SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCindrea: Vrem sa avem o relatie buna cu FDGR”

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

PSD Sibiu anunta ca vrea o relatie buna cu reprezentantii FDGR, scopul final urmarit de social-democrati fiind reimpartirea administrativ-teritoriala, cu Sibiul capitala regionala.

Reporter: Ati fost recent in teritoriu. Care sunt ecourile populatiei dupa formarea acestei aliante, dupa formarea guvernului?
Ioan Cindrea: in primul rand, am avut doua obiective, audiente cu cetatenii, am acordat audiente pentru localitatile din jurul Dumbraveniului, din jurul orasului Copsa Mica si din jurul orasului Agnita. Au fost oameni care au avut probleme diverse, de la probleme sociale, pana la nemultumiri generale, cum ar fi subventiile din agricultura, care sunt intarziate. Le-am preluat, le-am transmis saptamana aceasta la institutiile abilitate pentru solutionare. Al doilea obiectiv a fost sa ma intalnesc cu toti primarii, indiferent de coloratura politica. Am stabilit problemele pe care le au pe programele de finantare aflate in derulare cu bani de la buget si am preluat note de probleme de la primari si le-am inaintat catre ministerele abilitate. Am stabilit ca o data pe trimestru sa ne intalnim cu toti primarii.

Rep.: Cum e privit noul guvern, politic vorbind, in judet?
I. C.: Nu am avut discutii speciale in aceasta directie. Am avut discutii cu colegii mei, la care le-am explicat ca participarea noastra la guvernare este pentru a sustine interesele unor categorii care ne-au votat: salariatii, pensionarii sau agricultorii, pentru ca aceasta perioada de criza sa fie mai usor suportata si sa impunem niste masuri de protectie sociala.

Rep.: Cum merg negocierile?
I. C.: Discutam. O sa facem probabil o conferinta de presa comuna pe aceasta tema. Am stabilit ca pe perioada acestor discutii sa ne concentram pe aceste discutii si mai putin pe declaratii in presa.

Rep.: in acest moment, sunt normale aceste schimbari de directori? S-a tot discutat, de o posibila initiativa legislativa care le-ar da un mandat politic.
I. C.: Un director este important, asigura managementul unor institutii, si aplicarea legilor si masurilor care se stabilesc. Cred ca e momentul in care trebuie recunoscut acest lucru. Lucrurile s-au intamplat in 1997, cand au fost schimbati masiv directorii, s-au intamplat si in 2001, si s-au intamplat si in 2005. Toata lumea cand a venit la guvernare si-a pus prefectul, subprefectul si directorii de institutii. Unii au mai ramas, in general independenti si cei foarte buni profesionisti. Şi acum exceptiile vor intari aceste reguli. Probabil ca multi dintre ei vor ramane.

Rep.: Ce se va intampla cu directorii sustinuti de FDGR?
I. C.: Chiar nu am discutat si nu as vrea sa mai continui aceasta discutie, pana nu se lamuresc aceste lucruri.

Rep.: Mai sunt sanse la secretari de stat?
I. C.: Am sperat ca din partea PD-L, o serie de oameni ar fi putut sa fie secretari de stat, bazandu-ma pe scorul obtinut si pe dorinta lor de a-si promova niste oameni. in ce ne priveste, nu am avut astfel variante.

Rep.: Ce se va intampla la alegerile europarlamentare?
I. C.: Va fi o competitie. Fiecare partid va avea proprii candidati si ne vom bate sa obtinem cel mai bun scor.

Rep.: Competitie pe fata?
I. C.: Competitie.

Rep.: Vor fi in acest an alegeri in PSD?
I. C.: Urmeaza sa se aprobe la viitorul Comitet Executiv calendarul acestor alegeri. Vor fi alegeri de la nivel de comuna, municipii si judet.

Rep.: Veti avea contracandidati?
I. C.: Nu mi-am propus problema.

Rep.: Veti candida?
I. C.: Voi candida.
Declaratiile lui Johannis
„O parte dintre ele se adreseaza PD-L si nu as vrea sa le comentez. in ce ne priveste, vrem sa avem o relatie buna cu FDGR, sa colaboram, sa stabilim cateva prioritati ale noastre. Cred ca un punct extrem de important este cel legat de reorientarea administrativ teritoriala. Toti liderii politici suntem datori sa promovam interesul Sibiului, si Sibiul sa fie una din capitalele unei regiuni sau unei viitoare regiuni dupa reorganizarea administrativa ".
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter