SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Cindrea il ameninta cu judecata pe Boc. Motivul: centura ocolitoare a Sibiului

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul PSD Ioan Cindrea a depus in urma cu doua luni mai multe interpelari in care cerea sa se spuna cat a costat exact centura ocolitoare a Sibiului. Pana acum nu a primit decat doua raspunsuri si il ameninta premeriul Emil Boc cu un proces, daca acesta nu ii va raspunde pana luna viitoare. `Urmeaza in toamna sa evalueaz situatia. Nu mi-a raspuns conform legii in 30 de zile la interpelare si daca pana in septembrie nu va trimite un raspuns, il voi da in judecata. Este obligat sa raspunda la o interpelare. Probabil ca e prins in numaratoarea kilometrilor de autostrada si nu are timp de explicatii`, a declarat astazi presedintele PSD Sibiu.

Turnul Sfatului scria la sfarsitul lui august 2010, cu ocazia vizitei de inaugurare a centurii Sibiului, a premierului Emil Boc, ca acesta s-a declarat surprins de costul mic al lucrarii: 58 milioane euro, pret raportat atunci de reprezentantii CNADNR. Pretul calculat de redactorii Turnul  Sfatului in 2010 era de 110,94 milioane euro. Presedintele PC Sibiu, Gheorghe Tuluc, fost angajat al primei companii care s-a ocupat de constructia centurii, societatea italiana Todini, spune ca pretul actulizat ar fi de aproximativ 200 milioane euro. "200 de milioane euro ar fi pretul real. La vizita lui Boc nu au luat in calcul banii dati pentru exproprieri si banii primiti de Todini in instanta", a declarat Tuluc.
Pana acum, deputatul Ioan CIndrea a primit doua raspunsuri deferitoare la intrebarea lui: Curtea de Conturi a promis ca va face o analiza a costurilor centurii, iar Ministrul Finantelor a precizat ca este de competenta Ministerului Transporturilor sa spuna cat a costat in total lucrarea. Un raspuns care il nemultumeste total pe deputat. 66,82 milioane de euro a costat pana in 2010 centura Sibiului, spune Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomiteanu in raspunsul adresat deputatului Ioan Cindrea. In plus, fata de acesti bani, pentru anul 2011 s-au mai alocat 10 milioane de euro, sustine ministrul in informare. Pe Cindrea nu-l multumeste raspunsul si sustine ca asteapta rezultatul controlului Curtii de Conturi. `Eu cred ca la Curtea de Conturi se va face lumina in acest caz. Curtea va verifica modul in care s-au folosit banii si daca cresterea preturilor pentru acest obiectiv a fost sau nu legitima. Am incredere in aceasta institutie, restul opiniilor sunt subiective`, a declarat presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Concret, ce se stie despre banii cheltuiti pe centura Sibiului in acest moment sunt sumele acordate societatilor de constructii Todini, Vectra Service, Max Boegle si Geiger. Societatea italiana Todini a primit pana in anul 2007, cand a fost reziliat contractul a primt 22,943 milioane euro. Societatile Max Boegl si Geiger au primit 48,5 milioane euro (fara TVA), iar Vectra Service a efectuat lucrari de 9,6 milioane euro (fara TVA). In total: 94,9 milioane euro, cu TVA inclus. La aceste sume ar trebui sa se adauge banii acordati pentru exproprierile necesare la constructia autostrazii si penalitatile castigate prin tribunale de catre constructorul Todini. Aceste sume se pot doar aproxima in acest moment. Alti bani, de ordinul zecilor de milioane de euro vor fi acordate societatii Todinii ca daune pentru intreruperea contractului de catre CNADNR.

 
Legea 544 (Legea dreptului la informatie)
CAPITOLUL III
Sanctiuni
Art. 21.
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.
Art. 22.
1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice.
de Alin BRATU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 16 august 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter