SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING`Chelen Amenca`- o expozitie despre comunitate de romi din judetul Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


La Muzeului National Brukenthal patru artisti aduc in fata pubicului o expozitie care vorbeste despre viata romilor, prezentata dintr-o perspectiva diferita. Expozitia `Chelen Amenca` (Danseaza cu noi) este rezultatul unei cercetari incepute in anul 2011 si axate pe dinamica unei comunitati de romi din judetul Sibiu, formata majoritar din femei si copii.

Pe baza observatiilor directe si a studiilor de teren realizate de antropologul Oana Burcea in ultimii 5 ani, Anca Mihulet, Delia Popa si Ellen Rothenberg au incercat sa identifice vizual actiuni si procese cotidiene care se petrec in aceasta colectivitate sociala pe un fond traditional - fantastic.

`Analizand politica reprezentarii si a interpretarii in studiul sau `Oponenti, audiente, alegatori si comunitate` (" Opponents, Audiencies, Constituencies, and Community`), Eduard Said declara ca este necesara depasirea ghetourilor de gandire in care au fost constransi intelectualii, si redeschiderea anumitor procese sociale blocate pentru a observa realitatile sociale dintr-o perspectiva seculara, si nu una mistica. In acest fel, productia unui material vizual in care sub fiecare imagine se ascunde o alta imagine contextualizeaza istoria celuilalt, ramas in afara, si recupereaza momente importante gresit interpretate sau invizibile, conectand fragmente istorice definitorii la practica sociala contemporana`, spun organizatorii.

Folosindu-se de concepte post-feministe – experienta subiectului, corpul social, asumarea diferentelor sau legatura simbolica dintre limbaj, gest si subconstient - alaturi de crearea unei specificitati a privirii prin intermediul unui demers creativ, artistele au produs o serie de lucrari noi cu intentia de a traduce realitatea vietii zilnice din comunitate.

Instalatia site-specific a lui Ellen Rothenberg consta intr-o coada impletita lunga de 15 m care strabate si in acelasi timp blocheaza o parte din spatiu, fiind inspirata de parul impletit al fetelor rome; video-ul Deliei Popa prezinta o piesa de Teatru gandita si interpretata de copiii din comunitate plecand de la romanul fantastic al lui Michael Ende, `Momo`.

Proiectul a fostrealizat in colaborare cu Complexul Muzeal Astra Sibiu.

Vernisajul va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 14:00, la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter