SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



CJ Sibiu: 4.000 de lei pe un laptop inutil. 470.000 de lei pe sonorizare. 600.000 pe piatra naturala

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

4.000 de lei plateste Consiliul Judetean Sibiu pentru laptopurile alesilor judeteni, desi o parte habar nu au cum sa le foloseasca. Peste 110.000 de euro vor fi cheltuite pentru sistemul de sonorizare si conferinte a viitoarei sali de sedinte din cadrul aceleiasi institutii. Alte 600.000 de lei vor fi platiti in plus, din bugetul public, pentru ca la viitoarea noua aripa a sediului CJ Sibiu soclul cladirii sa fie facut din piatra naturala. Iar holul salii de intrare in viitorul corp de cladire sa fie din granit. In tot acest timp, batranilor li se taie 15% din pensie.

Una la mana: calculatoarele

Conducerea Consiliului Judetean a anuntat suma finala data pe calculatoarele portabile – laptopuri – cumparate pentru a fi date in folosul alesilor judeteni. Este vorba de putin peste 166.000 de lei, cu tot cu TVA, (aprox. 40.000 de euro), suma destinata achizitionarii a 42 de calculatoare, dintre care 34 la numar sunt laptopuri destinate muncii consilierilor judeteni care, cu ajutorul tehnologiei, vor economisi, astfel hartie. La o medie simpla, rezulta 3.954 de lei cheltuiti pentru fiecare unitate de `economisit hartie`.

Laptopurile sunt date consilierilor judeteni chiar daca unii dintre acestia habar nu au sa le foloseasca.

Furnizorul: TNT Computers

Calculatoarele destinate alesilor care reprezinta, teoretic, intregul judet, au fost cumparate printr-o procedura de achizitie publica, al carui pret de pornire a fost de aproape 50.000 de euro.

La licitatie au depus oferte trei societati, dintre care a fost aleasa TNT Computers, din Sibiu, detinuta si administrata de Gorcia Tudor Haralampie. Firma acestuia a inregistrat, in ultimul bilant contabil anul publicat de Ministerul Finantelor, cel din 2008, o cifra de afaceri de putin peste 286.000 de lei. Potrivit domeniului principal de activitate declarat si al prezentarii de pe site-ul propriu (www.tntcomputers.ro), TNT Computers executa softuri la cerere.

Pe ce a dat CJ banii...

Potrivit cerintelor impuse de conducerea CJ prin caietul de sarcini, cele mai multe laptopuri, 34 la numar, au o configuratie `medie`: procesor core 2 duo, 3Gb DDR2 RAM, cu posibilitatea de extindere la 8Gb, hard disk cu o capacitate de 320Gb, placa video cu memorie de 1Gb si multe alte porturi, sloturi si sisteme de conectare. Subliniat este faptul ca sistemul de operare solicitat este ultima si cea mai puternica productie marca Windows, si anume Windows 7 Professional. Pentru alte doua notebookuri cu capacitati de stocare mai reduse, conditiile din caietul de sarcini solicita in mod expres o greutate maxima de 2,2 kg si un tip de baterie care sa asigure un timp o autonomie de pana la opt ore. Ultimele sase calculatoare solicitate sunt de tip `desktop`, cu performante relativ modeste.

... pe nestiutori

`Eu nu am folosit pana acum. M-am bazat pe copii. Apoi, asa, daca mai adaugam ceva, merge. Achizitia aceasta era in plan de mult timp pentru a economisi la corespondenta si la mapele de sedinta. Dar vrei sa scrii la ziar? Sa nu faceti din tantar armasar`, a declarat pentru Turnul Sfatului preotul Mihai Samarghitan, consilier judetean din partea PSD. El este doar unul din alesii judeteni care, prin tehnologia pusa la dispozitie de CJ, intra in contact pentru prima data cu lumea virtuala ridicata cu ajutorul bitilor.

O parte dintre consilierii judeteni se opun, insa, acestor cumparaturi pe vremuri de criza. `Cred ca ne puteam descurca si fara la a apela la aceste sisteme. Si nici in viitorul prea apropiat nu cred ca se putea discuta de o astfel de achizitie. Eu unul nu simt nevoia unui laptop de la Consiliul Judetean`, declara Besoiu, ales din partea PSD. La fel, Miron Neagu, coleg de partid si de Consiliu Judetean, crede ca motivul economiilor facute la hartie, nu tine acum. `Cu 4.000 de lei cat am inteles ca ar costa un astfel de laptop cred ca puteam pava Piata Mare cu hartie. Acum, daca e sa luam in calcul ca discutiile si procedurile au fost demarate inainte de acel 6 mai cand presedintele a anuntat bomba, poate ca altfel se pune problema. Caci nu stiu cata nevoie avem acuma de laptopuri. Cum am functionat o jumatate de mandat, mai puteam lucra pe acelasi sistem si urmatorii doi ani`, mai spune Neagu.

Doi la mana: bani in plus pentru piatra naturala si liniste

Pe langa cele aproape 3,5 milioane de lei platite pentru prima etapa a construirii salii de conferinte si a spatiilor conexe din curtea institutiei, alaturi de cele 1,5 milioane alocate pentru etapa a doua, conducerea CJ Sibiu a cerut si primit aprobare de la consilierii cadorisiti cu laptopuri sa cheltuie inca 600.000 de lei in plus pentru a dichisi viitoarele cladiri. 600.000 de lei in plus fata de `dichiselile` prevazute initial.

Banii publici vor fi cheltuiti, in acest caz, pentru a inlocui fata de proiectul initial granitul cu piatra naturala si vopseaua lavabila simpla cu panouri fonoabsorbante. `S-a constatat ca, in comparatie cu oferta initiala, pentru finalizarea proiectului sunt necesare urmatoarele lucrari: 1. la amenajarea exterioara, pavelele din beton se vor inlocui cu piatra naturala. 2. Placarile din holul de intrare al salii de conferinte, prevazute cu granit, se vor inlocui cu piatra naturala, de acelasi tip cu cea din exterior. 3. Finisajul interior al salii de conferinte, la pereti si tavan, se va realiza cu panouri fonoabsorbante in loc de zugraveli lavabile. 4. Pardoseala din interiorul salii de conferinte, prevazuta cu parchet stratificat se va realiza din cu parchet din acelasi tip cu placajul peretilor` este motivarea pe baza careia, in vremuri de scadere a preturilor din imobiliare, viitoarele anexe ale CJ devin tot mai scumpe.

Noile cladiri in plus ale CJ ar trebui sa fie terminate in octombrie anul acesta. Piesa de rezistenta ar urma sa fie sala de conferinte cu 115 locuri.

Trei la mana: sistemul de sonorizare cu buton special pentru presedinte

400.000 de lei, fara TVA, este valoarea estimata a contractului de achizitie a unui sistem de conferinte, traducere simultana si sonorizare pentru noua sala de conferinte a Consiliului Judetean Sibiu. Banii vor fi platiti firmei care castiga licitatia organizata acum o saptamana de CJ.

In cei 476.000 de lei cu tot cu TVA trebuie sa intre o serie de dotari specifice salilor de conferinte: un procesor de sunet programabil, cu 16 intrari si opt iesiri, opt boxe autoamplificate de perete, dotate cu o unitate de alimentare proprie. Pe langa microfoane wireless si microfoane de mana `cu capsula interschimbabila`, switcher-e si un videoproiector, sistemul de conferinte al noii sali a CJ Sibiu va avea, potrivit dorintei conducere, si 39 de sisteme pentru discutiile celor prezenti. Acestea trebuie sa aiba microfoane de tip `array`, a caror principala caracteristica este aceea ca recepteaza si transmit sunetul la acelasi nivel, indiferent de pozitia vorbitorului – asezat sau in picioare.

Presedintele are `butonul butoanelor`

Printre celelalte console pentru 39 de participanti, conectate la o unitate centrala pentru sistemul de discutii, se remarca si o consola speciala pentru presedintele CJ, cel care, de obicei, conduce discutiile din sedintele forului legislativ judetean. In plus fata de consolele consilierilor judeteni, cea a presedintelui va fi echipata cu `functia prioritate`, `next-in-line` si cea de control a volumului intregului sistem.

Pentru traducatori, sistemul va trebui sa includa trei console, care sa permita transmiterea traducerii prin 40 de casti pentru participanti. Software-ul de inregistrare a discutiilor trebuie sa permita ascultarea inregistrarilor `numai cu playerul propriu`, iar in cazul unei erori a sistemului de operare sa nu se piarda mai mult de doua secunde din inregistrari.

de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 16 iunie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter