SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCineva parca vrea sa facem greva

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

De aproape trei saptamani Sindicatul Invatamantului Preuniversitar a avertizat Inspectoratul Scolar ca va ajunge in instanta din cauza ultimelor masuri de reducere a numarului de posturi din invatamant. Mii de dascali, din Sibiu si din toata tara, stau ca pe jar. Si cu toate acestea sindicatele tac. De ce, l-am intrebat pe liderul SIP in judetul Sibiu.

Reporter: Se vorbeste de atata timp de reducerea posturilor in invatamant, de economii la bugete si niciun sindicat nu ia vreo pozitie oficiala. De ce?
Teodor Fartonea: Pai probabil ca dumneavoastra nu ati citit toate punctele de vedere, inclusiv ale noastre. Au fost repetate pozitii in care am atentionat ca nu suntem de acord. Doamna ministrul a venit cu nenumarate telefoane in teritoriu si incearca sa-i determine pe inspectori ca masurile pe care le iau de restructurare sa nu afecteze personalul angajat deja si personalul calificat. Cu atat mai mult colegi de-ai nostri care sunt titulari. Mai mult decat atat nu stiu ce sa va spun.

Rep.: Nu ati ajuns la intalniri, dezbateri...
T. F.: Am ajuns la a saptea discutie pe care o avem. Domnul inspector scolar general este la Medias unde are o discutie si cu directori in care incearca sa gaseasca solutii. Din cate am vorbit acum o jumatate de ora cu domnul inspector, acum asta este! In fiecare zi am luat aceasta problema ca tinta. Nu este placut de nicio parte in contextul in care sunt presiuni foarte mari de reduceri de personal in domeniul bugetar.

Rep.: Dincolo de discutiile la care participati, care este starea de spirit in randul dascalilor in judetul nostru?
T. F.: In toate scolile este o stare foarte tensionata. Si daca vom continua in ritmul acesta, eu am mai spus-o, cineva parca vrea sa facem greva. Sau cineva chiar isi doreste o greva in invatamant. Atata agita lumea dupa un joc politic cu legea majorarilor salariale, care acum pentru noi s-a transformat in sase luni de proces.

Rep.: In urma discutiilor cu reprezentantii ministerului si cei ai Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu puteti face o estimare a numarului de dascali ce vor avea de suferit din cauza acestor masuri?
Teodor Fartonea: Nu pot sa fac estimari de genul acesta pentru ca inca este putin devreme. Domnul inspector general ne-a asigurat ca exista sanse sa rezolvam toate cazurile in judetul nostru. Nu stiu exact cum se va intampla, probabil ca in mediul rural vom muta dascalii dintr-un sat intr-altul si sper sa gasim posibilitatea sa-i dam omului catedra in compatibilitate cu ce are acum. Vom vedea insa deocamdata raman cu o indoiala ca putem rezolva cu calm aceasta problema.

Reporter: Pe ce ton se poarta discutiile la Sibiu si care este relatia cu conducerea Inspectoratului Scolar?
T. F: Masura in ansamblu este amatoriceasca si porneste de la minister. Tot ce pot sa spun este ca ma bucur ca in judetul Sibiu inspector-sef este domnul Catrina, un om din sistem si cu dansul macar putem discuta sa gasim o solutie impreuna. Spre deosebire de vechea conducere a Inspectoratului Scolar cand nu am putut ajunge la o intelegere in probleme mult mai mici. Domnul Catrina m-a asigurat ca vom face pe dracu in patru si vom gasi o solutie.

Economii la economii
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a cerut tuturor inspectoratelor scolare sa reduca pe cat posibil numarul profesorilor.
Nota nr. 37501 / 22.07.2009 cere inspectoratelor sa procedeze la reducerea a aproximativ 20.000 de posturi didactice de predare, in toata tara.
Pentru aceasta vara in judetul Sibiu valoare investitiilor noi in scoli este zero. Toate scolile se ingrijesc in aceasta perioada de ingienizari, varuieli si pregatirea pentru noul an scolar.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter