SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Cine nu-i cu noi, e impotriva noastra!". Si e si cersetor!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nu mai incape indoiala ca domnul Baconschi este detinatorul de drept, absolut si incontestabil al statutului de rege neincoronat al datului cu stangu-n dreptul. Nu mai reluam declaratiile prin care, de-a lungul timpului, ministrul Afacerilor Externe ne-a surprins, asa cum ne surprindeau, pe vremuri, tancii chemati la emisiunea lui Virgil Iantu, "Copiii spun lucruri trasnite". Prezent la constituirea Comisiei de justitie, drepturi cetatenesti si relatii externe a partidului din care face parte, Teodor Baconschi a simtit nevoia sa impartaseasca celor prezenti din intelepciunea-i de diplomat, asa ca a prins a glasui, impartind Romania in doua cete: nu in "smintiti si in misei", vorba poetului, ci in Romania care lucreaza si cea care cerseste. La finalul unei explicatii stufoase, laborioase, pe parcursul careia dom' ministru a incercat sa transmita un mesaj clar, anume acela ca partidul trebuie sa se bizuie pe oameni competenti, pe valori, a venit si nefericita impartire. Pana la un punct, domnia sa a fost coerent, ba am putea spune chiar ca avea si dreptate cand pomenea necesitatea asocierii cu valorile neamului. Pana in punctul in care a dat cu mucozitatile in fasole si s-a pus pe impartit Romania in doua, in cea care lucreaza si cea care cerseste. Teoretic, avem de-a face cu o exprimare nefericita; practic, suntem pusi in fata unei etichete pe care domnul Baconschi nu se mai sinchiseste s-o ambaleze rezonabil. Pe scurt si in traducere libera, cine nu e de partea domniei sale, e cersetor. Uite ca de la celebra formula "Cine nu-i cu noi, e impotriva noastra!", putem spune ca lucrurile au evoluat, s-au adaptat din mers, esuand intr-o marca, inca neinregistrata: "Cine nu-i cu noi, e cersetor!". Acu', n-am inteles exact (ca-i metaforic si domnul ministru, ce-i al lui e al lui) cine compune masa cersetorilor: cei carora le-au intrat lefurile la apa, politistii care urmeaza sa fie disponibilizati, cei care se intreaba cu ce naiba si-or plati facturile la iarna, medicii care au pretentii la salarii decente si conditii de munca asijderea? Pai, daca ii luam in calcul pe cei enumerati si mai adaugam multi alti nemultumiti se cheama ca mare parte din locuitorii acestei tari sunt cersetori, nu? Iar daca ar fi sa mergem mai departe cu logica ultimelor declaratii, rezulta ca foarte multi romani s-au mutat la Paris. N-am spus-o noi, ci un oficial francez care declara ca cersetorii din Romania au napadit Parisul. Lucru care, in paranteza fie spus, nu l-a deranjat pe domnul ministru. Pe dumnealui nu, dar pe foarte multi dintre romani, da. Cum, pe foarte multi nemultumiti i-o fi deranjat probabil si eticheta fara destinatar desemnat cu subiect si predicat, aceea de "cersetor".
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter