SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGChirurgul Eric Arnaud-Crozat se alatura echipei Polisano

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Echipa de chirurgi cardiaci a Spitalului European Polisano va fi completata de unul dintre cei mai experimentati chirurgi din Franta, dr. Eric Arnaud-Crozat, elev al profesorului Alain Carpentier, cel care a realizat primul implant de inima artificiala si care este considerat parintele chirurgiei valvei mitrale.

Chirurgul francez a venit zilele acestea la Sibiu pentru a stabili detaliile colaborarii sale cu Polisano, colaborare care va presupune, pe langa interventiile chirurgicale si o colaborare cu Universitatea.

Dr. Victor Costache, directorul medical al spitalului si seful Sectiei Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, spune ca aceasta colaborare va fi una permanenta. "impreuna cu doctorul Ilie Vonica (presedintele Grupului Polisano n.r.) vom initia o colaborare cu caracter permanent cu dr. Arnaud-Crozat, care este pregatit sa se alature echipei chirurgicale. El va veni regulat, una sau doua saptamani pe luna, indata ce va primi licenta de libera practica din partea Ministerului Sanatatii din Romania, pentru a incepe o colaborare de renume european. impreuna vom putea dezvolta o clinica de importanta europeana, care sa acopere intreaga gama de interventii din acest domeniu", explica dr. Costache.Experienta recunoscutaEric Arnaud-Crozat marturiseste ca este mandru ca a fost unul dintre elevii lui Alain Carpentier, alaturi de care a deprins perfectiunea in medicina si alaturi de care a realizat primele plastii de valva mitrala.

"Sunt unul dintre elevii profesorului Carpentier din Paris, sunt chirurg cardiac de 25 de ani, intr-un mare centru de chirurgie cardiaca, iar acum activez in Centrul Universitar din Grenoble, si am colaborari cu multe alte tari straine, cu Italia, cu Rusia, Georgia. Colaborez cu dr. Costache de foarte multi ani si datorita acestui lucru am venit cu toata increderea in Sibiu, pentru a putea incepe aceasta colaborare cu Romania", spune dr. Arnaud-Crozat, adaugand ca interventiile pe care le vor face aici vor fi diverse, chirurgie minim invaziva mitrala `i aortica, plastiile valvei aortice, transplant cardiac si pulmonar si alte interventii complexe.

Colaborarea cu Sibiul se va extinde si in sfera universitara.

"Pregatim un program impreuna cu Universitatea din Sibiu, un program de formare a rezidentilor si a studentilor pentru cardiologie si chirurgie cardiovasculara, pentru studentii romani si pentru cei francezi care studiaza aici, sunt multe posibilitati de colaborare", explica dr. Arnaud-Crozat.Ambasador al RomanieiChirurgul francez nu este la prima vizita in Romania si spune ca realitatea pe care a gasit-o aici este cu totul alta decat ideea pe care si-o formase in Franta despre Romania. "in Franta avem o imagine a Romaniei prin prisma romilor, iar in realitate este magnific, este foarte curat, ma voi face ambasadorul vostru in Franta", spune francezul, adaugand ca inca nu a vazut si imprejurimile, ci doar Sibiul, dar totul i se pare extraordinar.

in ceea ce priveste Polisano, dotarile si echipa de medici de aici, chirurgul este de parere ca este o structura foarte frumoasa, echipa este una cu o dorinta impresionanta de a face medicina de calitate, iar parerea lui este ca Romania si Sibiul pot deveni o forta in domeniul medical, in Europa.

De altfel, reprezentantii Polisano spun ca in clinica de aici, in viitor, vor putea fi tratati si pacienti din alte tari ale Europei de Est.Congres la SibiuSibiul va gazdui anul viitor, Congresul tinerilor chirurgi francofoni, un eveniment international cu traditie care are loc doar in tari a caror limba oficiala este franceza (Franta si Canada), Romania, fiind astfel prima exceptie.

"Prezenta lui Arnaud-Crozat in echipa va fi o garantie suplimentara pentru Societatea Franceza de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica asupra calitatii actului medical si a serio-zitatii echipei. A`teptam cu nerabdare eliberarea dreptului de libera practica in Romania de catre Ministerul Sanatatii pentru acesti extraordinar chirurg francez care are la activ peste 7000 de intervenii de chirurgie cardiaca si peste 2000 de chirurgie vasculara", spune dr. Costache.

Spitalul European Polisano are numeroase colaborari cu medici de prestigiu din Europa. Anul trecut, la Sibiu a venit si chirurgul francez Marcel Dahan, presedintele Societatii Franceze de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, `i a anuntat posibilitatea ca acest congres sa aiba loc la Sibiu.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter