iun 11 2010
|
|
Sambata, 12 iunie, vor avea loc, in Muzeul In Aer Liber din Dumbrava Sibiului, in cadrul Zilelor Antropologiei Romanesti, ateliere practice de preparare a hranei si de restaurare a unor obiecte din instrumentarul specific prepararii si servirii hranei. Atelierele vor fi deschise publicului si vor incepe la orele 16,00 (la orele 15,00, pentru cei care doresc sa urmareasca toate fazele de pregatire a felurilor propuse). Atelierul de preparare a hranei se va desfasura in zona Carciumii din Batrani, iar cel de restaurare la Pavilionul de la intrarea principala. " Daca vrei sa afli gustul produselor traditionale, Muzeul Astra te invita sambata si duminica 12 – 13 iunie 2010 sa te intalnesti cu prietenii la o ciorba de peste sau la o tocanita de vitel. Sambata dupa amiaza, pe la orele 15.00, aveti ocazia, unica, sa gustati o ciorba sau o saramura pescareasca, gatite, ca la `mama acasa` in Delta Dunarii, de catre reprezentantii Uniunii Ucrainienilor din Romania. Duminica dimineata, pe la 10.00 domnul Dorin Beu, presedintele ANTREC Sibiu va va invalui cu aromele unei tocanite de vitel sau ale slaninei fripte. De veti dori retetele va asteptam sa ii priviti, sa intrati cu ei in vorbe si povesti, sa le furati secretele...`, arata Mirela Cretu, director de specialitate in cadrul CNM Astra. Atelierul culinar de sambata va fi oferit de Uniunea Ucrainienilor din Romania, reprezentantii acesteia pregatind ciorba de peste si saramura de peste. Un al doilea atelier de preparare a hranei va fi organizat duminica, incepand cu orele 10,00 si va fi realizat de ANTREC, reprezentantii Asociatiei pregatind tocanita de vitel si slanina fripta. Alte stiri adaugate vineri, 11 iunie 2010Arhiva stirilor locale |
|