SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCioran calatoreste in tramvai

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Emil Cioran se intoarce la Rasinari. Se intampla in cadrul celui mai nou spectacol al Teatrului National "Radu Stanca": "Ispita Cioran". Premiera are loc sambata, iar cea de-a doua reprezentatie - duminica.

"Ispita Cioran" este un spectacol-melanj in care se regasesc crampeie din viata si opera filosofului. Pe Emil Cioran nu il vom intalni in sala de teatru, ci in tramvai: in tramvaiul ce calatoreste de la Sibiu la Rasinari si inapoi. Aici este montat spectacolul, ca o calatorie fictiva, " o imposibila intoarcere a lui Cioran La Rasinari", spune regizorul Gavriil Pinte. Algerea acestui spatiu nu este o surpriza, daca e sa ne gandim ca regizorul ne-a invitat mereu la Teatru in spatii neconventionale (in autobuz, in sali din licee, in tramvai) si, in plus, tramvaiul este vazut de Pinte ca "cel mai poetic mijloc de a ajunge la Rasinari".

Doua motivatii au stat la baza realizarii acestui spectacol. in primul rand, in 2011 s-a implinit un secol de la nastere lui Cioran, iar in al doilea rand, Pinte spune ca "am incercat sa fac un spectacol prin care sa il intelegem mai bine pe Cioran, mai ales ca exista multe prejudecati si clisee care circula in legatura cu el."

Alaturi de Gavriil Pinte, in productia acestui spectacol au lucrat scenografa Roxana Ionescu, actorii Marius Turdean, Veronica Arizancu, Simina Contras, Raluca Iani, Laura Ilea, Mariana Mihu, Cristina Ragos, Arina Trif, Mihai Coman, Adrian Neacsu, Eduard Patrascu, Viorel Rata si Ciprian Scurtea, iar asistent de regie a fost Vicentiu Rahau.

Daca nu v-ati achizitionat bilete pentru reprezentatiile de sambata si duminica, aveti sansa sa vedeti spectacolul abia in 21 sau 22 mai, deoarece toate biletele au fost deja vandute pentru reprezentatiile din 14 si 15 mai. TNRS asigura transportul spectatorilor de la sediul teatrului la tramvai si retur.

Pana cand tramvai teatrals

Doua spectacole ale Teatrului National "Radu Stanca" - "Un tramvai numit Popescu" si "Ispita Cioran" - au ca scena de desfasurare tramvaiul care circula de la Sibiu la Rasinari si de la Rasinari la Sibiu. Aceasta este, de fapt, singura linie de tramvai activa din oras si pana la sfarsitul anului putem sta linistiti. Ne vom bucura de teatru in tramvai pe tot parcursul lui 2011. "Exista primejdia ca imediat dupa Festivalul International De Teatru de la Sibiu sa se inchida aceasta linie, dar am discutat cu autoritatile si va fi functionala pana la sfarsitul anului. Aceasta bijuterie care este tramvaiul trebuie sa existe in continuare", a spus Constantin Chiriac, directorul general al TNRS.

Gavriil Pinte a adaugat ca e pacat ca "noi sa demontam sinele de tramvai", intr-o vreme in care in orase precum Lyon si Paris se extinde transportul cu tramvaiul. (M. S.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter