SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCererile de chirii au sarit cu 20 la suta

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Toamna a dus o crestere cu circa 20, pana la 25 la suta a cererilor de chirii, insa nu ridicat si nivelul preturilor, aflate la o "limita suportabila", dupa cum arata agentii imobiliari. Cele mai multe solicitari de inchiriere de locuinte sunt pentru zona Dioda-Mihai Viteazu. In topul preferintelor celor aflati in cautare de locuinte de inchiriat se mai afla zona Strand, urmata de cartierul Vasile Aaron, dupa care vin zonele periferice ale Sibiului. Desi nivelul confortului oferit in locuintele din Valea Aurie este unul bun, zona se afla pe ultimul loc in cautarile chiriasilor, in mare masura din cauza dependentei de mijloacele de transport in comun si a distantei mari fata de centru.

In privinta preturilor, acestea se invart in jurul valorii de 200 de euro pentru un apartament de 2 camere si de 150 de euro pentru o garsoniera. Preturile pot varia insa in functie de zona si coboara pana la 180 de euro la un apartament de doua camere in Terezian, spre exemplu, dar pot urca pana la 300 de euro pentru un apartament de doua camere ultradotat, din zona centrala. Agentii imobiliari estimeaza ca preturile isi vor mentine acelasi nivel anul acesta. "Preturile chiriilor nu se vor modifica pana la finele anului, insa este posibila o ajustare a lor anul viitor", spune Bogdan Gicu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare. Potrivit lui, ajustarea preturilor anul viitor se poate face atat in sus, cat si in jos, in functie de mersul economiei si in functie de masurile de redresare luate de Guvern.

Conditii mai bune ca in alti ani

Chiar daca nivelul chiriilor este la un nivel apropiat de cel practicat cu mai multi ani in urma, exista o diferenta foarte importanta intre acele momente ale pietei chiriilor din Sibiu si cele de acum: confortul. Locuintele oferite la inchiriere sunt mult mai bine dotate si aranjate fata de acum cinci ani spre exemplu, iar "vinovata" de acest lucru pare a fi in primul rand criza economica. Astfel, o buna parte din "oamenii de afaceri" care au vrut sa fac un ban din cumpararea si vanzarea ulterioara, mai scumpa a unor locuinte, au fost opriti din profit de cirza economica, ce a blocat piata si a coborat preturile. Astfel, o buna parte din proprietarii de noi locuinte s-au vazut nevoiti sa scoata proprietatile la inchiriat, pentru a acoperi din dari catre banca. Pe langa acest aspect, mai trebuie tinut cont de spiritul concurential, care a dus la ridicarea nivelului confortului locuintelor oferite spre inchiriat. "Mentalitatea celor care dau spatii in chirie s-a schimbat. Au vazut ca pretentiile chiriasilor au crescut de la an la an si au investit ceva bani in proprietatile scoase la inchiriat, pentru a face fata concurentei", mai spune Bogdan Gicu.

Cu toate acestea, exista si exceptii negative in randul locuintelor "bine dotate" scoase la inchiriat: mansardele. Locuintele la mansarda, desi moderne, nu sunt la mare cautate in randul chiriasilor, dimpotriva. Vina acestei situatii o poarta constructorii, care au creat o faima proasta locuintelor la mansarda, prin modul superficial prin care le-au construit. "Oamenii se feresc de locuintele la mansarda, desi chiriile pentru acest tip de locuinte sunt printre cele mai mici", mai arata Bogdan Gicu.

de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 11 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter