SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCindrea despre ANI - campanie murdara, intoxicare. Despre sotie: `Efectiv, am avut nevoie de ea`

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Trimis in fata Parchetului Inaltei curti de casatie si justitie de catre Agentia nationala de integritate (ANI), presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, considera ca acuzatiile aduse la adresa sunt comandate. `Asistam la o campanie murdara de intoxicare si denigrare care incalca principiile democratice dintr-un stat de drept. Afirm acest lucru pentru ca apar in presa informatii pe care eu nu le cunosc`, a anuntat Cindrea, intr-un comunicat de presa. ANI a emis, anterior lui Cindrea, un comunicat in care sustinea ca deputatul de Sibiu si-a angajat sotia la cabinetul sau parlamentar, in mod contrar legilor, producand o paguba de peste 8.000 de euro.

`Aveam nevoie de un coordonator`

Ioan Cindrea nu se considera in stare de conflict de interese deoarece contractul de munca nu a fost semnat de el, ci de catre reprezentantii Camerei Deputatilor. A ales-o pe Amalia Cindrea (foto dreapta), sotia sa, pentru experienta pe care o are. `Efectiv am avut nevoie la cabinet de ea, ea a fost si parlamentar, a fost si prefect de Sibiu si aveam nevoie de un om sa-mi coordoneze activitatea parlamentara. Contractul de munca este semnat cu secretarul Camerei Deputatilor. Nu exista niciun fel de conflict de interese, nu eu am semnat contractul de munca`, a spus Cindrea pentru Agerpres, aratand ca cealalta parte semnatara a contractului de munca este, alaturi de sotia sa, Camera Deputatilor.

Versiunea Camerei Deputatilor

Reprezentantii Camerei sustin ca astfel de contracte de munca sunt semnate la `propunerea` fiecarui ales. `Eu semnez contractul la propunerea dumnealor. Sunt birourile lor parlamentare, ei au propus, eu nu stau sa verific daca sunt rude sau nu. Daca exista deja aprobarea pentru angajare din partea dumnealor, atunci eu semnez contractul. Aceasta chestiune a conflictelor de interese nu eu o reglementez`, spune Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputatilor, citat de Puterea.

Cindrea spera ca instantele judecatoresti sa spele `murdaria`

Ioan Cindrea sustine, anterior sesizarii Parchetului de catre cei de la ANI, nu a fost informat ca ar fi intr-o situatie ilegala. `Agentia Nationala de Integritate nu mi-a transmis nici un material din care sa rezulte ca sunt intr-un asa zis «conflict de interese». Consider ca nu am incalcat nici o lege din Romania, ca nu sunt in conflict de interese si ca informatiile care apar public incalca grav principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie`.
Presedintele organizatiei sibiene a social-democratilor se considera o tinta politica si isi anunta increderea in magistrati. `In spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instantele judecatoresti sunt singurele care vor dovedi ca nu am incalcat nici o lege`, adauga Cindrea.

Sapte parlamentari, trimisi de ANI la Parchet

In ultimele zile, reprezentantii ANI au trimis sapte in fata Parchetului sapte parlamentari din intreg spectrul politic. Cei sapte deputati si-au angajat la birourile lor teritoriale o serie de rude, fapt considerat incompatibil de catre ANI. Astfel, in afara lui Karoly Kerekes (UDMR), anuntat de catre ANI tot ieri, au mai fost acuzati ca au angajat pe nedrept rude si Mate Andras Levente (UDMR – si-a angajat sotia), Mihai Radan (minoritati nationale - fiul), Stelica Strungaru (PDL – angajat fiul) si Sonia Maria Draghici (PSD - fiul). In fine, Oana Niculescu Mizil (PSD) si-a angajat la biroul de deputat mama, fapt considerat de catre ANI conflict de interese.

Cindrea, dupa Johannis

In perioada in care era propus pentru functia de premier cu sustinerea actualei opozitii, Klaus Johannis a fost, de asemenea, acuzat de ANI de incompatibilitate, dat de una mai veche. Procesul care a urmat s-a incheiat in primavara acestui an, primarul Sibiului castigand impotriva celor de la ANI.

Citeste aici despre anuntul facut de ANI referitor la conflictul de interese al lui Ioan Cindrea
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 28 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter