SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCindrea si Ariton trebuie sa se intalneasca saptamanal

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Conform „Regulamentului privind functionarea coalitiei la nivel central si local ", reprezentantii Aliantei PSD+PC si PD-L de la nivel judetean trebuie sa se intalneasca in sedinte ordinare in fiecare saptamana.
Dupa ce liderii PSD si PD-L Sibiu s-au amenintat reciproc cu instanta de judecata, sunt obligati sa se intalneasca saptamanal si sa discute problemele politice locale. in plus, se instaureaza o adevarata Lege a Tacerii, nimeni neavand voie sa intre in polemici cu reprezentantii celuilalt partid. Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea i-a cerut demisia din functia de prefect lui Ion Ariton, actual presedinte al PD-L Sibiu, pentru ca s-a afisat public cu liderii PD. in replica, Ariton l-a amenintat pe social-democrat ca il da in judecata. Se intampla anul trecut, iar acum cei doi politicieni trebuie sa se vada saptamanal. in caz contrar, cei doi pot fi sanctionati de partidele lor. Pedeapsa maxima este excluderea din partid.
Sibiu Standard a intrat in posesia „Regulamentului privind functionarea coalitiei la nivel central si local " dupa care se stabilesc regulile jocului in viitoarea guvernare, atat la nivel central, cat si la nivel local. Daca la nivel central, se constituie Colegiul Presedintilor, format din presedintii PD-L si PSD, sau Biroul Coordonator Central (BCC), format din cate sapte reprezentanti ai celor doua parti, la nivel judetean se va forma Biroul Coordonator Judetean, (BCJ) format din presedintii filialelor teritoriale ale partilor, insotiti de cate patru reprezentanti ai partidului. Acest organism se intruneste in sedinta ordinara in fiecare saptamana. BCJ coordoneaza activitatea reprezentantilor Coalitiei din deconcentrate, negociaza functiile pentru deconcentrate, solutioneaza problemele dintre parti.

BCJ se poate intruni doar daca sunt prezenti ambii presedinti, Ioan Cindrea si Ion Ariton, dar si minim trei reprezentanti ai fiecarui partid. " Nun e-am certat, ne-am contrat. Urmeaza sa stabilim si cine va forma la nivel local BCJ, dar dupa ce se vor incheia negocierile de la nivel central. Nu avem de ce sa ne certam ", promite liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Capitolul VI – conduita, etica si integritate
Art.22 – (1) Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Coalitie sunt interzise, constituind fapte susceptibile de sanctionare.
(3) Ministrii si ceilalti reprezentanti ai Coalitiei in administratia publica centrala, locala sau in structurile deconcentrate ale acesteia nu pot lua pozitii publice polemice fata de deciziile adoptate in alte domenii de competenta.
(4) Ministrii si ceilalti reprezentanti ai Coalitiei in administratia publica centrala, locala sau in structurile deconcentrate ale acesteia sunt obligati sa puna in practica Programul de guvernare stabilit; alte politici vor putea fi realizate numai cu acordul structurilor de decizie ale Coalitiei.
(5) Partidele si formatiunile politice membre ale Coalitiei nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora.

Prioritati minus Sibiu
Noul guvern se angajeaza sa finalizeze, pana in 2012, aproape 1.000 km de autostrada, insa autostrada de pe Coridorul IV se va opri la Sibiu. Potrivit variantei intermediare a programului de guvernare, pana in 2012 urmeaza sa fie finalizata autostrada de pe coridorul IV Nadlac-Constanta (855 km), mai putin tronsoanele Sibiu-Pitesti (120 km) si Comarnic-Brasov (56 km), care vor fi realizate prin concesiune pana in 2013-2014. Sibiu va beneficia insa de un centru comercial in gara. Conform programului de guvernare, Gara Sibiu, pe langa Gara de Nord si cele din Cluj, Alba Iulia, Timisoara, Iasi, Craiova, Constanta si Galati vor fi modernizate printr-un parteneriat public privat prin transformarea zonelor adiacente in centru comercial. in ceea ce priveste modernizarea drumurilor nationale, o parte dintre obiective vizeaza realizarea de centuri ocolitoare pentru circa 50 de orase, refacerea a 10.000 de km de drumuri judetene prin colaborarea Ministerului Transporturilor cu consiliile judetene.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 decembrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter