SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGChirurgii sibieni, remarcati de colegii lor

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Manifestarea stiintifica a fost organizata de Academia de Stiinte Medicale din Romania, Societatea Romana de Chirurgie, U.M.F. Grigore T. Popa Iasi, Clinica I Chirurgie Spitalul Sf. Spiridon Iasi, Colegiul Medicilor Neamt si Academia Oamenilor de Stiinta - Filiala Neamt, iar la aceasta editie au fost sustinute peste 200 de lucrari stiintifice, fiind reprezentate toate marile centre universitare din Romania. Temele abordate au fost unele de larg interes, cuprinzand: urgentele chirurgicale traumatice, abdominale, toracice si asociate; chirurgia minim invaziva si Iatrogenie in patologia chirurgicala.

Ne bucuram ca am putut reprezenta Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu la aceasta manifestare stiintifica traditionala a chirurgilor din Moldova, unde au fost dezbatute probleme importante care ne-au interesat in mod direct, cum ar fi trauma, traumatologia toracica abdominala si complicatiile in chirurgia de urgenta. Pe langa sesiunile de conferinte si comunicari, au fost organizate sesiuni de tip poster si prezentari de cazuri clinice, deosebit de importante pentru formarea tinerilor chirurgim iar implicarea participantilor a fost una deosebita, a declarat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic sef Sectia Clinica Chirurgie I a SCJU Sibiu.

 Profesorul Lorant Kiss si colectivul sau au prezentat 5 lucrari stiintifice pe teme de actualitate in chirurgie, acestea bucurandu-se de aprecierea participantilor. Tematica lucrarilor a fost urmatoarea: Fistulele digestive postoperatorii; Pneumotoraxul spontan, cu imaginea CT, Tratamentul hematoamelor retroperitoneale posttraumatice, Perforatiile esofagiene traumatice si Poster cu traumatismul toraco-abdominal.

La ora actuala, mortalitatea in randul pacientilor este dominata, pe langa afectiunile cardio-cerebrale, de traumatisme. De aceea, aceasta tematica de urgenta si de complicatii postoperatorii este una de o mare actualitate, avand in vedere numarul in crestere al accidentelor dar si multiplele interventii de mare amploare pe care le efectuam din ce in ce mai frecvent la varstnici. In cadrul conferintei s-a mai discutat despre actualitatile in tratamentul cancerului pancreatic si despre aspectele legate de politrauma, a mai declarat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic sef Sectia Clinica Chirurgie I a SCJU Sibiu.


de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 15 mai 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter