SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCFR: nu s-au cheltuit degeaba doua milioane pe podul de la Ocna. S-a cheltuit doar un milion

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Compania Nationala de Cai Ferate a raspuns, la finele anului trecut, solicitarii transmise de Turnul Sfatului referitor la podul de pe ruta Sibiu – Copsa Mica, pod aflat in pericol de a fi inchis, desi a fost reabilitat acum un an.

Podul aflat in apropierea statiei CF Ocna Sibiului a fost ridicat in 1872 si `dotat` cu tablier metalic in 1950. Acum 11 ani, insa, `s-au observat modificari ale structurii geometrice a aparatelor de reazem mobile aflate pe culeea Sibiu, iar in urma masuratorilor topometrice s-a constat o pierdere a stabilitatii infrastructurii. In anii urmatori fenomenul de pierdere a stabilitatii infrastructurilor au fost observate si la culeea Copsa Mica`, se arata intr-un document al Regionalei CF Brasov. `Agravarea fenomenului de pierdere a stabilitatii infrastructurilor, cat si pericolul iminent de inchidere a circulatiei pe sectorul de linie respectiva, a impus contractarea executiei in anul 2007`, se mai arata in documentul amintit.

Prima proiectare

Reabilitarea situatiei care a dus la limitarea vitezei in zona a inceput inca din 2002, printr-o procedura de expertizare – proiectare, dupa cum se arata intr-un raspuns oficial transmis de CFR pe aceasta tema. `Expertul a identificat ca posibila cauza a acestor manifestari fenomenul de diapire (formarea unei cute sub forma de bolta care strabate straturile superioare - n.r.) a sarii, zona fiind cunoscuta ca bogata in zacaminte de sare`, raspund cei de la CFR.

Pe aceasta idee, proiectul redactat de Consis Proiect din Bucuresti a fost atribuit spre executie firmei sibiene Concefa, pentru o suma totala de doua milioane de lei. Contractul de executie a fost semnat in decembrie 2007, cu termen de finalizare 31 mai 2009.

Alunecarile nu se opresc. Din contra

La un an de la semnarea contractului de reabilitare, Inspectoratul de stat in constructii, constata ca situatia nu a fost cu nimic imbunatatita. `Fenomenul de pierdere a stabilitatii culeei Sibiu nu a fost stopat, din contra, a evoluat`, remarca cei de la ISC Sibiu.

Urmeaza noi expertize si contraexpertize. Lucrarile de reabilitare au fost sistate. O parte din banii proveniti de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au fost cheltuiti. `Mentionam ca valoarea lucrarilor facturate in momentul sistarii, rezultata din concluziile expertizei, este de 958,19 mii lei din valoarea totala a contractului`, raspund cei de la CFR. Care au angajat in aceasta toamna o noua firma, Geostud Bucuresti, pentru noi observatii pe baza carora sa se incerce reabilitarea sanatoasa a podului. `Astfel, noua procedura, privind urmarirea comportarii pe parcursul a patru anotimpuri, impusa de expertiza, a demarat in trimestrul IV al acestui an. Aceasta etapa de urmarire a comportarii se va realiza din venituri proprii ale companiei`, mai arata cei de la CFR. Pana atunci, pe podul de la Ocna se va circula cu restrictie de viteza, iar reprezentantii CFR se vor ruga ca situatia sa nu se inrautateasca.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter