SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGChiriac: Cred ca Alba Iulia ar putea fi o Capitala Culturala a Europei

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Constantin Chiriac, membru al comisiei care stabileste Capitalele Culturale ale Europei, afirma ca Alba Iulia ar putea fi o astfel de capitala, chiar daca nu are in prezent o puternica infrastructura culturala putand intra in competitie cu orase mari, ca Iasi, Constanta, Cluj-Napoca sau Timisoara. 

Constantin Chiriac a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost contactat de autoritatile din mai multe orase ale tarii, care sunt interesate de a aplica pentru acest program, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit acestuia, si-au aratat interesul pana acum sa devina Capitale Culturale ale Europei Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

"O sa radeti, dar spre un oras m-am indreptat eu: Alba Iulia. Eu vad orasul ca o posibila Capitala Culturala si il incurajez foarte tare", a declarat Constantin Chiriac.

Intrebat de ce sustine acest oras, Chiriac a spus ca are potential si este unul dintre cele mai bine renovate situri istorice.

"Acolo s-a produs o conjunctie intre investitia privata si cea de stat. S-au refacut spatii uriase din fosta cetate. E drept ca nu exista infrastructura culturala deloc in acest oras, dar mai sunt 10-12 ani. In plus, Alba Iulia este o proximitate fata de Sibiu, Targu Mures, Cluj. Sper din toata inima ca la nivel de tara sa existe interes, mai ales din partea acestui Guvern, pentru ca in 2011 se va decide lista noilor tari care vor da Capitalele Culturale incepand din 2020", a declarat Chiriac.

El a spus ca lucrul cel mai important in vederea desemnarii unui noi Capitale Culturale a Europei este existenta unei puternice competitii interne.

"Este un mesaj pe care-l transmit si il sustin in fata tuturor autoritatilor, a factorilor de decizie. Eu sunt adeptul unei puternice competitii in Romania care sa asigure o dezvoltare a gandirii comunitare, avand exemplul Spaniei si Poloniei pentru 2016", a declarat Chiriac.

Potrivit sursei citate, in Spania, competitia interna s-a desfasurat intre 16 orase, dintre care doar unul va deveni Capitala Culturala a Europei, iar in Polonia au fost inscrise 14 orase.

"Toate aceste orase au castigat enorm, pentru ca si-au dezvoltat energiile creatoare si au gandit comunitatile ca un loc in care cultura este motor de dezvoltare. Au gandit infrastructura, dezvoltare. Este important ca in Romania sa intre macar vreo 10-12 orase, pe care eu le cred posibile de a concura pentru a deveni Capitala Culturala", a spus Chiriac.

Potrivit acestuia, este important ca reprezentantii clasei politice sa inteleaga ca domeniul cultural poate fi un extraordinar motor de dezvoltare si sa stabileasca finantare corespunzatoare pentru acest domeniu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 03 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter