SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Ciorba de miel, drob si tocana, via Internet

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ciorba de miel, drob, friptura de miel, oua rosii, cozonac, pasca, rachiu si vin de casa, excursii: cam asta le vor oferi si in acest an pensiunile din Marginimea Sibiului turistilor veniti sa petreaca Sarbatorile de Pasti la Gura Raului, Sibiel, Orlat sau Saliste. Apreciata drept una dintre principalele destinatii turistice din Romania, Marginimea Sibiului devine un magnet in preajma sarbatorilor, fiind o oaza de liniste pentru bucurestenii satui de aglomeratia si vacarmul Capitalei. Şi in acest an gazdele de la pensiunile agroturistice s-au pregatit pentru a-si intampina oaspetii cu toate ingredientele specifice zonei.

Daca unii prefera destinatii mai indepartate, in Ţara Sfanta sau Grecia, altii vor sa profite de linistea si ospitalitatea de la noi, asa ca isi rezerva din timp un loc la una dintre pensiunile din Marginime.

All inclusive de Marginime

Rezervarea nu e greu de facut; mai greu e sa te decizi, pentru ca oferta e destul de bogata. Cel mai bun prieten din ultima vreme al romanului, Internetul, e un ajutor de nadejde. Dai cautare si gasesti fel de fel de oferte. Fiecare isi vinde marfa cum poate, cum crede ca ar fi mai atractiv. La Gura Raului, Pensiunea Sanziana e unul dintre locurile care si-a format deja o clientela fidela. Oferta e pentru toate pretentiile: 12 camere duble cotate la patru stele, dotate cu tot ceea ce presupune aceasta clasificare, mancare si bautura la discretie. Sunam si intrebam: mai sunt locuri, iar pretul e de 200 de lei/ zi de persoana la all inclusiv, ceva mai mic pentru demipensiune. Asta inseamna ca, pe langa cazare, mancarea si bautura (toate productie proprie) sunt la discretie. Basca tratamentul de dupa, pentru cei cu stomacul mai gingas, ne spun propietarii, mai in gluma, mai in serios. Bine, bine, mancare la discretie, dar ce te faci, ca pana la inviere e post? Nu e nicio problema: cine vrea mancare de post, are de unde alege. Ciuperci, orez, icre de fasole, vinete, zacusca, supe creme si multe altele, toate din camara proprie. Asta pana la intoarcerea de la slujba de inviere, cand se da dezlegare la bucatele de dulce: drob si friptura de miel, oua rosii, cozonac, pasca, prajituri. A doua zi, de Pasti, festin: ciorba de miel, friptura, tocana, drob, tot de miel, oua rosii, cozonac, prajituri, vin, rachiu sau bere. Fara restrictii, cat poate duce fiecare. Se asezoneaza mesele cu niste plimbari prin Cheile Cibinului, la Muzeul Satului din Dumbrava pentru cei care doresc, dupa care, la cina meniul poate suferi modificari: carne de pui, de porc sau vita, pentru cei care nu vor sa faca exces de preparate din miel. Tot in ziua de Pasti, oaspetii vor trebui sa caute cuiburile iepurasului, ascunse prin curtea pensiunii. Iar daca vor sa incinga gratarele, exista doua locuri special amenajate in curte pentru asta.

Luni, dupa batalia culinara de dimineata, cei care au venit sa petreaca Pastele la Gura Raului, vor face cunostinta cu obiceiul stropitului. Cei din familia Campean, proprietarii pensiunii spun ca meniul se face de comun acord cu clientii, astfel incat toata lumea sa fie multumita: "Am considerat ca e normal sa ii tratam pe cei care vin la noi ca oaspeti, nu ca pe niste simpli clienti. Pot sa va spun ca sunt familii care vin la noi in fiecare an. Asta spune ceva despre ceea ce avem de oferit". Tot ei spun ca se asteapta ca ultimii clienti sa apara pana la jumatatea saptamanii, stiut fiind ca multi dintre turisti se hotarasc pe ultima suta de metri.

Sibielul mai asteapta turisti

Ca si la Gura Raului, pensiunile din Sibiel s-au pregatit pentru a oferi doritorilor un Pasti traditional, cu bucate sanatoase, gustoase, fara E-uri si briz - briz-uri neavenite. Chiar daca gradul de ocupare nu e ca in anii trecuti, cei peste treizeci de proprietari de Pensiuni din Sibiel spera ca in Vinerea Mare nu vor mai avea niciun loc liber. Şi aici, mancarurile pe baza de miel sunt punctul tare, ca doar suntem in Marginime. Aurel Pau, presedintele Asociatiei "Sibiel 2000" spune ca "Prezenta noastra la Targul de Turism de saptamana trecuta a fost una bine primita, ceea ce ne indreptateste sa fim optimisti. Daca mai punem la socoteala si premiul acordat Sibielului de catre FIJET, o voce autorizata in turism, cred ca nu avem motive de ingrijorare". Muzeul de icoane pe sticla, imprejurimile si faima de care se bucura localitatea salisteana au reusit in anii trecuti sa atraga foarte multi turisti, atat din tara, cat si din strainatate. De Craciun, de Pasti, pensiunile din Sibiel au fost pline. Promovarea pe Internet sau reclama "din gura-n gura" s-au dovedit mai mult decat eficiente.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 30 martie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 06 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter