput pe 19 februarie si s-a intrerupt dupa zece zile, dupa ce Todini a depus contestatia. Pe 19 martie ar fi trebuit sa se afle noul constructor, iar pe 31 martie trebuia semnat contractul.
Un an jumatate de lucrari
Indiferent cand se va relua evaluarea ofertelor de la licitatie, din momentul desemnarii firmei care va lua locul celor de la Todini, aceasta are termen de un an jumatate pentru executarea lucrarilor.
Un an pierdut
Todini a inceput lucrarile la centura Sibiului in regim de autostrada, in 2003, dupa ce a semnat contractul cu Ministerul Transporturilor pe 12 septembrie 2003. Din 2006, noi trebuia sa avem centura terminata, insa, datorita neintelegerilor dintre italieni si cei din minister, centura Sibiului nu numai ca nu este folosita de soferi, dar ea se degradeaza. Pana acum s-a facut doar 40 la suta din centura, lucrari care trebuie o parte reluate. Contractul de executie cu Todini a fost reziliat, ceea ce a dus la un proces intre italieni si ministerul roman.
de Maria ADAM


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 14 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter