SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCipi Savu a prins podiumul Banatului

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Asa cum anticipa la începutul săptămânii trecute, pilotul sibian Ciprian Savu, alături de colegul său, Serban Tomită, a reusit o cursă perfectă la Raliul Banatului si a încheiat cursa pe locul al doilea la Grupa N2. Nu la fel de norocosi au fost Jean Tatu si Sorin Badea, care au fost obligati să abandoneze din motive tehnice.

Locul al treilea reusit de echipajul Cipi Savu/Serban Tomită în prima etapă a sezonului, la Brasov, a dat apă la moară sperantelor într-un rezultat cel putin identic weekendul trecut, în Raliul Banatului. Începută pe spaciala de la Timisoara si continuată la Resita, cursa, una cu totul nouă, a însemnat un examen serios pentru toti pilotii. Test care a fost trecut cu brio de cei doi sibieni înscrisi la Grupa N2, care, în ciuda traseului dificil, cu mult pietris pe zona de rulare, au depăsit orice barieră si au terminat pe locul secund. În fapt, o victorie, câtă vreme câstigătorul Valentin Porcisteanu, beneficiind de un bolid excelent, e foarte greu de bătut în acest sezon. Tocmai parcursul ideal al acestuia a atras bănuielile adverarilor directi, care, prin intermediul ocupantului locului trei, Alexandru Filip, au contestat succesul acestuia la federatie. Forul de specialitate va analiza dacă Porcisteanu beneficiază de componente nepermise la masina de concurs si, dacă va fi asa, Savu poate fi declarat câstigător al raliului în locul său. ,,A fost foarte bine, din toate punctele de vedere. Nu am avut probleme cu masina deloc. Porcisteanu nu putea fi bătut, a mers prea tare pentru noi, ceilalti. Dar dacă se aprobă contestatia, vom fi declarati noi câstigători" , a declarat Cipi Savu după cursă.

Nu scăpăm de nenoroc
Ghinioanele continuă să se tină scai de pilotii cei mai experimentati ai Sibiului. Cea mai mare pierdere apartine echipajului Jean Tatu/Levente Csezgy, care a făcut o cursă excelentă la debutul Raliului Banatului, în special pe prima portiune, de la Timisoara, în urma căreia a încheiat pe locul al doilea la general, după Marco Tempestini. Din nefericire, unele probleme electronice, exact aceleasi care i-au împiedicat pe cei doi să ia startul la Brasov, au reapărut în speciala cu numărul 4, desfăsurată în ziua a doua a cursei. Tatu a trebuit să declare abandonul, pierzând sansa de a acumula primele puncte în acest sezon. Aceeasi soartă au avut-o Sorin Badea si Sorin Itu. Aflati la prima etapă pentru ei în 2007, cu un Evo 9 complet nou si mult mai puternic decât vechea masină de concurs, sibienii au abandonat si ei în speciala a treia, după o iesire în decor, într-un viraj acoperit de pietrisul adus pe drum de masinile care au plecat înaintea lor de la start. După ce a derapat, bolidul s-a întors în loc si s-a izbit cu spatele de un copac, nemai putând porni.
,,În urma impactului, s-a spart pompa de la diferential si s-a rupt roata dreaptă spate. Păcat că a iesit asa, noi speram la puncte aici. Avem multe de făcut pentru a pregăti masina si, dacă nu găsim piesele de schimb până de Pasti, nu ne înscriem la Raliul Hunedoarei. E putin până atunci si nu avem timpul fizic să ne pregătim" , a spus Sorin Badea. Etapa de la Deva este programată în perioada 21-22 aprilie.

Bogdan BRÂNZĂ


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 03 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter